En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CEMEVİ ÇUKUROVA'DA AÇILDI

18 Kasım 2014 23:36 tsi
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CEMEVİ ÇUKUROVA'DA AÇILDI CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Çukurova Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye’nin en büyük Cemevi açılışına katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

AKKAYA; "Aleviler; kan ve gözyaşına rağmen, insanlığın nefretle, intikam duygusuyla değil, kardeşlik ve sevgiyle var olacağına inanmışlardır.Herkes içindeki yezidi öldürürse toplumsal barışa en büyük katkıyı sağlar." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Çukurova Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye'nin en büyük Cemevi açılışına katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

 "Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda
Bülbüller şevke gelir Gül açar bağımızda
Hırslar kinler yok olur aşk meydanımızda
Aslanlar ceylanlar ile dost olur kucağımızda
Bizim yolumuz hak Muhammet Ali'nin yoludur diyenler merhaba aşk olsun sizlere"  dizeleriyle konuşmasına başlayan Akkaya; İnsanlık tarihinin çok büyük acılarla, tarifsiz haksızlıklarla dolu olduğunu,  bunların en trajik olanının Hz Hüseyin ve 71 akrabasının Kerbela'da şehit edilmesi olduğunu söyleyerek,  Kerbela'nın 1375 yıldır dinmeyen bir acı,  kapanmayan bir yara olduğunu belirtti.  Kerbela'nın acıların en büyüğü olsa da sonuç olarak insanlık tarihi içinde bir ders niteliğinde olduğunu vurgulayan Akkaya;  Alevilerin acılarını yaşarken asla yeni acılara sebep olacak olayların içinde yer almadıklarını, Hz Hüseyin ve yakınlarının hüznünü yüreklerinde hissettiklerini belirtti.  
"Aleviler; kan ve gözyaşına rağmen, insanlığın nefretle, intikam duygusuyla değil, kardeşlik ve sevgiyle var olacağına inanmışlardır. Yaşanan her olayı kamil insan olmak için, Allah'a biraz daha yaklaşmak için değerlendirmişler, acıyı bal eylemişlerdir." diyen Akkaya; bu nedenle bir olmanın herkesi kendinden bilme ile olabileceğini; dayanışmanın simgesinin ise aşure olduğunu belirtti. Aşurenin, aynen içine katılan malzemeler gibi, aynı kaptan aynı duyguyla bir olmayı gösterdiğini ifade ederek, aşurenin nefretin değil; sabrın, hoşgörünün ve dayanışmanın birleşimi olduğunu söyledi.
Akkaya; " Şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey toplumsal barıştır. Herkes içindeki yezidi öldürürse toplumsal barışa en büyük katkıyı sağlar. Ama günümüzde yezidler çoğalıyor. Bizi bölmeye, ayrıştırmaya, kültürümüzü, dostluk anlayışımızı, geçmişimizi, folklorumuzu ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Başbakan Davutoğlu Hacı Bektaş-i Veli'de yaptığı konuşmasında;" Bizim Alevi vatandaşlarımızla kucaklaşmamızdan CHP rahatsız oluyor." buyurmuş. Evet rahatsızız! Çünkü, 12 yıldır AKP Alevilerle kucaklaşmak adına Alevilerin belini bükmeye, kültür, gelenek ve inançlarını yok etmeye çalışıyor, onlara asimilasyon uyguluyor.12 yıldır her Muharrem ayında, her hızır orucunda, her kadir hum etkinliklerinde aynı söylemlerle ortaya çıkıyor, bu yolla Alevi toplumunu kandırdıklarını zannediyor." diyerek AKP'nin alevi sorununu çözmek bir yana, 12 yıldır sistemli olarak Alevi köylerine ısrarla cami yapmakta olduğunu, zorunlu din dersi ile Alevilerin kültürünü yok etmeye çalıştığını ve bunun samimi bir durum olmadığını ifade etti. 
Sözde açılım politikaları ile 12 yıldır Kürt kökenli yurttaşlarımızdan, sözde Alevi çalıştayları ile Alevi vatandaşlarımızdan oy devşirmeye çalıştıklarını belirten Yakup Akkaya; "Gelin AKP ile ilgili bir samimiyet testi yapalım.
"Madımak katliamının avukatlığını yapanlar mı samimi?
CHP Genel Başkanının Alevi kimliğini ön plana çıkararak yuhalatanlar samimi mi? 
14 yaşındaki Berkin Elvan'ın annesini miting alanlarında yuhalatan zihniyet mi samimi?
34 vatandaşımızın katledildiği Uludere'yi çözmek istemeyen zihniyet mi samimi?
Gezi olaylarında katledilen gençlerimize rahmeti çok gören anlayış mı samimi?
Kamuda alevi kökenli valilerimizi, üst düzey bürokratlarımızı atamayan zihniyet mi samimi? 
12 Yıldır Alevi yurttaşlarımızı istismar eden, kaçak sarayda oturanlar mı samimi?
Bunların samimi olmadığını ayrıştırıcı politikaları ile 12 yıldır görüyoruz. Ülkemizin geldiği bu noktada bugün bizler hangi dilde, hangi dinde, hangi görüşte olursak olalım hep bir arada olma gayemiz vardır." dedi.
Akkaya; Çukurova'da açılışını yaptıkları tesislere bakıldığında CHP'li belediyelerin sözde politikalar ile değil, halkın sorun ve ihtiyaçlarına çare olacak şekilde çalıştığını, bu çalışmaların da tüm CHP'li belediyelerde görülebileceğini vurguladı.
Çukurova Belediyesinin emeği ile yapımı tamamlanan Cemevi yapımında emeği geçen başta işçi kardeşlerimiz olmak üzere herkese teşekkürlerini sunan Akkaya; Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i bu çalışmasından dolayı tebrik ederek; onun her zaman yanında olacağını belirtti ve kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.
Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağababa ile birlikte CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve CHP il örgütü; Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer; Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt ve İlçe örgütleri de katıldı. 
Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya açılış töreni sonrasında; 15 Kasım Akşamı Adana Kozan ilçesinde işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralanan işçilerimizi Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesinde ziyaret ederek kendilerine acil şifalar diledi ve işçilerinin aileleri ile hastanede bir araya geldi. 



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,854 µs