En Sıcak Konular

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI ''YÖNDERLİK PROJELERİ''

16 Şubat 2015 23:26 tsi
ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI ''YÖNDERLİK PROJELERİ'' Çelikel Eğitim Vakfı, Yönderlik Projesi ile, geleceğin profesyonellerini, olumlu ve kaliteli bir hayat için, hayata, sanata ve doğaya karşı daha duyarlı olmaya yönlendiriyor.

Anel Grup Çalışanları ve Aileleri  Geleceğin Profesyonellerine Yönderlik Yapıyor

Çelikel Eğitim Vakfı’nın Anel Grup çalışanları ve ailelerinden oluşan gönüllüleri ile, Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi öğrencilerini buluşturan, eğitim sürecinde ve sonrasında karşılaşacakları olanak ve fırsatları değerlendirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Yönderlik Projesi başladı. 

“Yönderlik Projeleri“ gelişim süreçlerinin çok önemli bir aşamasında yanlarında olarak bireysel gelişimlerine destek sağlamak amacı ile, genç neslin hayatında değerli bir rol oynuyor. 
Çelikel Eğitim Vakfı, Yönderlik Projesi ile,  geleceğin profesyonellerini, olumlu ve kaliteli bir hayat için, hayata, sanata ve doğaya karşı daha duyarlı olmaya yönlendiriyor.  Yönderlik Projesi, gençlerin kişisel, mesleki ve sosyal yaşamda daha özgüvenli ve vizyoner bir bakış açısı ile gelişimlerini destekliyor. 
Yönderlik Projeleri Süreci

Yönderlik Projeleri, zamanını, bilgi ve çabasını, kendisinden daha az deneyimli kişilerin verimliliğini ve başarısını arttırmak için çaba gösteren yönderlerin liderliğinde gerçekleştiriliyor. Anel Grup çalışanları ve aileleri, aldıkları eğitim sonrasında, gönüllülük bilinci ve karşılıklı kazanım ve paylaşım ilkesi ile birer yönder olarak bilgi ve deneyimlerini yönlendirilenlere aktarıyorlar.   

Her ay, yönlendirilen öğrenciler için yaşam çemberi çalışması yoluyla bireysel hedef belirleme, hedefe giden yolda profesyonelce ilerleme ve hedefe başarıyla ulaşma programları gerçekleşiyor. Süreç boyunca yönderler, yönlendirilenlerine sosyo - kültürel yapı ve becerilerini geliştirme konusunda destek veriyor ve ardından meslek seçimlerine rehber olarak rol oynuyorlar.  Yaşam becerisi ve özgüven kazanma konusunda, yaşamda kendilerini bekleyen önemli kararlarda doğru kararları vermede, eylem planı yapma ve izleme konularında da önderlik ediyorlar. 

Anel Grup Çalışanları ve Aileleri Gönüllülük Komiteleri

Çelikel Eğitim Vakfı Yönderlik Projelerinde Anel Grup çalışanlarından oluşan 5 ayrı gönüllülük komitesi bulunuyor. Bursiyer Seçim Komitesi, Kültürel Etkinlik ve Eğitim Planlama Komitesi, Kaynak Geliştirme Komitesi, Organizasyon Komitesi ve Yönderlik Komitesinden oluşan gönüllülük komitelerine 2014 yılında Anel Grup çalışanlarının aileleri ve yakın çevreleri de dahil oldu. Anel Grup çalışanlarının aile ve yakın çevrelerinin sürece dahil olmalarıyla, sosyal sorumluluk bilincinin daha geniş çevrelere yayılması ve ortak paylaşımların artması  hedefleniyor. 

Çelikel Eğitim Vakfı

Çelikel Eğitim Vakfı, çağdaş, özgür düşünen, katılımcı, akılcı, yaratıcı, kültürlü, duyarlı, hayatı dönüştürebilecek öncü gençler yetiştirmek için, eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla 2007 yılında Rıdvan Çelikel tarafından kuruldu. Vakıf, eğitim kurumları, ebeveynler ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği geliştirerek yaşadığımız çağda gençlerin yüz yüze oldukları sorunları ve fırsatları onlarla birlikte tespit ederek çözümler oluşturuyor. Kişisel, sosyal ve mesleki gelişim olanakları yaratıyor.    

“Yönderlik Projeleri“ gibi sürdürülebilir bütün platformlara değer katacak, özgüveni yüksek, duyarlı, sorumluluk sahibi ve konusunda yetkin bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak için çeşitli projelere imza atan Çelikel Eğitim Vakfı,  “Eğitimde Geniş Açı Programı” ve “Alev Topları Burs Programı” ile de gençlere öncülük yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda, mesleki ve teknik liselere yönelik gerçekleştirilen insan hakları, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği eksenli uluslararası projelerle de toplumsal kalkınmaya hizmet ediyor.

www.celikelegitimvakfi.org

www.facebook.com/celikelegitimvakfi

Tuna Şenyüz Beşer
Marka Yönetmeni



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,318 µs