En Sıcak Konular

ÇANKAYA DSP ADAYI ÖDEMİŞ'TEN TAŞDELEN'E ÇAĞRI

1 Mart 2014 22:30 tsi
ÇANKAYA DSP ADAYI ÖDEMİŞ'TEN TAŞDELEN'E ÇAĞRI DSP Çankaya Belediye Başkan adayı Bekir Ödemiş, Türkiye’nin yaşamış olduğu demokrasi sorunun temelinde siyasetin finansmanının belirsizliği olduğuna dikkat çekti.

DSP Çankaya Adayı Bekir Ödemiş’ten Alper Taşdelen’e Çağrı

DSP Çankaya Belediye Başkan adayı Bekir Ödemiş, Türkiye’nin yaşamış olduğu demokrasi sorunun temelinde siyasetin finansmanının belirsizliği olduğuna dikkat çekerek;

“İçinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde tüm adaylar seçim harcamalarını anlaşılır, şeffaf bir şekilde kaynağı ile birlikte mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır. Zira bu dönemde kurulan yanlış ilişkilerin bedeli kente ve kentliye çok ağır bir şekilde ödettirilmektedir. Ayrıca mal varlıklarını da tüm adaylar kamuoyu ile paylaşmalıdır.

Çankaya halkının uzun süredir Çankaya’yı yürütecek bilgi; birikim ve deneyimde bir belediye başkanı seçmek istediklerini belirten Ödemiş, ülkenin yönetim merkezi olan Çankaya’da bilinçli; eğitimli; kültürlü; nitelikli belediye hizmetlerini hak eden değerli Çankayalının, seçeceği belediye başkanını önceden mutlaka tanımasını; projelerini öğrenmesi gerekir düşüncesindeyim.

Çağdaş demokrasinin geliştiği ülkelerde olduğu gibi adayların kamuoyu önünde tartışmalarının bu doğrultuda yaralı olacağını düşünüyorum. Buradan diğer aday Alper Taşdelen’e sesleniyorum. Buyrun gelin kendimizi, projelerimizi kamuoyunun önünde tartışalım. Çankaya’dan iki sosyal demokrat parti seçime giriyor. Son seçimin oy oranlarına baktığımızda kesinlikle iki sosyal demokrat partiden biri kazanacaktır. Halkımız kimin daha iyi hizmet edeceğine inanıyorsa onu seçsin.

Belediye Başkanlığım döneminde yurt dışında pek çok kenti ziyaret ettim. Nerede modern demokrasi varsa orada iyi işleyen yerel yönetimler var. Bundan dolayı şeffaflığı ve katılımı çok önemsiyorum. Bunu seçildikten sonra bir vaat olarak değil adaylık sürecinde uygulamalarımızla bir taahhüt olarak göstermek zorundayız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,950 µs