En Sıcak Konular

ZORUNLU DİN DERSİ

6 Ekim 2014 21:48 tsi
ZORUNLU DİN DERSİ Elbette herkes neye inanacağı konusunda serbesttir. Ancak gençlerin taşındığı nokta, adı İslam olan ama İslam çizgisinden uzaklaşmış zorunlu din derslerinin zaten bir işe yaramadığını göstermektedir.

Zorunlu din dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM’nin zorunlu din dersinin kaldırılması yönünde aldığı kararı eleştirerek, “Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine uyuşturucu bağımlılığı ve terör gelir” dedi. Sayın Erdoğan acaba hangi din dersini kastediyor? Bahsettiği din, İslam dini mi? AİHM’nin kararından sonra açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, “Bırakınız Türkiye’deki Din Kültürü ve Ahlak dersini, bazı ülkelerde öğrenciler kiliseye götürülüyor. Bütün bu uygulamaları göz ardı edip de Türkiye’de bunu dini baskı amacı gibi yansıtma çabalarını kabul etmemiz mümkün değil” yorumunda bulundu. Evlatlarımızın camiler yerine kiliseye götürülerek pratik yapıldığı bir din dersi mi hayal edilmektedir? 
2002 seçimleri öncesinde Of’ta yaptığı bir konuşmada, “Türkiye’de 30’a yakın etnik grup ve 4 hak din vardır” diyen Erdoğan başkanlığındaki Ak Partisi’nin iktidara geldiği günden itibaren din dersi kitapları ciddi bir revizyona uğramıştır: 
* İslam dininde yasak olmasına rağmen, 2004 senesinde din dersi kitaplarına Hz. Peygamberimizin minyatür resimleri konulmuştur. 
*  2005’de onaylanan Din Kültürü kitaplarında Kelime-i Tevhid, ‘La İlahe İllallah’tır şeklinde yer almıştır. Muhammedurresulullah kısmı yer almamaktadır. 
* 24 Eylül 2008’de AKP Hükümeti’nin Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatiplerde Dinler Tarihi dersine Hıristiyan rahip ve hahamların davet edilmesini ve gençlere ders vermesini istemiştir. 
* AKP döneminde bedava dağıtılan din dersi kitaplarından Gökbulut ve Öcal’ın hazırladığı 6. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında sayfa 118’de Veda Hutbesi’nde yer alan “Allah ve Resulünün sünneti ifadesi” çıkarılmıştır. 
* Bazı köylerde ilköğretim çocuklarına ücretsiz dağıtılan ilkokul 1. sınıf Okuma-Yazma Öğreniyorum kitaplarında 13 ve 15. sayfalarda kiliseye giden 3 çocuğun resmedilmekte, haç işareti olan ve kilise dualarını gösteren fotoğraflar bulunmakta idi. (12-7-2004 tarih ve 115 sayılı onay taşıyan AB destekli kitaplar) 
Alevi vatandaşlarımızın cem evlerin ibadethane bile diyemeyen Ak Partisi, hangi gerekçe ile papaz ve hahamlara din dersi verdirmektedir? 
İslam dini güzel ahlakın özüdür. Hz. Peygamber, “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” buyurmuştur. Ancak anlatılan İslam’ın içinden Resulullah’ı çıkarır farklı dinlerin öğretilerini eklerseniz bu artık İslam olmaz. Onun güzel ahlaka etkisi de kalmaz. 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde misyonerlik hiçbir müdahaleye uğramadan serbestçe yapılmaktadır. Ak Partisi iktidarında 70 bin kilise evi açılmıştır. Tek bir Hıristiyanın yaşamadığı Müslüman mahallelerinde açılan kiliseler gençlerimizi din değiştirmeye ikna odalarına dönmüş durumdadır. 
50 dolar-100 dolar karşılığında kilise ayinlerine davet edilen gençlerimiz bir süre sonra haç takmaya başlıyorlar. 
Nitekim bugün neye inandığını bilmeyen, hatta farklı inanışlara yönelenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Elbette herkes neye inanacağı konusunda serbesttir. Ancak gençlerin taşındığı nokta, adı İslam olan ama İslam çizgisinden uzaklaşmış zorunlu din derslerinin zaten bir işe yaramadığını göstermektedir. Artan uyuşturucu, teröre karışan gençler, gasp, hırsızlık vakalarındaki yükseliş, çocuk katiller vs. bu işin sadece okullarda zorla derse sokmakla olmayacağının ispatıdır. 
Ne anlatıldığı dersin zorunluluğundan daha önemlidir.

Prof. Dr. Haydar Baş - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12011178/zorunlu-din-dersi/prof-dr-haydar-bas



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs