En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNÜN''

3 Mart 2014 22:20 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ARTIK KENDİNİZİ DEĞİL ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNÜN'' Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Başbakan'a Rıza Sarraf ile bakan çocuklarının ilişkisinin ortaya çıkması durumunda zorda kalacağını belirttiğini, ardından da bakanların istifa ettirildiğini öne sürdü

Artık, kendinizi değil çocuklarınızı düşünün

Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Başbakan'a Rıza Sarraf ile bakan çocuklarının ilişkisinin ortaya çıkması durumunda zorda kalacağını belirttiğini, ardından da bakanların istifa ettirildiğini öne sürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de partililere seslenirken yine Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başbakan, şunları söyledi: "Çiftçi kardeşime sesleniyorum. Hala oyunu veriyorsan benim iki elim senin yakanda olacak. O zaman sen bu ülkeyi sevmiyorsun demektir. Bir başbakan düşünün, adı hırsıza çıkmış. Meydan meydan geziyor. Yahu insanda biraz utanma olur. Sokağa çıkmaz. CHP şunu düşünüyor, senin alın terinin karşılığını sana vereceğiz diyor. Sen ekerdin, sen biçerdin, sabahın köründe tarlaya giderdin, ürününü satardın. Sonbaharda düğününü, derneğini yapardın. Mutluydun sen. 11 yıldır ne haldesin bir bak kendine. Hala AKP diyorsun." CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bunlarda vicdan yok

 "Hepimize görev düşüyor. Bir başbakan düşünün ülkeyi yönetiyor. Oğluna telefon ediyor, 17 Aralık sabahın sekizinde. Diyor ya 'montajdır.'Ne montajı kardeşim. Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu seslerde o kadar gerçektir. Şöyle diyor, sabahın sekizinde. 'Oğlum'diyor 'Şunların şunların evinde arama yapılıyor'diyor. Bilal oğlan yeni uyanmış. 'Baba tekrar eder misin?'diyor. Tekrar ediyor 'Paraları sıfırlayın'diyor. AKP'ye oy veren yurttaşıma sesleniyorum; hangi ülkenin başbakanı oğluna telefon edip, 'Evdeki paraları sıfırlayın, sıfırlarken kardeşini, teyzeni, dayını çağır, beraber sıfırlayın'diyor. Böyle bir şey olamaz. Oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, sizin vidanınız bunu kabul ediyor mu? Ertesi gün yine telefon ediyor. 'Oğlum ne yaptın'diyor, 'Sıfırladın mı tamamını.''Babacığım biraz kaldı'diyor. 'Ne kadar evladım?''30 milyon euro kaldı'diyor. Oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, hala bu ülkeyi yöneten hırsızlara oy vermeye devam edecek misiniz?" Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetmek üzere iktidar olanlar ülkeyi soymaya kalktılar. Buna izin verilir mi? Ben diyorum bunlarda vicdan yok. AKP'ye oy verenler de yok efendim hala vicdan kırıntısı var. Yalan ve iman bir arada olmaz" diye konuştu. 

Erdoğan'a rapor

Kemal Kılıçdaroğlu, devamla şunları kaydetti: "Bir ülkeyi bir hırsız yönetemez. İşsizlik, yolsuzluk, atanamayan öğretmen varsa sebebi budur. 'Kaynağı nereden bulacaksın?'diye soruyorlardı. İşte bu hortumculardan parayı alıp halka vereceğiz. Yolsuzluğun boyutu 87 milyar euro. Başbakan'ın evinden çıkan para 1 milyar euro. 18 Nisan 2013. MİT Başçalan'ın önüne 3 sayfalık rapor koyuyor. Sonuç ve değerlendirme bölümünde şöyle yazıyor: Rıza Sarraf'ın Bakanlar Muammer Güler ve Zafer çağlayan ile mevcut ilişkilerinin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanılacağı değerlendirilmektedir. MİT bunu 5 ay önce söylüyor. Kabul etti sonra ne oldu. Bakanları istifa ettirdi. Sonra bunlardan biri dedi ki " Arkadaş, senin isteğinle yaptım. İstifa edilecekse önce sen istifa et. 

Kılıçdaroğlu, sandık güvenliğinden endişeli

Yalova mitinginin ardından Bursa yolunda seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılamayacağına ilişkin endişe duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Adı şaibe ile anılan birinin yönettiği bir ülkede hiç kimse geleceğini güvende göremez. Sandık güvenliği de öyle" dedi. Parti olarak bu konuda gerekli önlemleri aldıklarını açıklayan CHP lideri, bilişim uzmanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı'yı sandık güvenliğini sağlayacak ekibi eğitmek için görevlendirdiklerini ifade etti. 

