En Sıcak Konular

BUNLARDA MONTAJ OLMAYANLAR

1 Mart 2014 22:40 tsi
BUNLARDA MONTAJ OLMAYANLAR Bir Başbakan imar , kiralama, tahsis ve ihale gibi ilgili konulara neden özel bir ilgi gösterir? Bu ilginin bu günkü ses kayıt iddialarıyla bir ilişkisi olabilir mi?

BUNLARDA MONTAJ OLMAYANLAR
 
İnternete düşen ses kayıtlarında ki Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal arasında gerçekleştiği iddia edilen konuşmaların içeriği, son derece Ürkütücü ve düşündürücü. İşte var olduğu iddia edilen o konuşmalardan bir bölüm:
Şimdi babacım şey için aradım. Büyük ölçüde şey yaptık. Siz mi aradınız babacığım şimdi beni
- Yo ben aramadım sen aradın
- Gizli numaradan arandım
- Büyük ölçüde derken sıfırladınız mı yoksa
- Sıfırlamadık henüz babacığım. Şöyle ki, bi 30 milyon Avro gibi bir miktar daha var. Şey yapamadık, eritemedik henüz. Bu şey geldi aklına Berat'ın. Ahmet Çalık'ın alacağı ekstra bir 25 milyon dolar kalmış. Onu oraya verip o para gelince onu şey yaparız diyorlar, üstüyle de Şehrizar'dan daire alabiliriz diyor. Sen nasıl bakarsın baba?
- Hı Babacığım
- Sümeyye yanında mı?
- Yanımda, çağırayım mı?
- Yok ses karıştı da onun için dedim
- Hıı, yani 25 milyon dolar Çalık'a aktarıp, geri kalan kısımla da Şehrizar'dan daire alabilir
- Neyse şey yaparız, hallederiz
- Öyle mi yapalım
- Tamam yapın
- Tamamen sıfır kalsın mı baba? Yoksa senin elinde biraz para kalsın mı?
- Kalsın. Olmaz zaten oğlum. Şeye öbür tarafa, Mehmet'le şey yapsaydınız, onu da oraya aktarsaydınız
- He onlara verdik tamam. 20 dolar verdik
- Allah allah. Ya aktarsaydınız sonra şey yapardınız
- Ya ne bileyim. Şimdi bu kadar verebildik baba. Zaten zor yer kaplıyor. Falan başka bir kısmını başka bir yere koyuyoruz. Bir kısmını bizim şeye verdik. İşte Tunç ağabeye verdik. Ondan sonra...
- Tunç'a tamamını aktardın mı?
- Nereye baba?
- Tunç'a diyorum tamamını aktardın mı?
- Ya sormuşlar. 10 milyon Avro alabiliriz demişler herhalde
milyonların günde 30 -35 lira olan asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir Türkiye telafuz edilen rakamlar dudak uçuklatıcı.
Eğer bu iddialar doğruysa o zaman bu olay Dünyanın en büyük yolsuzluk skandallarından birisi olmaya aday. Başbakan Erdoğan ve Yandaş medyası bu ses kayıtlarının montaj ve dublaj olduğunu iddia ederlerken, Muhalefet ve bazı uzmanları ise gerçek olduğunu söylüyor. Sonucu bekleyip göreceğiz. Ancak çok beğendiğim ve doğruluğuna inandığım " Hayat geriye doğru bakarak anlaşılır, ileriye doğru bakarak ta yaşanır" şeklindeki sözün, kamuoyunun bu konuda bir kanaat sahibi olmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyorum. O zaman Sayın Erdoğan ve Hükümeti geçmişte neler yapmış ve hangi iddialara maruz kalmışlar bir bakalım.
1- Sayın başbakan ve Hükümeti Tüyü yetmemiş yetimlerin haklarının korunması için, devletin tüm hesaplarını parlamento adına denetlemesi gereken Sayıştay'ı pasifize ederek, hükümet harcamalarını denetimden kaçırmış.
2- Erdoğan hükümeti iktidara geldikten sonra Görevleri Kamu kurumlarında ki her türlü yolsuzluk ve usulsüzlükleri ortaya koymak olan teftiş kurullarını kaldırmış. Yani Denetleyici olan mekanizmayı bay pas etmiş.
3- 17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili Davanın dinleme tapelerine göre: Başbakana yakınlığı ile bilinen ve 'milletin …..na koyacağız' diye küfrettiği iddia edilen Mehmet Cengiz'e, Sabah ve ATV'nin el değiştirmesinde oluşturulacak para havuzunu koordine etmesi karşılığında, kamu ihalesi verileceği sözü verilmiş .
4- Yine 17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili Davanın dinleme tapelerine göre: imarlardan sorumlu Çevre şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, kendilerine asılmalarına bile neden olabilecek pis işler yaptırıldığını itiraf etmiş.
5- 17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili Davanın dinleme tapelerine göre: İranlı işadamı Zarrap AKP li 4 Bakanı kontrolüne almış ve bu bakanlardan birisi olan Muammer Güler de kendisine korunacağı konusunda güvence vererek 'senin önüne ben yatarım ' demiş.
6 - En kapsamlı paraların döndüğü kamu ihaleleri ile ilgili kanun ve genelgeler, AKP iktidarı döneminde 100 defadan defa dan fazla değiştirilerek, bu konuda bir dünya rekoru kırılmış. Bir başka deyişle Kanun ve genelgeler ihalelerin önceden belirlenen adreslere gitmesine uygun hale getirilmiş.
7- Belediye meclislerine ait olan imar yetkilerinin büyük kısmı, AKP iktidarında çevre ve şehircilik bakanlığına verilerek, muhalefetin denetimi ortadan kaldırılmış. Eski Bakan Bayraktar'ın itirafına göre de bu yetkinin büyük çoğunluğu bizzat Başbakanın talimatları doğrultusunda kullanılmış. Yani Tayyip Erdoğan doğrudan imar işlerine müdahil olmuş.
8- 16 Haziran 2012 tarihli Resmi gazetede - Başbakan Erdoğan imzasıyla yayınlanan bir genelge ile; Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruflarında bulunan taşınmazlarla ilgili satış, kira, takas, tahsis ve devir gibi her türlü işlem Başbakanlığın iznine bağlanmış. Yani Devlet hazinesiyle ilgili her türlü satış , devir ya da kiralama sayın Erdoğan'ın oluruna bırakılmış.
Görüldüğü gibi Sayın Erdoğan ve Hükümeti geçmişte akçeli işler olduğu herkesçe malum olan imar ve ihale konularıyla yakından ilgilenmiş. Peki bir Başbakan imar , kiralama, tahsis ve ihale gibi ilgili konulara neden özel bir ilgi gösterir? Bu ilginin bu günkü ses kayıt iddialarıyla bir ilişkisi olabilir mi? Geçmişte yaşanmış olan bu gelişmeler bu gün tartışılmakta olan iddialar konusunda bizim bir kanaat edinmemizi sağlar mı? Bu konuda ki karar elbette ki kamuoyunundur . Bize düşen görev geçmişte yaşanmış olan, montaj ve dublajla da hiçbir ilişkisi olmayan gerçekleri, kamuoyuna hatırlatmaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ : HAYAT,GERİYE DOĞRU ANLAŞILIR AMA İLERİYE DOĞRU YAŞANIR…

SOREN KIERKEGAARD

Yalçın Güzelhan - Ortadoğu 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33751



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,794 µs