En Sıcak Konular

SEZER, TOPTAN İLE GÖRÜŞTÜ

4 Şubat 2008 18:21 tsi
SEZER, TOPTAN İLE GÖRÜŞTÜ DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüştü.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüştü. Sezer, ''Sayın Başkan, girişimimizin önemli ve anlamlı bir girişim olduğunu, ve doğru bir duruş olduğunu ifade etti. 'Ama ne yapabilirim bilemiyorum, düşüneceğim'' dedi'' diye konuştu.
     Toptan'ı makamında ziyaret eden Sezer, basına kapalı yapılan ve 35 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, gelinen sürecin toplumda yarattığı gerginliği bitirebilmek ve olumlu bir sonucu ulaşabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından Meclis Başkanı Toptan ile görüştüğünü söyledi.
     Toptan'ın kişiliği, devlet adamlığı ve geçmiş siyasi deneyimi ve uzlaşıyla seçilmesinin toplumda bir rahatlık yarattığına işaret eden Sezer, ''Bu nedenle Toptan'ı ziyaretlerinin, ''bugün içinde bulunulan gerginlik ortamında toplumun her kesimini rahatlatıcı etkisi olabileceğini düşündüklerini'' ifade etti.
     Erdoğan ve Bahçeli'ye ''gerginliğin gereksiz olduğu ve durdurulması'' yönünde görüşlerini aktardığını anlatan Sezer, ''Anayasa değişikliğiyle türban sorununu çözme girişiminin durdurulmasını ve önümüzdeki dönemde bir uzlaşı ortamında çözülebileceği yönündeki görüşüşümüzü ilettik. Sayın Başkan da girişimimizin önemli, anlamlı bir girişim ve doğru bir duruş olduğunu ifade etti. 'Ama ne yapabilirim bilemiyorum, düşüneceğim'' dedi'' diye konuştu.
     Gelinen noktada bir karmaşa ve toplum kesimlerinin karşı karşıya geldiğini ifade eden Sezer, şöyle konuştu:
     ''Akademisyenler, Üniversitelerarası Kurul ve karşı imza toplayan akademisyenler karşı karışa gelmiş durumda... Yargıda büyük bir sıkıntı var. Kadınlarımız; başı açık-örtülü ayrımında ve karşı karşıya gelmiş durumda... İşte, kaygılardan kaynaklanan gösteriler ortada... Öyleyse bu ortamda gerçekleştirilecek bir çözüm, -hele hele Anayasa ve yasa değişikliğiyle gerçekleştirilecek bir çözüm- yeni kargaşa ve kaosa yol açacaktır. O nedenle öncelikle bu sürecin durdurulması, toplumda tansiyonun düşmesi ve süreç içinde toplum kesimlerinin katılımıyla bir çalışma yapılıp, geniş konsensüs içinde ele alınabileceğini, Anayasa değişikliği olmaksızın, toplumun her kesiminin kabul edebileceği bir çözüme ulaşılabileceğini düşünüyoruz.''
     Başbakan Erdoğan'ın ''Anayasa değişikliği durdurulmaksızın, YÖK Kanunun ek 17. maddesi konusunda bir değişiklik olabileceğini'' ifade etiğini anlatan Sezer, bunun çözüm olmayacağını vurguladı.
     Sezer, ''Meclis Başkanı Toptan'ın görüşlerinin'' sorulması üzerine, ''Sayın Meclis Başkanımız bizim bu girişimimizin önemli ve doğru bir adım olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu bize de güç verdi. Böyle bir girişimde bulunurken, Meclis Başkanımızın bunu söylemiş olması son derece önemli... Ama tabii ki siyaset de bir taraftan yürüyor. Ne yapabileceğini düşüneceğini söyledi'' diye konuştu.


Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,432 µs