En Sıcak Konular

TOBB'DA LİDERLERİN DİKTATÖR KAPIŞMASI

23 Mayıs 2014 20:26 tsi
TOBB'DA LİDERLERİN DİKTATÖR KAPIŞMASI AYM ve Danıştay’dan sonra yeni krizin adresi TOBB oldu.

Protokol fırçası

TOBB'daki protokol yeri değişince ortam gerildi. Erdoğan'a kızan Kılıçdaroğlu patronlara veryansın etti

Krizin yeni adresi bu kez TOBB
AYM ve Danıştay'dan sonra yeni krizin adresi TOBB oldu. Protokol kuralları gereği en son kürsüye çıkması gereken Erdoğan, ilk konuşmacı oldu ve konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Erdoğan'dan sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu'ndan beklenmedik bir tepki geldi.

Beni dinlemeye cesaret edemiyor
Protokol sırasının değiştirilmesinden dolayı TOBB'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Devletin protokol kuralları varadır. TOBB neden bu kurallara uymuyor. Korkmayın ülkede cumhuriyet ve demokrasi var. Başbakan konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemeye cesaret edemiyor" dedi. 

TOBB'da liderlerin diktatör kapışması
Erdoğan: Bana diktatör diyorsun. Diktatör olsaydım rahatça dolaşamazdın Kılıçdaroğlu: Anayasa'yı çiğneyen, güçler ayrılığını reddeden kişiye ne denir?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70. Mali Gelen Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Diktatör" kapışmasına sahne oldu. Genel Kurulun açılışında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu'nun ardından kürsüye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Başbakan Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda hitap ederken "CHP'ye Anayasa çağrı yaptı. Buyrun şimdi 60 madde var. Gelin ikimiz bu 60 maddeyi halledelim, masadan kaldıralım. MHP'yi HDP'yi neden bekliyoruz? Ben sözümün adamıyım. 60 maddede bunu çözelim. Bana diktatör diyenler karşımda oturuyor. Diktatör diyerek ortalıkta dolaşıyorsunuz. Diktatörün olduğu bir ortamda bunu yapamazsın. Ben diktatör olsaydım, meydanlarda rahatça dolaşamazdınız" dedi.  Ses tonundan sinirli olduğu anlaşılan Başbakan'ın bu sözleri, eliyle yaptığı işaret CHP lideri Kılıçdaroğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu güldürdü. Başbakan, konuşması bitince Kılıçdaroğlu'nu dinlemeden salondan ayrıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun da Başbakanı uğurlamak üzere salondan ayrıldığı görüldü. 

"Cesaret edemiyor" 
Daha sonra ise konuşmasını yapmak üzere Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu, davet edilmediği için geçen yıl yapılan TOBB Mali Genel Kurulu'na gelemediğini ifade ederek, bu sene düzenlenen kurula davet edildiğini belirtti. Erdoğan'ın kendi konuşmasını dinlemeden salondan ayrılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Geldiğim için mutluyum, huzurluyum. Ayrıca bir şey daha var saygın her devletin protokol kuralları vardır. Büyükelçi nasıl karşılanır, Cumhurbaşkanı geldiğinde ne yapılır, Cumhurbaşkanlığı yemeğinde nasıl davranılır, Genel Kurullarda devlet erkanı geldiği zaman konuşmalar hangi sıra ile yapılır protokol kuralı vardır. Şimdi ben TOBB'un değerli yöneticilerine seslenmek istiyorum; siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz, hangi gerekçe ile uymuyorsunuz? Anayasa Mahkemesi'nde protokol kuralları uygulanır, Danıştay'da protokol kuralları uygulanır, Kutlu Doğum Haftası'nda protokol kuralları uygulanır, Mevlana'yı anma törenlerinde protokol kuralları uygulanır, neden TOBB'a gelince protokol kuralları uygulanmıyor, neden uygulanmıyor? (Başbakan) Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor cesaret edemiyor" dedi. 

Siyasal sorumlu
Kılıçdaroğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Uygar bir ülkeyi yöneten devlet adamlarıyla, uygar olmayan ülkelerin devlet adamları arasında fark vardır. Birisinde önce risk analizi yapılır, riskler saptanır, giderilir, ondan sonra işçiler oraya konur. Madendeyse madene, fabrikadaysa fabrikaya gider. Bizde ise kervan yolda düzülür, 'hele şu işçileri bir aşağıya gönderelim. 'Öldükten sonra önlem alıyoruz. 301 kişi hayatını kaybediyorsa, onun mutlaka bir siyasal sorumlusu vardır. Siz o siyasal sorumlunun kim olduğunu biliyor musunuz? Hepimiz biliyoruz aslında. O siyasal sorumlu, bu sorumluluğu üstüne aldı mı? Hayır almadı" diye konuştu. 

Hesabını verecek
Başbakan Erdoğan'ın, "Ana muhalefet partisinin genel başkanı bana diktatör diyor" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına, bir bilboarda, 'vatandaş vergisini ödüyorsa hükümet de hesabını verecek' ilanını yasaklayan bir Başbakana, dünyanın hangi modern ülkesinde sıradan bir devlet adamı kimliğiyle seslenilir? Kimse kusura bakmasın" dedi. "Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır diyen, Anayasa'yı çiğneyen, güçler ayrılığı ilkesini reddeden bir kişiye ne denir?" diye soran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bana sormayın, gidin herhangi bir Anayasa hukukçusuna sorun, gidin batıdan, doğudan sorun. 'Benim için yasama yani TBMM, yargı yani mahkemeler ayak bağıdır'diyor, ne denir buna? Gidin hukuk fakültesine yeni girmiş birinci sınıf öğrenciye sorun, bunu söyleyen adama ne denir? Sayıştay raporlarını getirmeyeceksiniz, bir anayasal kurumu çalıştırmayacaksınız, CHP'nin bilboardlara parasını vereceği ilanı yayımlatmayacaksınız, 'yasama ve yargı benim için ayak bağıdır' diyeceksiniz, sonra bu ülkede demokrasiden, hukukun üstünlüğünden söz edeceksiniz. Bunlar doğru değil." 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/protokol-fircasi-97552h.htm


Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,107 µs