En Sıcak Konular

TÜGİAD BAŞKANI RAHMİ ÇUHACI'DAN SOYKIRIM İDDİALARINA TEPKİ

20 Nisan 2015 16:46 tsi
TÜGİAD BAŞKANI RAHMİ ÇUHACI'DAN SOYKIRIM İDDİALARINA TEPKİ Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı Anadolu’da asırlardır birlikte yaşayan kadim topluluklardan Ermeniler ile ilgili uluslararası platformda sahnelenen oyunlara tepki gösterdi.

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı soykırım iddialarına tepki gösterdi

Soykırım kararları kötü niyetli

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı Anadolu'da asırlardır birlikte yaşayan kadim topluluklardan Ermeniler ile ilgili uluslararası platformda sahnelenen oyunlara tepki gösterdi. Dünya barışına ve huzuruna katkı sağlaması beklenen uluslararası kuruluşların ve liderliklerin tam tersi etki yaratacak şekilde hareket etmesinin hayal kırıklığı yarattığını belirten Çuhacı "Gerek Avrupa Parlamentosu gerekse Vatikan'ın açıklamaları hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararların tamamen siyasi ve Türkiye'yi zaafa sürüklemek amacı taşıyan kötü niyetli hareketler olduğunu düşünüyoruz. TBMM'deki siyasal partilerimizin sergilediği birlik ve beraberlik tablosunun bu anlamda umut verici olduğunun da altını çizmek isterim." dedi.
Türkiye'nin günlük yaşamında her etnik kimlik ve inanca mensup insanların eskisine oranla daha nitelikli saygı gördüğünü belirten Çuhacı, eğitimin ve demokratik değerlerin gelişmesiyle beraber insanların artık daha bilinçli olmaya başladığını söyledi. Türkiye'yi, arşivlerin ve tarihçilerin bile reddettiği bir soykırım iddiasını kabul etmeye zorlayan uluslararası açıklama ve kararları kınadığını belirten Çuhacı sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye'de olduğu gibi TÜGİAD'da da Ermeni dostlarımız, üyelerimiz var. Onlarla kardeşlik düzeyine birlikteliğimiz ve bağımız var.  Ortak hedeflerimiz var. Türkiye başta olmak üzere yaşadığımız bölgenin refahı ve barışı bizler için kıymetli. Bu hedeflere konsantre olmak bizim için bu dayanaksız iddiaları tartışmaktan daha öncelikli. Zira bizler geleceği kurmak istiyoruz. Ortak değerlerimiz çerçevesinde Müslüman, Hristiyan, Musevi ya da Türk, Kürt, Süryani, Ermeni, Rum Arap diye ayırmadan çocuklarımızın geleceğini kurmak için mücadele ediyoruz. Tarih ne yazık ki çok acı olaylarla dolu; bunların hangisinde kimin ne kadar sorumluluğu var? Bunu belgelere dayanarak tarihçiler verebilir. Siyasetçiler oylama yaparak tarih yazamazlar."
AP'nin tavsiye niteliğindeki kararının, halihazırda durgunluk yaşayan Türkiye-AB müzakerelerine katkısının olmadığını, Türk kamuoyundaki olumsuz algıyı daha da artırabileceğini vurgulayan Çuhacı, "AP'deki muhataplarımızın, bu tür özel ve tarihi konulardan ziyade AB politikalarına ilişkin tartışması ve kararlar almasını bekliyoruz. Avrupa çok ciddi sorunlarla boğuşuyor. Önce aciliyeti olan sorunları çözmesi gerekenlerden asıl sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz." dedi.
Vatikan'ın gücünün ve servetinin en önemli kaynaklarından birinin Latin Amerika yerlilerinin altınları olduğu gerçeğinin bugün tüm dünyada kabul gördüğünü anımsatan Çuhacı; "Aztekleri, İnkaları yeryüzünden silen bir geçmişi göz ardı eden Papa'nın ruhani bir lider olarak açıkça tartışılamamış tarihi olaylar hakkında ayrıştırıcı tespitler yerine, dinin birleştirici ve barışı temel alan yönüyle hem Hristiyan alemine hem tüm dinlerin mensuplarına örnek teşkil eden açıklamalarını duymayı arzu ederiz. Eğer bir taş atılacaksa onu en masum olan atsın." sözleriyle Hz İsa'ya atıfta bulundu.  
Geçmişte yaşanan olaylarda sadece Ermeniler'in değil, Kürtler'in, Türkler'in de büyük kayıplar verdiğini ve acılar çektiğini söyleyen Çuhacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Ancak kimse gidip de senin ataların benim atalarımı öldürdü diye kimse kimsenin boğazına sarılmıyor. Geçmişte Osmanlı'yı bölmek için oyunlar sergileyenler bugüne kadar kesintisiz aynı oyunlarını sürdürdüler. Biz Anadolu'da yaşayan insanlar olarak diyaloğumuzu her zamankinden daha geliştirerek sürdürüyoruz. Biz bugün Türkiye'de Ermeni vatandaşlarımızla mutluyuz ve birlikte daha güçlüyüz. Tüm bölgemizde de bunu ve daha iyisini yapabiliriz. Bu tarz konuların onları daha fazla huzursuz etmemesini diliyoruz. Türkiye'deki siyasal partiler 7 Haziran seçimlerinde Ermeni, Kürt, Türk ayırmadan Türkiye için çalışacak vatandaşlarımızı aday göstererek bizi ayrıştırmaya çalışanlara en iyi yanıtı vermiştir."

19 Nisan 2015

TÜGİAD 


Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,799 µs