En Sıcak Konular

''ÇOCUKLARDA OBEZİTE''YE KARŞI UYGULAMALI ATÖLYE ÇALIŞMALARI

20 Ocak 2015 23:37 tsi
''ÇOCUKLARDA OBEZİTE''YE KARŞI UYGULAMALI ATÖLYE ÇALIŞMALARI Günümüz gençlerinin ve çocuklarımızın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikelerden biri olan, obezite sorununa karşı İstanbul genelinde çeşitli ilköğretim okullarında pilot çalışma gerçekleştirildi.

Çocuklara Eğitici – Öğretici Uygulamalı Atölye Çalışmaları

MAPFRE VAKFI VE MAPFRE GENEL SİGORTA
“ÇOCUKLARDA OBEZİTE”YE KARŞI SAVAŞ AÇTI

Günümüz gençlerinin ve çocuklarımızın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikelerden biri olan, obezite sorununa karşı MAPFRE Vakfı (FUNDACIÓN MAPFRE), MAPFRE GENEL SİGORTA işbirliğiyle 5 – 7 yaş aralığındaki çocukları dengeli beslenmeye teşvik etmek için İstanbul genelinde çeşitli ilköğretim okullarında pilot çalışma gerçekleştirdi. Proje ile İstanbul’un 9 ilçesinde 20 okulda 3250 çocuk ve 150 öğretmene ulaşıldı. Çalışmanın 2015 yılında yaygın olarak gerçekleştirilmesi ve maksimum düzeyde çocuğa ulaşılması planlanıyor.
Yaklaşık 40 dakika süren atölye çalışmalarında iki uzman tiyatro sanatçısı aşçı ve aşçı yamağını canlandırarak çocuklara sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmanın önemini interaktif oyunlar ve deneylerle anlattı. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 5-7 yaş aralığındaki çocukların mutlu olduğu ve çok etkilendiği tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen bu mücadeleye katkı sağlamak üzere MAPFRE Vakfı, MAPFRE GENEL SİGORTA işbirliğiyle Beze Group tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında İstanbul genelinde; Beşiktaş, Beyoğlu, Beylikdüzü, Fatih, Kadıköy, Kağıthane, Şişli, Ümraniye ve Üsküdar’da belirlenen ilköğretim okullarında ana sınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine dengeli beslenme ve spor alışkanlıklarıyla ilgili önemli ipuçlarını uygulamalı atölye çalışmasıyla verildi. Pilot proje kapsamında gerçekleştirilen yaklaşık 50 atölye çalışması, konservatuar eğitimli iki uzman tiyatro sanatçısı tarafından yönetildi.

MAPFRE Vakfı Türkiye Projeler Sorumlusu ve MAPFRE GENEL SİGORTA İnsan Kaynakları Direktörü Necla Aksoy: “MAPFRE Vakfı olarak özellikle küçük yaşta çocuklarımıza sağlıklı beslenme ve fiziksel egzersizin önemini anlatmak, onları bu konuda eğitmek için bir proje geliştirdik. 5-7 yaş grubundaki çocuklarımıza oyunlar, deneyler ve şarkılarla dengeli beslenmeyi ve spor yapmanın önemini anlatıyoruz. Çocuklar oyun oynayarak doğru beslenmeyi öğreniyor, öğretmenler de derslerde anlattığı konuları eğlenceli şekilde pekiştiriyor. Pilot projemiz boyunca gittiğimiz okullarda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin çok olumlu tepkileri oldu. İlerleyen dönemlerde de projemize devam etmek ve daha geniş bir alana yaymayı hedefliyoruz.”dedi.

“Kazağın mı Küçüldü ?” Kitapları
Proje kapsamında ayrıca MAPFRE Vakfı tarafından geliştirilmiş olan “Kazağın mı Küçüldü?” isimli hikaye ve aktivite kitapları da Rehber Eğitim Seti olarak ücretsiz dağıtıldı. Biri dengeli beslenen, diğeri obezite sorunuyla karşı karşıya olan ikiz kardeşler Can ve Cem’in hikâyelerini anlatan “Kazağın mı Küçüldü?” seti, aktivite kitabı ve öğretmen kitabından oluşuyor.

Projenin Amacı:
Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmaları dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini ortaya koymaktadır. Tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarını beraberinde getiren obezite, Türkiye’nin geleceğinde de tehlikeli bir sorundur. TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de 7-8 yaş grubundaki çocukların %22.5’i şişman, 15 yaş üstü nüfusun %16.9’u obez, %33’ü fazla kilolu. Sağlık Bakanlığı da, başta çocuklar ve gençler olmak üzere obeziteyle etkin mücadele için toplumun bilgi düzeyinin artırılması, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, obezite ve ilişkili hastalıkların azaltılması amacıyla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”nı başlattı ve yürütmektedir. Bu gerçekten yola çıkan MAPFRE Vakfı, halk sağlığını tehdit eden ve toplumumuzda özellikle gençler ve çocuklar arasında giderek yaygınlaşan obezite sorununa karşı 5-7 yaş aralığındaki

Kaynak: Bezegroup.org



Bu haber 840 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,917 µs