En Sıcak Konular

''ÖSYM BAŞKANI DEMİR AZLEDİLMELİ''

21 Mart 2014 23:27 tsi
''ÖSYM BAŞKANI DEMİR AZLEDİLMELİ'' ÖSYM'nin artık milletin güvendiği bir kurum olmadığını vurgulayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, YGS sorularını açıklanmamasını eleştirerek ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini istedi.

ÖSYM Başkanı Demir azledilmeli
 
ÖSYM'nin artık milletin güvendiği bir kurum olmadığını vurgulayan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, YGS sorularını açıklanmamasını eleştirerek ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini istedi.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "ÖSYM'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularını açıklamayacağını duyurmasına" yazılı açıklama yaptı. ÖSYM'nin son dönemde "şifre tartışmaları", "KPSS'de soruların sızdırılması" ve "puan hesaplarındaki unutkanlıklarla" gündeme geldiğini belirten Büyükataman, haftasonu YGS'ye girecek 2 milyonu aşkın adayın, sınav bittiğinde 160 sorudan sadece 32'sini görebileceğini belirtti. ÖSYM'nin "soru havuzu oluşturuyoruz'değerlendirmesini gerçekçi bulmayan Büyükataman, " Soru mu tükenmiştir de bunu havuzda biriktirmek zorundasınız?
Milyonlarca gencimiz ve aileleri, bu durum karşısında kaygılı bir bekleyişin içine girmişlerdir. Öğrenciler ve veliler tedirgindir, yine birileri tarafından emeklerinin kapkaça maruz bırakılması endişesi öğrencilerimizin sınav motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir. ÖSYM hiç de şeffaf olmayan bu uygulamadan vazgeçtiğini bir an evvel ilan etmelidir " dedi. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlardaki kopya iddialarının güven duygusuna zarar verdiğini belirten Büyükataman, ÖSYM'nin artık milletin güvendiği bir kurum olmadığını savundu.
 
-ÖSYM MERCEK ALTINA ALINMALI-
Söz konusu kopya ve şifre iddialarının dünyanın herhangi bir ülkesinde hükümetleri düşürecek nitelikte skandallar arasında yer aldığını ifade eden Büyükataman, " Maalesef ülkemizde ÖSYM Başkanı dahi hala makamında durmakta ve artık inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmamış açıklamalar yapmaya devam etmektedir.
Yap-boz tahtası haline dönüştürülen eğitim ve sınav sistemi ile gençlerimizin hayalleriyle, umutlarıyla oynanmaktadır " dedi. ÖSYM'nin bir an önce mercek altına alınmasını ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevinden azledilmesini isteyen Büyükataman, kurum hakkında idari soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade etti. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=34192


Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,130 µs