En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ŞAMPİYON

28 Nisan 2014 20:32 tsi
FENERBAHÇE ŞAMPİYON Avrupa’dan men edilen, lige Konya hezimetiyle başlayan Fenerbahçe, sezon finalini Kadıköy’de kadın seyirciler önünde yaptı.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON

Avrupa'dan men edilen, lige Konya hezimetiyle başlayan Fenerbahçe, sezon finalini Kadıköy'de kadın seyirciler önünde yaptı.

Tüm olumsuzluklara rağmen şahlanan Kanarya, kadın seyirciler önünde Rize ile 0-0 berabere kaldı. Beşiktaş'ın yenilmesi ile birlikte 19. şampiyonluğuna ulaşıp Cimbom'u yakaladı

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Fenerbahçe evinde Çaykur Rizespor ile berabere kaldı, 19. defa bileğinin hakkıyla mutlu sona ulaştı: 0-0. Bu sarı-lacivert renklere gönül verenlerin inanılmaz destanı... 3 Temmuz'dan beri acılarla yoğrulan bir camianın adeta küllerinden yeniden doğuşu, şampiyon oluşu! Futbolcular ve teknik direktör Ersun Yanal... Hepinize kucaklar dolusu helal! Belki de en lezziz en temiz zaferlerden biri... Bir efsanenin 7'den 70'e dirilişi... Zaferin 4 önemli nedeni: "Emek, alın teri, fedakarlık, çalışma azmi." Taraftar sürekli komutan Aziz Yıldırım'a dedi ki: "Dik dur eğilme, taraftarın seninle" Aziz Yıldırım haykırdı ölümüne: "Darağacında bile son sözüm Fenerbahçe." Dünkü atmosfer... Ömre bedel görülmeye değer... Tribünleri ışıl ışıl yapan 57 bin Fener... Stat yıkılıyordu: "Ne mutlu seni sevene yaşa Fenerbahçe..." Dünyada kadın ve çoacuk taraftarlar önünde kazanılan ilk şampiyonluk... Kutlu olsun, hayırlı olsun! Kimi dedi şike, kimi dedi para... Ancak işte şampiyon Kanarya... Tribünlerden yükselen ses: "Senin sevginle geldik, bu garip dünyaya. Konuşmayı öğrendik, ilk sözümüz Kanarya... Ne Cimbom, ne Kartal ne de Trabzon... Bu sene sensin işte Fenerbahçem şampiyon... Futbolcuların tribünlere dönerek yaptıkları: " İşte şampiyon işte taraftar " tezahüratı da büyük zaferin mimarlarını en açık şekilde ortaya seriyordu. Özetle; çok ağır badireler atlatan, fırtınalarla boğuşan, dalgalara maruz kalan bir büyük gemi anasının ak sütü gibi bir şampiyonluk yaşadı... Fenerbahçe çıktı açık alınla...


ZAFERE TAŞIYANLAR
1959 Mehmet Reşat Nayır
1960-1961 Laszio Szekely
1963-1964 Kokotoviç
1964-1965 Oscar Hold
1967-1968 Ignace Molnar
1969-1970 Trian Ionescu
1973-1974 Pereira Didi
1974-1975 Pereira Didi
1977-1978 Toma Kaloperovic
1982-1983 Branko Stankovic
1984-1985 Todor Veselinovic
1988-1989 Todor Veselinovic
1995-1996 Alberto Parreira
2000-2001 Mustafa Denizli
2003-2004 Christoph Daum
2004-2005 Christoph Daum
2006-2007 Arthur Zico
2010-2011 Aykut Kocaman
2013-2014 Ersun Yanal


Aziz Yıldırım sahaya indi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hak mahrumiyeti cezası olmasına karşın Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında sahaya girerek oyuncularını tek tek kutladı. Başkan Yıldırım'ın cezası nedeniyle maç sonrasında sahaya girip girmeyeceği tartışılıyordu.

Hedef 4. yıldız
Şike davasına yaptığı itiraz reddedilince yeniden cezaevi yolu görünen Başkan Aziz Yıldırım, futbolcularla yaptığı toplantıda gözyaşlarına hakim olamamıştı. Yıldırım dün oyunculara  hitaben yaptığı konuşmada "Sizinle gurur duyuyorum. 4. yıldızı da takacağınıza inanıyorum. Bu onuru bana verirseniz dünyanın en mutlu insanı olurum" dedi.

Aslan'dan jet kutlama
Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Fenerbahçe'yi kutladı. Sarı-kırmızılı kulübün, internet sitesinde yayımlanan kutlama mesajında, "2013-2014 Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Futbol Takımı'nı kutluyor, ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe camiasına sevgilerimizi yolluyoruz" denildi.

Muhteşem ışık gösterisi yapıldı
Şampiyonluğu ilan eden Fenerbahçe'de taraftarlar büyük bir coşku ile şampiyonluğu kutladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda lazer ve ışık gösterisi yapıldı. Stat hoparlöründen başta Ersun Yanal olmak üzere futbolcular tek tek anons edilerek sahaya çağrıldı. Futbolcular üzerinde "Mayıslar sizin olsun nisanlar bizim" yazarak Galatasaray'a göndermede bulundu.

Saracoğlu'nda 9 yıl sonra...
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında aldığı 0-0lık beraberlikle Kadıköy'de 9 yıl sonra şampiyonluk coşkusu yaşadı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2004-2005 sezonunun 33. haftasında Galatasaray karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle, bitime bir maç kala şampiyonluğu garantileyen sarı-lacivetliler, daha sonraki iki şampiyonluğu İzmir ve Sivas'ta elde etti.

Türkiye dün gece uyumadı
Fenerbahçe, 19. şampiyonluğa ulaşırken Türkiye adeta uyumadı. Sarı-lacivertliler İstanbul'da başta Bağdat Caddesi olmak üzere şehrin birçok yerinde sevinç gösterisi yaptı. Stadın dışında 50 bin taraftar şampiyonluk kutlamalarına katıldı. Öte yandan bazı şehirlerde taraftarlar arasında istenmeyen olaylar yaşandı. Güvenlik güçleri olaylara anında müdahale etti.

Başkana yazık değil mi!
F. Bahçe'de Gökhan Gönül, Aziz Yıldırım'ın durumuna isyan etti. Gökhan, "Hiç cezalıymışız gibi gelmiyor. Çok sevinemiyorum. Başkanımızın bu sıkıntıları yaşamadan orada olmasını isterdik. Başkanımız 'dar ağacında olsak bile son sözüm Fenerbahçe'dedi. Yazık değil mi? Başkanın tek suçu Fenerbahçe aşkıyla dolu olması" dedi. 

Alper'in saçı kesildi Aslan'a gönderme!
Fenerbahçeli oyuncular karşılaşma sonrasında saha ortasında arkadaşları Alper Potuk'un saçlarını kesti. Milli futbolcu, Arena'daki Galatasaray maçından sonra saha ortasında saçlarını keseceğini söylemiş, ancak Kanarya maçı 1-0 kaybedince bu amacına ulaşamamıştı. Böylelikle sarı-lacivertli sporcu dün muradına erdi. Sarı-lacivertliler oyuncular, sahaya önünde  "mayıslar sizin olsun nisanlar bizim" yazan tişortlerle çıkarak ezeli rakipleri Galatasaray'a göndermede bulundu. Galatasaraylı yöneticiler, "Kasımlar sizin olsun mayıslar bizim" şeklinde açıklama yapmıştı. Taraftarlar dün 90 dakika boyunca susmadı.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/fenerbahce-sampiyon-96836h.htm



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,497 µs