En Sıcak Konular

YEREL SEÇİMLERE DIŞ BASIN YORUMU

31 Mart 2014 23:02 tsi
YEREL SEÇİMLERE DIŞ BASIN YORUMU Türkiye'deki yerel seçimler, dünya basınında da geniş yer buldu. Çok sayıda gazete, TV ve haber ajansı, seçimler için "yerel seçimden çok bir genel seçim havası yaşandığı" yorumunda birleşti.

Yabancı basında 'genel' yorumları

Türkiye'deki yerel seçimler, dünya basınında da geniş yer buldu. Çok sayıda gazete, TV ve haber ajansı, seçimler için "yerel seçimden çok bir genel seçim havası yaşandığı" yorumunda birleşti. 

Türkiye'deki yerel seçimleri dünya basını da yakından izledi. Son dönemde yaşanan gelişmelerden dolay yerel seçimler yurt dışında alışılmamış bir ilgi uyandırdı. BBC, "Türkiye'de son yılların en tartışmalı ve gergin seçim kampanyasının ardından yerel seçimlere gidildi" dedi. BBC, "Hükümet ve muhalefetin yerel seçimden çok, bir güven oylaması olarak gördüğü seçimde 53 milyona yakın kayıtlı seçmen 195 binden fazla sandıkta oy kullandı" sözleriyle dikkat çektiği haberinde, "26 partinin girdiği yerel seçimin başta İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya olmak üzere pek çok büyükşehir, il ve ilçede çekişmeli geçti" denildi. 

Bir tür referandum

Amerika'nın Sesi de, "Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti" derken seçimlerin bir tür referandum haline geldiğini bildirdi. VOA, yerel seçimleri, "Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri" diye yorumladı. Amerika'nın Sesi, Dorian Jones imzasıyla yayınladığı İstanbul kaynaklı haberinde tüm siyasi parti liderlerinin, seçim öncesinde Türkiye'nin dört bir yanında mitingler düzenlediğini ve seçmenlerine hitap ettiğini hatırlattı. Haberde bu seçimlerin Türkiye'de eşi benzeri olmadığı, daha çok bir genel seçim havası bulunduğu yönündeki görüşlerine yer verildi. Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Richard Howitt'in Avrupa Konseyi aracılığıyla seçimlerin dikkatle izlendiği açıklamasına yer veren VOA, haberini, "Seçim sonuçları ne olursa olsun uzmanlar, bu sonuçların Türkiye'nin siyasi geleceğinde derin izler bırakacağı tahmininde bulunuyor" sözleriyle noktaladı. Wall Street Journal gazetesi ise "Türk halkı, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti" diye yazdı. 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yabanci-basinda-genel-yorumlari-96202h.htm


Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,256 µs