En Sıcak Konular

SALİHİ: TÜRK OCAKLARI’NA MİNNETTARIZ

25 Eylül 2014 00:01 tsi
SALİHİ: TÜRK OCAKLARI’NA MİNNETTARIZ Irak Türkmen Cephesi Başkanı ErşadSalihi beraberindeki heyetle beraber Türk Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi'den Türk Ocakları'na Ziyaret

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ErşadSalihi beraberindeki heyetle beraber Türk Ocakları Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

ITC Başkanı Salihi'ye, ITC Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı ve Prof. Dr. Mahir Nakip eşlik etti. Türkmen heyet Türk OcaklarıGenel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu ve merkez yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Heyetler üç saatlik bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

SALİHİ: TÜRK OCAKLARI'NA MİNNETTARIZ

ITC Başkanı ErşadSalihi Türk Ocakları Genel Merkezi'nde Irak Türkmenleri'nin durumu ve Irak'ta yaşananlar hakkında bilgiler verdi. Irak Türkmenleri'nin çok zor bir durumda olduğunu belirten Salihi IŞİD saldırılarının ve Irak'ta yaşanan kaosun en çok etkilediği toplumların başında Türkmenlerin geldiğini ifade etti. Salihi ayrıca bu durumun dünya kamuoyunca yeterince ilgi görmediğini basının bu konuyu dile getirmediğini ifade etti. Bu süreçte Türkiye'nin Türkmenlerin tek destekçisi olduğunu belirten Salihi, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının Irak Türkmenlerine  çalışmalarının hem maddi hem de manevi olarak büyük önem arz ettiğini söyledi. Bu noktada Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle yapılan "Bugün ve Her Zaman Elini TürkmenEli'ne Uzat" yardım kampanyasının ve Kurban kampanyasının Türkmenler açısından çok önemli olduğu ifade eden Salihi Türk Ocakları'na bu kampanyalar için teşekkür etti ve "Türk Ocakları'na bu ilgisinden dolayı minnettarız" dedi.

SALİHİ: BİZ KAR ETMEYİ DEĞİL BU SÜRECİ NASIL DAHA AZ ZARARLA ATLATIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ErşadSalihi sözlerine Irak'taki siyasi durumu anlatarak devam etti. Irak'ta büyük bir kaosun olduğunu ve yaşanan çatışmalarda her toplumun ya da grubun bir şeyler kazanmak peşinde olduğunu belirten Salihi, Türkmenler için durumun böyle olmadığını söyledi. "Biz kar etmeyi düşünmüyoruz, kazançlı çıkmayı düşünmüyoruz. Biz bu kanlı süreci en az zararla nasıl atlatırız onu düşünüyoruz" diyen Salihi durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade etti. Irak Türkmenleri'nin topraklarının çıkarıldığı ve IŞİD tarafından göçe zorlandığını ifade eden Salihi, özellikle Telafer gibi yoğun Türkmen nüfusunun olduğu yerlerde Türkmenlerin göçe zorlandığını ve bunu engelleyemediklerini belirtti. Irak'ta Türkmenler arasında milli bilincin yaratılması için daha çok çalışılması gerektiğini ifade eden Salihi, Türkmenler arasındaki mezhep meselesinin çözülmesi gerektiğini bunun birliği bozduğunu belirtti ve bunun için çalıştıklarını söyledi. IŞİD içinde ve diğer gruplarda Türkmenlerin var olduğunu bildiklerini söyleyen Salihi "Eğer geçmişte bir milli şuur sağlanabilseydi Türkmenler çok daha güçlü olabilirdi" dedi. Bölgede uluslararası bir tasarımın olduğunu söyleyen Salihi bu tasarımda herkesin bir denklem kurduğunu ama Türkmenlerin bu denklemlerin dışında bırakılmaya çalışıldığını ifade etti.

ErşadSalihi ile birlikte Prof. Dr. Mahir Nakip de bir konuşma yaptı ve Türk Ocakları'nın geçmişten bu yana Türkmen davasını sahiplendiğini her zaman gündeminde tuttuğunu bu yüzden Türk Ocakları'na minnettar olduklarını belirtti. "Irak'ın kaderi Türkiye'nin kaderiyle birleşmiştir" diyen Nakip Türkiye'nin bu davaya çok daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.

GENEL BAŞKAN ÖZ: TÜRK OCAKLARI BÜTÜN TÜRK DÜNYASI'NIN MESELELERİYLE İLGİLENMEYİ GÖREV BİLİR

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz de bir konuşma yaparak Irak Türkmenleri hakkında Türk Ocakları'nın görüşlerini ifade etti. Irak Türkmenleri'nin her zaman yanında olduklarını belirten Genel Başkan Öz, Türk Ocakları'nın bütün Türk Dünyası'nın meselelerinde olduğu gibi Irak Türkmenleri'nin meseleleriyle ilgilenmeyi kendisine bir görev saydığını belirtti. Irak Türkmenleri'nin sorunları hakkında kamuoyunda bir farkındalık yaratmak ve az da olsa Türkmen kardeşlerimizin yaralarına merhem olabilmek için yardım kampanyaları düzenlediklerini belirten Geneş Başkan Öz, bu çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti. Irak Türkmenleri'nin hem Batı'da hem de Türkiye'de bazı çevrelerce görmezden gelindiğini belirten Öz, "Bu Müslümanların tek suçu Türk olmak" diyerek Türkmenler söz konusu olduğunda diğer Müslüman toplumlara gösterilen ilginin gösterilmediğini belirtti.

GENEL BAŞKAN ÖZ: BİR KESİM BASINIMIZA BAZEN "TÜRK" BASINI DEMEK BİLE ZOR OLUYOR

Irak Türkmenleri'nin en önemli sorununun dünya kamuoyuna dertlerini anlatamaması olduğunu söyleyen Genel Başkan Öz, özellikle bu noktada Türk basınının çok duyarsız olduğunu belirtti. Belli başlı milli hassasiyeti olan basın dışında basınımızın çoğunun Türkmen meselesini gündeme dahi getirmediğini söyleyen Genel Başkan Öz "Bir kesim basınımıza bazen "Türk" basını demek bile zor oluyor" diyerek eleştirilerini ifade etti. Irak'ta yaşanan kaosta pek çok toplumun haberlerinin yapıldığını, basının Yezidilerle, Kobani'yle yatıp kalktığını ancak bir kere dahi olsun Kerkük denmediğini, Türkmenlerin meselelerinin gündeme getirilmediğinin altını çizen Genel Başkan Öz, basınımızın daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Irak Türkmenleri hakkında yapılan karşılıklı istişarelerin ardından ITC heyeti ve Türk Ocakları heyeti akşam yemeği yiyerek sohbete devam ettiler. Türkiye'nin Irak Türkmenleri için neler yapması gerektiği noktasında yapılan istişarelerin ardından Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Irak Türkmenleri'nin sesini duyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Üç saat süren görüşmenin ardından Erşad Salihi ve beraberindeki heyet genel merkezden ayrıldı.



Kaynak: http://www.turkocagi.org.tr/index.php/faalyetler/faaliyet/7189-irak-tuerkmen-cephesi-bakan-erad-salihiden-tuerk-ocaklarna-ziyaret



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,452 µs