En Sıcak Konular

TRABZON'DA ÇEKİLEN TETİĞİN RİZE'DEKİ AMERİKALILARLA İLGİSİ VAR MI?

11 Nisan 2015 01:43 tsi
TRABZON'DA ÇEKİLEN TETİĞİN RİZE'DEKİ AMERİKALILARLA İLGİSİ VAR MI? Gazeteci yazar Hasan Demir'e Rizeli bir okuyucusundan gelen bilgiler, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıya bir başka boyut kazandıracak nitelikte. İşte o yazı

Trabzon'da çekilen tetik ve Rize'deki Amerikalılar

Viyadüğe uçmaktan son anda kurtulan yolculara ve yaralı kaptan Ufuk Kıran'a geçmiş olsun. Frene basarak oyuncuları kurtaran kahraman Serdar Kılıç'a bin teşekkür ve tebriklerimi gönderiyorum! 

Futbolseverleri de birbirine düşman etmek suretiyle ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyen bir sinsi düşmanla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.

Aklıma ilk gelen, "Türkiye'de futbol fanatizmi"ni araştırmaya gelen Amerikalı sosyologlar oldu. Bir yıl önce Rize'de ev tuttular, 3 yıllığına buradalar. 

Ben Rizeliyim, gider gelirim. Bu iki Amerikalı sosyolog, aileleriyle bizim sokakta oturuyorlar. Aynı sokakta Rize İl Emniyet Müdürü oturur, çok bildik bir sokaktadırlar.

Sosyologların araştırma konusu, "Türkiye'de futbol fanatizmi" olunca, taraftarlar üzerinden toplumda çatışmayı mı ölçüyorlar ya da bunu mu tetikliyorlar, gibi sorular akla geliyor.

Bir tanesi evine av tüfeği sokarken görüldü. Sıkça kolilerle pikniğe gidiyorlar. Geçen yaz karşılaştım ve "evinizde av tüfeği varmış, av yapma izniniz var mı" diye sordum, bana "av yapmıyorum, sadece ağaçlara nişan alıyorum" dedi. 

İkisi de Amerikan enstitüsünde sosyologmuş. On yıldan beri İstanbul'da yaşıyor bir tanesi. Tipik İskoçyalı, sordum, yanılmamışım. İyi Türkçe biliyor. Üçüncü çocuğunu da İstanbul'da doğurdu.

Herkese gülücük dağıtarak selam veriyorlar, Lazca dil bilen bir komşuya Lazca selam veriyorlar. Böyle şaşırtıcı yanları var.

Bugün yaşadığımız ve ucundan sıyırdığımız futbol provokasyonundan sonra Rizeliler artık onları burada istemiyor. Kendileri de istenmediklerini fark edip buradan gitmeliler.

Bundan sonra Rizeli, Trabzonlu, Fenerbahçeli, hepimiz daha sıkı kenetlenmeli, birliğimize silah sıkanların heveslerini sonuçsuz bırakmalıyız. Fanatizmin nerelere varabileceğini merak eden Amerikan sosyologlarına da gereken cevabı şimdi göstereceğimiz birlik mesajıyla vermeliyiz.

Rize'ye, Trabzon'a ve tüm futbolseverlere büyük geçmiş olsun.

Frene anında basmayı başaran kahraman kardeşimiz Serdar Kılıç'ın alnından öpüyorum.

Ülkemiz büyük bir uçurumun eşiğinden aşağı doğru yuvarlanmaktadır. Şimdi hep birlikte frene basmak için ellerimizi birleştirelim ve bir şeyi haykıralım! Neyi haykıracağımıza siz karar verin.

Yukarıdaki bilgiler Mahiye Morgül'den, 6.4.2015 tarihinde geldi.

Ve bizi hiç şaşırtmadı… 

 

Hasan Demir - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ  http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12013374/trabzon-da-cekilen-tetik-ve-rize-deki-amerikalilar/hasan-demir



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,472 µs