En Sıcak Konular

AKKAYA:''BİR KİŞİNİN İHTİRASI İÇİN ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENMEKTEDİR''

30 Ağustos 2015 15:30 tsi
AKKAYA:''BİR KİŞİNİN İHTİRASI İÇİN ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENMEKTEDİR'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; "6 Milyon işsiz, 17 Milyon yoksulumuz var. Toplum ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiştir. Anayasa sürekli çiğnenmiş, hukuk ayaklar altına alınmıştır''dedi.

"BİR KİŞİNİN İHTİRASI İÇİN ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENMEKTEDİR…"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; "6 Milyon işsiz, 17 Milyon yoksulumuz var. Toplum ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiştir. Anayasa sürekli çiğnenmiş, hukuk ayaklar altına alınmıştır. Parlamenter sistem çökertilmiş, milletvekilleri konu mankeni haline getirilmiş, halkın iradesi hiçe sayılmıştır. Sözde koalisyon kurulacakmış gibi davranılmış, insanların aklıyla adeta alay edilmiştir." 

29 Ağustos 2015 Cumartesi günü düzenlenen Güvenlik İş Sendikası'nın; 2. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yaptığı konuşmasında, son 13 yılda gelinen nokta ile ortak paydalarımızın ve değerlerimizin zarar gördüğünü, toplumun ayrıştığını ve kutuplaştığını belirtti.
Konuşmasına Türk İş konfederasyonu çatısı altında yeni filizlenen ve kısa süre içinde onca olumsuzluğa rağmen güçlenen Güvenlik-İş Sendikasının Başkan ve yöneticilerinin kuruluş ve örgütlenme aşamasındaki çabalarını kutlayarak başlayan Akkaya; bu genel kurulda söylenecek sözlerin alınacak kararlara katkı sağlaması temennisinde bulunarak başladı.
Demokrasiyi koruyacak, güçlendirecek olanların başta sendikalar olduğunu vurgulayan Akkaya; ne yazık ki son 13 yılda AKP Hükümetleri döneminde sendikaların direnme güçlerinin kırıldığını belirtti. 
Hükümet güdümlü sendikaların kurulmasının ve güçlendirilmesinin demokrasiyi güçlendirmediği gibi etkisizleştirdiğini ifade eden Akkaya; olaylar karşısında susan, mücadele edemeyen, haklarını birinin iki dudağı arasına bağlamış bir sendikal anlayış ile bu mücadelenin sekteye uğrayacağını söyledi.
13 yıldır ülkede kaos ortamının olduğunu belirten Akkaya konuşmasında ; " 6 Milyon işsiz, 17 Milyon yoksulumuz var. Toplum ayrıştırılmış ve ötekileştirilmiştir. Anayasa sürekli çiğnenmiş, hukuk ayaklar altına alınmıştır. Parlamenter sistem çökertilmiş, milletvekilleri konu mankeni haline getirilmiş, halkın iradesi hiçe sayılmıştır. Sözde koalisyon kurulacakmış gibi davranılmış, insanların aklıyla adeta alay edilmiştir." dedi.
"7 Haziran Seçimlerinin mesajı tek ve nettir. Tek adam, tek parti yönetiminin bitmesidir." diyen Akkaya; 1 Kasımda AKP için tek başına iktidarın hayal olduğunu vurgulayarak; AKP'nin Dimyata pirince giderken eldekilerden olacağını ve Milletin bu zulmün hesabını sandıkta mutlaka soracağını söyledi.
 Koalisyon görüşmelerinde; herkesin gördüğü gibi; CHP'nin öncelik sırasının; kısa ve net; "Önce Türkiye" olduğunu ifade eden Akkaya "Sosyal devlet, sosyal adalet dedik, "Üreten Türkiye" dedik. Emeklinin, asgari ücretlinin, çiftçinin sorunu dedik, taşerona son dedik; ama onlar mali disiplin dediler, emekliye 2 maaş ikramiye olmaz dediler. Taşeronu ağızlarına bile almadılar. Asgari ücretlinin durumunu görmezden geldiler." Dedi.
Koalisyon sürecinde bütün siyasi partilerle görüşen tek partinin CHP olduğunu belirten Akkaya; Türkiye'nin sorunlarını sadece CHP'nin çözebileceğini söyleyerek; hem HDP'nin; hem MHP'nin "CHP'siz koalisyon olmaz." dediklerini hatırlattı. 
Türkiye'nin 5 temel sorunu olduğunu ifade eden Akkaya; bu sorunları şu şekilde sıraladı:
"-Dış politika: Bütün komşularıyla sorunlu; 5 ülkede elçisi olmayan bir ülke konumdayız. Dış politikamız yüzde 100 değişmelidir. Acil olarak "Yurtta Barış Dünyada Barış" anlayışı sağlanmalıdır.
 -Ekonomi: Ekonomide işsizliğin, yoksulluğun giderek arttığı; gelir adaletsizliğinin sürdüğü bir süreci yaşıyoruz. "Üreten Türkiye" hedefimiz ile orta gelir, orta teknoloji tuzağından kurtulmalıyız. 
-Anayasa: Özgürlükçü parlamenter sistemi güçlendiren, güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılan bir anayasaya, 1. Sınıf demokrasiye acil ihtiyaç vardır.
-Eğitim: CHP olarak büyümek, gelişmek ve kalkınmak için yüksek becerilere sahip insanların yaşadığı bir Türkiye hedefimizdir.  Şu anda ne yazık ki Son 11 yılda Türkiye'de 13 kez eğitim sistemi değiştirilerek; eğitim anlayışı çökertilmiştir. CHP'nin imam hatip liselerini kapatmak gibi niyeti bulunmamaktadır; kaldı ki imam hatip liselerini kuran CHP'dir. Bizim hedefimiz tüm alanlarda çağdaş eğitim sistemi geliştirerek; çağdaş bir nesil yetiştirmektir.
-Toplumsal Barış: Barışın ve hukukun olmadığı bir ülke gelişmez ve kalkınmaz. Bugün toplumun büyük bölümünde korku ve endişe bulunmaktadır. Türkiye kavga ve kişisel çekişmelerden bıkmıştır. AKP Düşman kampları yaratmıştır. Bu işin de temel aktörü Cumhurbaşkanı'dır. Başbakan Davutoğlu vesayet altında olup; Başbakanlık görevini ifa etmemektedir.
Artık AKP her olaydan sonra "Kandırıldık " demektedir. Ancak unutulmamalıdır ki; bilgi ve birikimi olmayanlar kandırılır. Seçim bu toplumun önüne dayatılmış olup; bir kişinin ihtirası için ülke kaosa sürüklenmiştir."
Akkaya konuşmasının sonunda 1 Kasımda yapılacak olan seçime vurgu yaparak;  Türkiye'yi çağdaş uygarlığa götürecek tek partinin CHP olduğunu; çünkü CHP'nin; parti çıkarı, kişisel çıkar gözetmeksizin; " Önce Türkiye " diyerek yukarıda belirtilen sorunları çözme konusunda yüzde yüz kendisine güvendiğini söyledi. 
 "Güçlü bir sosyal devlet, güçlü bir hukuk devletini gelin hep birlikte kuralım." Diyen Akkaya; konuşmasının sonunda Genel Kurul'a başarılar diledi.

 




Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,887 µs