En Sıcak Konular

ANKET ŞİRKETLERİ AĞIR BASKI ANTINDA

14 Mart 2014 21:58 tsi
ANKET ŞİRKETLERİ AĞIR BASKI ANTINDA Anket şirketleri ağır baskı altına alınıyorGezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, seçim tarihi yaklaştıkça kamuoyu şirketlerine oy oranlarıyla oynamaları yönünde baskıların yoğunlaştığını savundu.

Anket şirketleri ağır baskı altına alınıyor

Anket şirketleri ağır baskı altına alınıyorGezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, seçim tarihi yaklaştıkça kamuoyu şirketlerine oy oranlarıyla oynamaları yönünde baskıların yoğunlaştığını savundu.
Seçimlere yaklaşılırken anket şirketleri suskun ve yayınlanan sonuçlar çok çelişkili. Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, ABD'de yayınlanan POSTA212 gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamuoyu şirketleri üzerinde oy oranlarıyla oynamaları yönünde baskıların olduğunu savundu. Kendisine de bu yönde bir baskı olduğunu ileri süren Gezici, bu baskılara boyun eğen ve anket sonuçlarını istenildiği yönde değiştirip yayınlayan meslektaşları olduğunu ve bunların tarihe geçeceğini söyledi. Kamuoyu araştırma sektöründe 6-7 firmanın faaliyet gösterdiğini, ancak bunlardan sadece 1 ya da 2'sinin güvenilir olduğunu savunan Gezici şöyle konuştu:

Oranlarla oynanıyor

"Güvenilir olmayan araştırma şirketleri, son dönemde genel seçim anketleri yayınlıyorlar. Halbuki önümüzde bir yerel seçim var, dolayısıyla yerel seçim anketleri yayınlamaları gerekiyor. Kendilerine bu yönde bir baskı gelmesinden dolayı genel seçim anketi yayınlıyorlar" 
Bu şirketlerin amaçlarının AK Parti'nin oy oranını yüzde 45-47 ve 50 bandında göstermeye çalışarak, Türkiye'nin dinamiklerini, kanaat önderlerini ve işadamlarını etkilemek olduğunu ve kendilerine yapılan baskının anket çalışmalarında etkili olmadığını kaydeden Gezici, şunları söyledi: 
"Meslektaşlarımdan biri 'Ben deli miyim AKP'nin oyu düştü diyeyim ya da AKP'nin oyu yüzde 40-42'lere düştü diyeyim'diyor. Üstelik bu meslektaşım aylar önce bana AK Parti'nin oyunun, benim araştırmamda olduğu gibi yüzde 40-42'lere düştüğünü ama bu araştırmayı yayınlamadığını ifade etti. Oy oranlarıyla oynamamız yönünde baskılar oluyor. Ben ne ihalelere girdim, ne de herhangi bir işlerini alıyorum. Halkın anketlerini halkla paylaşmaya devam edeceğim. 30 Mart seçimlerini hatasız bilemem belki ama bu tavır bana güç katacak. Eğer bugüne kadar baskılara boyun eğseydim başka bir iş yapıyor olurdum ve ekonomik olarak da daha iyi olurdum." 

 
Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/anket-sirketleri-agir-baski-altina-aliniyor-95654h.htm



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,552 µs