En Sıcak Konular

TÜRKİYE SURİYE SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ

23 Mart 2014 23:08 tsi
TÜRKİYE SURİYE SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ Sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Suriye savaş uçağı Türkiye tarafından düşürüldü

Sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü açıklandı.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarında saat 13.00 sularında bir savaş uçağı düştü. TSK, uçağın sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Sınır hattında üç gündür süren çatışmalar sırasında Suriye tarafından sınırda devriye gezen F-16’lara füze tacizi yapıldı. TSK, en son dün yapılan tacizi “Altı adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra etmekte olan bir adet F-16 uçağımıza, Suriye’de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, Hatay üzerinde, toplam 20 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.” açıklamasıyla duyurdu.

Bugün öğlen saatlerinde de Suriye’ye ait iki savaş uçağı sınırın sıfır noktasında uçuş yaptı. Uçaklara Haziran 2012’de değiştirdiği angajman kurallarını ihlal ettiği bildirildi. Bu ikaza rağmen uçaklardan biri sınır hattında uçmaya devam ederken diğeri bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine havada devriye uçuşu yapan F-16’ladan Suriye uçağına havadan havaya füze atıldı. Suriye uçağı bölgeden uzaklaşamadan füzenin isabet etmesi sonucu düştü.

Almayadeen haber sitesi ise, uçağın düşürüldüğü sırada verdiği son dakika haberinde 'Suriye ordusu, Türkiye'nin Yayladağı ilçesinde bazı noktalarda bulunan silahlı grupları vuruyor' iddiasında bulundu.

SURİYE SINIRINDAKİ TÜRK KÖYÜ ÖNLEM İÇİN BOŞALTILDI

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Kesseb bölgesinde Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasında dün başlayan çatışmalar sürerken, seken kurşunlar sınır kenarındaki Gözlekçiler Köyü camisi ve bazı evlere isabet etti.

Önlem amacıyla boşaltılan Gözlekçiler Köyü'nün yerleşim alanı dışında kalan kırsal bölgesine Suriye'den atılan 1 roket ve 1 havan mermisi düştü, kurşun isabet eden bazı evlerin camları da kırıldı.

Bu gelişme üzerine köy sakinleri, jandarma ekiplerinin gözetiminde çevre köylerdeki akrabalarının yanına taşındı. Olay nedeniyle, Yayladağı Sınır Kapısı'nda da askeri önlemler arttırıldı.

Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan köyde jandarma güçleri devriye görevini sürdürürken, yangın ihtimaline karşı bölgeye itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Köyde, Suriye tarafında süren çatışmanın da sesleri duyulmaya devam ediyor. Boşaltılan köye ise güvenlik nedeniyle giriş çıkışlara da izin verilmedi.

Kesseb bölgesinde dün çatışmalar başlayınca, Çandır, Gözlekçiler ve Eyerci sınır köylerinde oturanlara evlerinden çıkmamaları ve sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarı yapılmıştı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE...http://www.milligazete.com.tr/haber/Suriye_savas_ucagi_Turkiye_

tarafindan_dusuruldu/313898#.Uy8xV6jEI0Q



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs