En Sıcak Konular

UKRAYNA ''SAVAŞ HALİ'' İLAN ETTİ

20 Mart 2014 23:06 tsi
UKRAYNA ''SAVAŞ HALİ'' İLAN ETTİ Kırım'daki bir üsse düzenlenen saldırıda Ukraynalı bir subay öldü. Ukrayna, "Savaş hali" ilan etti. Rus yanlısı eylemciler Ukrayna üssünü ele geçirdi

Ukrayna "savaş hali" ilan etti

Kırım'daki bir üsse düzenlenen saldırıda Ukraynalı bir subay öldü. Ukrayna, "Savaş hali" ilan etti. Rus yanlısı eylemciler Ukrayna üssünü ele geçirdi

Karadeniz'de Rusya, Ukrayna ve Kırım hattında meydana gelen tehlikeli gelişmeler sonucu gerilim zirveye tırmandı. Ukrayna Ordusunun, Kırım'daki bir üsse düzenlenen saldırıda Ukraynalı bir subayın öldüğünü açıklamasının ardından Ukrayna'nın "Savaş hali" ilan ettiği bildirildi. Rusya yanlısı eylemcilerin, Ukrayna'nın Kırım'daki Karadeniz Donanması karargahına girdikleri ve kontrolü ele geçirdikleri bildirildi. Yüzlerce maskeli kişinin, Sivastopol kentindeki Ukrayna'ya ait Karadeniz Donanması karargah binasına sis bombası attığı ve Rus bayrağı çektiği belirtildi. Olaylar sırasında bazı Ukraynalı askerlerin tartaklandığı görüldü.

Kan döküldü

Kırım'da, askeri topografi merkezine düzenlenen saldırı sonucunda, bir Ukrayna askeri ve Kırım öz savunma gücü mensubu öldü. Başkent Akmescit'teki (Simferopol) saldırının uzaktan "sniper" silahıyla gerçekleştirildiği kaydedilirken, yine bir Ukrayna askeri ve Kırım öz savunma gücü mensubunun da yaralanarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. 

Beyaz Saray kınadı

ABD yönetimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını öngören anlaşmaya imza atmasını kınayarak, bu ülkeye yönelik yaptırımların artacağını belirtti. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Rusya'nın Ukrayna'nın Kırım bölgesini resmen ilhak etme yönünde attığı adımları kınıyoruz. Böyle bir eylem, uluslararası barış ve güvenliğe tehdit ve uluslararası hukuka aykırı" dedi. NATO Genel Sekreteri de Rus lider Vladimir Putin'in, Kırım'ı Rusya'ya katma kararını kınadı.

Kazakistan tanıdı

Kazakistan yönetimi, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının kabul edildiği referandumu tanıdı. Rusya'ya bağlı Tataristan başkenti Kazan'da ise Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına destek amaçlı miting düzenlendi. 

Rusya'dan ABD'ye tehdit

Rusya ABD'ye Kırım anlaşmazlığı üzerinde Batılı yaptırımların kabul edilemez olduğunu söyledi ve bunun sonuçları olacağı tehdidinde bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu uyarıyı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde dile getirdi. Görüşme, Rus ve Kırımlı liderlerin yarımadayı Rusya Federasyonu'na bağlayan bir antlaşma imzalamasından bir kaç saat sonraya rastgeldi. Kırımlı seçmenler Pazar günü tartışmalı referandumla Ukrayna'dan ayrılmayı seçmişti. Pazartesi günü, ABD ve AB yaptırım kararını açıkladı. Salı günü antlaşmanın imzalanmasından sonra da, Beyaz Saray bu yaptırımların genişletileceğini duyurdu.

ABD tatbikatı 

ABD Donanmasının güdümlü füzeler taşıyan USS Truxtun destroyeri, Karadeniz'de bir günlük tatbikata başladı. Destroyer, Bulgaristan ve Romanya savaş gemileriyle birlikte manevralar yapacak. Reuters ajansının verdiği habere göre ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsü Sean Eklund, "Ortak tatbikatlar için birçok neden var. Örneğin NATO müttefiklerimizi, her zaman yardıma koşmaya hazır olduğumuz konusunda ikna edebiliriz" dedi. USS Truxtun destroyeri, Karadeniz'e doğru 6 Mart'ta yola çıkmıştı. Ertesi gün İstanbul Boğazı'nda görülmüştü. Gemi, tatbikat ve Karadeniz'de güvenliğin sağlanması amacıyla gönderildi. 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ukrayna-savas-hali-ilan-etti-95840h.htm



Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,521 µs