En Sıcak Konular

AKP ''SÜREÇ EKİBİ''Nİ TBMM'YE TAŞIYOR!

10 Şubat 2015 23:28 tsi
AKP ''SÜREÇ EKİBİ''Nİ TBMM'YE TAŞIYOR! Bölücü örgütün tehdidiyle köşeye sıkışan iktidar Hakan Fidan’ı İmralı masasına siyasi kimliğiyle oturtacak!

AKP "süreç ekibi"ni TBMM'ye taşıyor!

Bölücü örgütün tehdidiyle köşeye sıkışan iktidar Hakan Fidan'ı İmralı masasına siyasi kimliğiyle oturtacak!

Öcalan ve Kandil'in istekleri gerçekleşiyor
SÖzde çözüm sürecinin MİT tarafından yürütülmesine karşı çıkan Kandil'in, görüşmelerin Oslo'da tarafların planladığı gibi "siyasetçilerle" yürütülmesi konusundaki kesin tavrı, seçime hazırlanan iktidarı harekete geçirdi. Hakan Fidan'ın 7 Haziran'da AKP'den vekil seçilmesiyle "İmralı masası" da Meclis'e taşınmış olacak.

Eylem yapılmayacak özerklik verilecek
Hakan Fidan operasyonunda kritik eşik ise PKK'nın "mutlak eylemsizlik" kararı almasıyla aşılacak. AKP, TBMM'de Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu elde ederse "federalizm" masaya konacak. Bu başarılamaz ise "yerel yönetimlere özerlik" planı devreye sokularak örgütün taleplerinin karşılanması sağlanacak. MİT Başkanı Fidan'ın istifasının altından Kandil çıktı. Öcalan ve Kandil'in, müzakerelerde Meclis'ten temsilci ve yasal protokol şartı, seçim sonrası bakan olarak Fidan tarafından yerine getirilecek.Tayyip Erdoğan'ın, "O benim sır küpüm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sır küpü. Türkiye'nin geleceğinin sır küpü" diye tanımladığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, görevinden istifa ederek 7 Haziran seçimlerinde AKP'den milletvekili olmaya hazırlanıyor. "Akil Adam" heyetinde yer alan Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman da AKP'den milletvekili aday adayı olmak için Gazi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Yayman, TV'deki yorumları ile köşe yazılarında ihanet sürecinin medya ayaklarından biri olarak tanınıyor.

Meclis'e geliyor
Oslo sürecinden beri terör örgütü ile yapılan müzakerelerde başbakanlık müsteşarı, MİT Müsteşar yardımcısı ve  MİT müsteşarı olarak bulunan Hakan Fidan'ın Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının aksine onun ve Başbakan Davutoğlu'nun isteğiyle istifa ettiği belirtiliyor. Seçim sonrası bakan olmasına kesin gözüyle bakılan Fidan, Öcalan-Kandil-HDP üçlüsünün  iktidardan istediği müzakereleri yasal çerçeveye oturtmak, vekil ya da bakan düzeyinde muhatapla yasa pazarlığı yapma koşulunu Meclis'e taşıyacak. Böylece, terör örgütünün yakından tanıdığı bu isimle Kandil'in şart koştuğu yasal müzakereler Meclis'e taşınmış, Öcalan da devletle muhatap olacak.

Çok önemli isim
Fidan, PKK'nın uyumlu çalıştığı bir isim. Fidan, AKP iktidarını müzakerelerde en çok zorlayan konu olan, gerek İmralı'daki Öcalan, gerekse Kandil'deki terör elebaşlarının mutabakatların yasal zemini olmaması sorununa çözüm getirecek. Bunun için de Fidan, seçim sonrası müzakereleri yürütecek bir bakanlığa atanacak. İktidar tarafından yasal değişiklikler yapıldıktan sonra yeni aşamaya geçilmesi planlanıyor. Buna göre, Öcalan'a sekretarya sağlanıp mart sonuna dek anlaşmaya varılacak, Öcalan da, "Mutlak Eylemsizlik" çağrısı yapacak

Öcalan'a ev hapsi
Kandil, bu kararı onaylamasının ardından Öcalan İmralı'da "ev hapsi" niteliğinde ayrı bir binaya geçecek ve bir sekretarya oluşturmasına izin verilecek. Kandil'in de Öcalan'ın kamuoyuna açıkladığı eylemsizlik çağrısını desteklemesi halinde, hükümet terörle mücadele yasası ve geri dönüş yasası gibi önemli yasal değişikleri Meclis'e sunacak. Böylece süreç artık MİT aracılığıyla yürütülen görüşmelerden Meclis zeminine aktarılmış olacak. Öcalan PKK yönetimi ve kamuoyuna silahlı mücadeleye son verme çağrısı yapacak, Anayasa değişikliklerinin önü açılacak.

Oslo'da başlayan karanlık yol
AKP iktidarı, ihanet sürecini Meclis'ten, CHP ve MHP'den saklayarak Hakan Fidan üzerinden yürüttü. Fidan, 17 Nisan 2009'da MİT müsteşar yardımcılığına, 25 Mayıs 2010'da MİT müsteşarı oldu. 7 Şubat 2012'de dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından, KCK operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Hükümet, 12 Şubat 2012'de MİT Kanunu'nun 26. maddesinde değişiklik yaparak, MİT mensupları hakkında soruşturma yapılabilmesini Başbakan iznine bağladı. MİT'in operasyonel yetkisi olmadığı için Fidan ve diğer MİT görevlilerinin İmralı'daki Öcalan, Oslo ve Kandil'deki PKK liderleri ile görüşmesinin yasal zemini olmadığı için yasa değişikliğine gidildi. 18 Nisan 2014'te Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 15 Maddelik Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bu kanunla MİT'e içerde ve dışarda operasyon yapma yetkisi de tanındı. Gerek İmralı'da ki Öcalan, gerekse de PKK liderleri ile yapılan mutabakatların yasal zemini olmadığı kamuoyunda yankı buldu. Öcalan'dan yapılanların hukuksuz olduğunu öne sürüp, müzakerelerin yasal zemine oturtulmasını istedi. Bunun üzerine de AKP, çözüm süreciyle ilgili "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun" 10 Temmuz 2014'te TBMM'den geçirdi. Yasayla Bakanlar Kurulu, çözüm sürecine ilişkin gerekli kararları almaya yetkilendirildi ve gerekli düzenlemeler yapıldı.(Haber: Salim Yavaşoğlu - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akp-surec-ekibini-tbmmye-tasiyor-109780h.htm


Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,719 µs