En Sıcak Konular

SEZER, BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ

4 Şubat 2008 16:15 tsi
SEZER, BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, başörtüsü için Anayasa değişikliği konusunda ''başlamış olan sürecin durdurulmasının doğru olmayacağını, bunun sonuçlandırılmasının kendilerine göre sayısız yararları olduğunu'' söylediğini bildirdi.
     Sezer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.
     Sezer, yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, türban konusu ile ilgili bu sabah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği konuyu, Bahçeli ile de paylaştığını söyledi. Görüşmede, bu konuda toplum kesimlerinin birbirleriyle karşı karşıya geldiğini, akademisyenlerin ve üniversite yöneticilerinin tartıştığını, yargının belli kaygıları olduğunu ifade ettiğini anlatan Sezer, ancak sokaktaki vatandaşın da birbirleriyle sıkıntısı olmadığını gördüklerini, bunu da Bahçeli'ye ilettiklerini bildirdi.
     Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezer, ''Sayın Bahçeli ile görüştünüz. Bundan sonra başka bir girişiminiz olacak mı?'' sorusuna, ''Bizim düşüncemiz, içtenlikli olarak bu süreç durdurulabilse önümüzdeki dönemde uzlaşmaya dayalı bir sonuç ortaya çıkartılabilir'' karşılığını verdi.
     MHP ile geçmişte koalisyon ortağı olduklarını, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşma örneği sergilediklerini söyleyen Sezer, ''Ama Sayın Bahçeli bugün gelinen süreçte bize böyle söylemedi ama hissiyatımı söyleyeyim, AKP'nin ve bazı kesimlerin istismarından da bu konuyu çıkartmak için böyle bir adımın doğru olacağına inanıyor olsa gerek'' diye konuştu.
     Bugün TBMM Başkanı Köksal Toptan ile de görüşeceğini ve aynı görüşleri Toptan'a da ileteceğini ifade eden Sezer, yarın da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edeceğini söyledi.
     Sezer, ''Endişeleri giderecek adım atılırsa tavrınız değişecek mi?'' sorusu üzerine, kimsenin eğitim hakkının elinden alınamayacağını ama bu süreçte adım atılırken toplumu germeyecek, kesimleri karşı karşıya getirmeyecek bir uzlaşı ve diyaloğu ortaya koymak gerektiğini söyledi. ''Bu süreç durdurulup, siyasetin de değerler üzerinden elini çekmesi halinde çözümün daha kolay olacağını'' belirten Sezer, inançlar üzerinden siyaset yapmanın hiç kimseye yarar sağlamayacağını söyledi.

Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,691 µs