En Sıcak Konular

CHP MUHALEFET ŞERHİNİ AÇIKLADI

4 Şubat 2008 14:53 tsi
CHP MUHALEFET ŞERHİNİ AÇIKLADI CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifine ilişkin muhalefet şerhini açıkladı.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifine ilişkin muhalefet şerhini açıkladı.
     Okay, Parlamento'da TBMM Anayasa Komisyonunun CHP'li üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Türban düzenlemesinin, teklifi getiren siyasi partilerin ''siyasi rant kavgası'' olduğunu daha önce dile getirdiklerini, bunun açıkça ifade edilmeye başlandığını ifade eden Okay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay'ın ''hasadını da yapacağız'' dediğini, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın da din üzerinden siyaset yapma anlayışını gösteren açıklamalarda bulunduğunu ileri sürdü.
     ''Bu, toplumda çok ciddi ayrışma ve gerilimler yaratacak'' diyen Okay, şöyle konuştu:
     ''İşte, cumartesi günü gördünüz. Toplumda din üzerinden siyaset yapmak isteyenler ile 'din siyasete malzeme yapılmasın' deyip, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve kazanımlarını inançla savunan yüz binler Anıtkabir'deydi. Esas üzüntü veren tarafı şuydu: Eski Meclis Başkanı Sayın Arınç, 'Teneke çaldılar' dedi. İşte gerçek amaçları da bu... 'Bülent Arınç'tır, ne derse yeridir' diyebiliriz ama Meclis Başkanlığı yapmış, AKP'nin kuruluşunda sorumluluk taşıyan bir siyaset adamının bu üslubunu, geçmişteki söylemleriyle yadırgamıyoruz ama tarihe not olarak düşülmesi lazım. Toplumda bölünme nedeni olacağını söylüyorduk, eylemler ve tavırlar onu gösteriyor.''
     Başörtüsü veya türbanı özgürlük adına örtmek isteyenlerin, başını örtmeyenler üzerinde bir baskı yaratacaklarını ileri süren Okay, ''Bundan sonraki süreç, türban takmayanların okuma özgürlüğünün savunulması süreci olacaktır'' dedi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okay, ''Başbakan Erdoğan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüştü. Başbakan, YÖK Yasası'nın ek 17. maddesinin tartışılabileceği, öneri olursa değiştirilebileceği yönünde işaret verdi. Öneriniz olacak mı?'' sorusu üzerine, ''Bu konuda her iki siyasi partinin, bunu tutanağa bağlayan iradeleri var. Bu iradelerini ortadan kaldırırlar mı, kaldırmazlar mı bilmiyorum. Sorun YÖK Yasası'nın ek 17. maddesi değil, Anayasanın 10 ve 42. maddesinde yapılmak isten değişiklerin ortadan kaldırılmasıdır'' diye konuştu.
     CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, teklifin kabul edilmesi durumunda, Anayasanın ''çalışma hakkı ve ödevi'' başlıklı 49 ve ''hizmete girme'' başlıklı 70'inci maddeleri dayanak gösterilerek, kamu hizmetine girme taleplerinin yasal ve Anayasal alt yapısının hazırlanacağını savundu.

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,848 µs