En Sıcak Konular

TRABZONSPOR'A AĞIR CEZA GÜNDEMDE

11 Mart 2014 15:43 tsi
TRABZONSPOR'A AĞIR CEZA GÜNDEMDE Çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe maçının tatil olmasından sonra Trabzonspor'a 6 ila 8 maç arası ceza gelmesi bekleniyor.

OLAYLI MAÇ! Trabzon'a ağır ceza gündemde

Çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe maçının tatil olmasından sonra Trabzonspor'a 6 ila 8 maç arası ceza gelmesi bekleniyor.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki gerilimli maç yarıda kaldı! İlk yarı boyunca 2 kez duran karşılaşma, 45+10'da sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden tatil edildi. Olayların Trabzonspor taraftarınca çıkarılması nedeniyle bordo-mavililerin hükmen yenik sayılacağı ve en az 6 ila 8 maç seyircisiz oynama cezasıyla karşılaşacağı ifade edildi. Bordo-mavililerin sezon sonuna kadar evinde 4 maçı kalmıştı

19.MADDE GEREĞİ MAÇ TATİL EDİLDİ

Hakem, Futbol Müsabaka Talimatı'nın "GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI" başlıklı 19. maddesine göre soyunma odasına girdi ve tatil ettiğini açıkladı. Bu talimatta, "Müsabaka hakemi; Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması halinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler. TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, müsabakanın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasına veya yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir" ifadeleri yer alıyor.

6-8 MAÇ ARASI CEZA KAPIDA

Olayların Trabzonspor taraftarı tarafından çıkarılması nedeniyle bordo-mavililerin 3-0 hükmen yenik sayılacağı belirtildi. Karşılaşmanın temsilcileri Kıvanç Sabuncuoğlu, İsmail Sökelen ve Celil Taşkın ile hakem Bülent Yıldırım'ın raporlarını değerlendirecek olan Hukuk Başmüşavirliği'nin, bordo-mavilileri PFDK'ya sevk edeceği, buradan da 6 ila 8 maç seyircisiz oynama cezasının çıkabileceği dile getirildi. Bu durumda Trabzonsporlu erkek taraftar, sezon sonuna kadar bu sezonu kapamış olacak. Çünkü bordo-mavililerin, sahasında oynayacağı 4 maçı(Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Gaziantep ve Galatasaray) kaldı.

DÜN GECE NELER OLDU?

Karşılaşmanın başlama düdügünün ardından bordo mavili taraftarlar sahayı konfeti yağmuruna tuttu. Mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım oyunu durdurarak sahanın temizlenmesini istedi.Hemen ardından bu kez sahaya tehlikeli bir yabancı madde atıldı. Fenerbahçe Kalecisi Volkan Demirel sahaya atılan kapı kolunu yerden alarak hakeme gösterdi.Volkan'ın yanına gelen bir TFF temsilcisi kapı kolunu aldı.Sahaya atılan bu maddelerden dolayı maçın ilk 5 dakikası duraklamayla geçildi.

GOLLE BİRLİKTE ORTAM YİNE GERİLDİ

İlk 5 dakika yaşanan bu olayların ardından maç yeniden kesintisiz oynanmaya başladı. Ancak Fenerbahçe'nin 23. dakikada Emenike'nin golüyle öne geçmesinin ardından ortam yine gerildi. Volkan'ın çimlerde kayarak yaşadığı gol sevinci sonrası kale arkası tribünden sahaya yabancı maddeler yağdı.

ONUR, TARAFTARI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Bu esnada Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak, Volkan'ın koruduğu kaleye kadar gelerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Volkan ise tribünden atılan bir cismi yine görevlilere teslim etti.Tribünde gerilimin giderek yükselmesi üzerine Bülent Yıldırım, yardımcılarını orta yuvarlağa çağırdı. Yıldırım burada futbolcularla bir süre konuştu.

Daha sonra maç 7 dakikalık duraklamanın ardından yeniden başladı.

45+10'DA HAKEMLER GİTTİ

28. dakikada yardımcılarını saha içine çağırıp görüşen Bülent Yıldırım, 45+10'da Volkan Demirel'in koruğu kaleye atılan patlayıcı maddeler yüzünden bu kez doğrudan soyunma odasına gitti. Eğer sahaya o maddeler atılmasa Trabzonspor soldan serbest vuruş kullanacak ve hemen ardından hakemin ilk yarıya eklediği 10 dakikalık süre dolduğundan, Bülent Yıldırım devreyi bitirecekti. Ancak sahaya atılan patlayıcı maddeler nedeniyle, hakem ilk yarının bitiş düdüğünü çalmadan, yardımcıları ile birlikte soyunma odasına gitti. Hakemlerle birlikte Fenerbahçeli futbolcular da soyunma odasının yolunu tuttu...

VE MAÇ TATİL EDİLDİ

Hakemlerin soyunma odasına gitmesinden 20 dakika sonra ise karşılaşmanın tatil edildiği açıklandı. Karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye Futbol Federasyonu, da yaptığı resmi açıklama ile Trabzonspor-Fenerbahçe maçının seyirci olayları nedeniyle tatil edildiğini bildirdi.Federasyondan yapılan açıklamada "Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakası yaşanan seyirci olayları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edildi. Tatil edilen bu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek" denildi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE GAZETESİ http://www.milligazete.com.tr/haber/OLAYLI_MAC_Trabzona_agir_ceza_

gundemde/312448#.UyDD9D9_vho




Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,256 µs