Sahte bildiri esas alındı

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta AKP Grup toplantısında dönemin başbakanı Adnan Menderes ile Demokrat Partililere karşı  alınacak önlemlerle ilgili olarak Eskişehir Örfi İdare Kumandanlığı'nın 1960 tarihinde yayınladığını öne sürdüğü  tebligatı da belgesiyle tekzip etti. Anadolu Ajansı'nın  abonelerine servis ettiği 1960 tarihli Milli Güvenlik Komitesi'nin 28 numaralı bildirisini basın mensuplarına dağıtan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı yalancılıkla itham etti. MGK Başkanı Cemal Gürsel'in söz konusu tebligatı yalanladığını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Eskişehir'de hiçbir zaman Örfi İdare Kumandanlığı uygulaması olmamış. Adam, sahte bildiriyi esas alarak halkı kandırmaya çalışıyor. Adamın hayatı yalan üzerine inşa edilmiş, hayatımda bu kadar yalancı adam görmedim" dedi.

Onlar hırsızlık yapmadı

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta Cemal Gürsel, Adnan Menderes ve Turgut Özal'ı referans gösterdiğini anımsattı. Saydığı isimlerin çocuklarının ve torunlarının yaşadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu isimler hiçbir zaman ne kendileri hırsızlık yaptı ne de çocukları. Menderes'in ne çocukları ne de torunları hiçbir zaman Bilal oğlan olmadı. Utanma duygusunu yitirmiş biri Başbakan olamaz, o koltuğu bir an evvel bırakmalı. Meydanlar 'Hırsız Başbakan'diye bağırıyor." Başbakan Erdoğan'ın "ayakkabı kutusu" sözünü duymaktan korktuğunu ifade eden CHP lideri, bunu söyleyenlerin polis tarafından kanunsuz bir şekilde gözaltına alındıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın aile boyu hırsızlık yaptığını herkes biliyor" diye konuştu.

Hırsızı muhatap almam

 "Yalanla iman bir arada olmaz" hadisiyle Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile açık oturumda tartışma isteğinden de vazgeçtiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Hırsızı muhatap almam. Gelip Elimi öpse bile onunla aynı masada oturmam" dedi. CHP lideri, "CHP-Cemaat işbirliği" iddialarına da açıklık getirdi. Türkiye'nin, halkın soyulmaması için mücadele ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için kullandığı "Başçalan" deyiminin dünya literatürüne girdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bir Fransız gazeteci ile yaptığı söyleşide "Başçalan" deyiminin kendisine sorulduğunu, açıklarken, "En ağır lafları bilerek ve isteyerek söylüyorum" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan ile resmi törenlerde karşılaşsanız tavrınız nasıl olacak?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Elini kesinlikle sıkmam" 

Alanlarda yığma kıtalar

Başbakan Erdoğan'ın seçimlerde valilere tebligat göndererek miting alanlarına yığma yaptığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bunun sonun başlangıcı olduğunu ifade etti. AKP'nin güçlü göstermek için her türlü olanağı kullandığını anlatan Kılıçdaroğlu, "AKP erimeye karşı olağanüstü para harcıyor. Bu hırsızların güç gösterisidir. Çaldıkları paralarla koltuğunu korumak istiyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinden "Hırsızlık iddiaları olsa da halk bize oy veriyor" diyen  AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da nasibini aldı. Kuzu'nun akademik unvanından şüphe ettiğini söyleyen Kılıçdaoğlu, "Nasıl profesör oldu bilemiyorum" diye konuştu. AKP'nin MİT yasa teklifini geri çekmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, demokrasilerde istihbarat devletinin olmadığını söyledi. CHP lideri, "Bu demokrasinin bir kazanımıdır" dedi. Sohbette Kılıçdaroğlu'na başbakan Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan "çocuk" sözleri de anımsatıldı. Kılıçdaroğlu, bu konuda da şunları söyledi: "Karşımızda her şeyi sömüren  biri var. Sen 4 çocuk yaptın da ne oldu? Hepsi hırsız." 

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/artik-kendinizi-degil-cocuklarinizi-dusunun-95362h.htm





Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs