En Sıcak Konular

KURTULUŞ VE KURULUŞ ZEMİNİN, YENİDEN İNŞA ETMEK

1 Mart 2014 10:30 tsi
KURTULUŞ VE KURULUŞ ZEMİNİN, YENİDEN İNŞA ETMEK Yerli, millî ve İslamî değerlere bağlı tam istiklalci Türk aydınları, Millî Mücadelenin bu ayağını tekrar yerine oturtabilirse ikinci kurtuluş ve kuruluş sürecimiz kısa zamanda tamama erecektir.

Kurtuluş ve kuruluş zeminini yeniden inşa etmek

Bugün ülkemizin ve diğer İslam ülkelerinin temel sorunlarından biri, asıl evimiz olan İslam'ın sahih kaynaklarından uzaklaştırılıp, birlik, bütünlük, sahicilik, samimilik, hakikilik mahiyeti yok edilip yıkılarak, yerine köle ruhlu ve vazifeli şeflere bağlılık merkezli, parçalı, dağınık ve karşıtlıklar üzerine inşa edilmiş uyduruk tarikat ve cemaat gecekonduları tarafından işgal edilmesidir. Bugün İslamcı görünümlü birçok cemaat ve tarikat oluşumu, özellikle Avrupa Birliği ve Amerika emperyalizmi tarafından kontrol altında tutulmakta ve kullanılmaktadırlar. Bunların başlıca kullanım alanları şunlardır: 
1- Haçlı-Siyonist Batı emperyalizminin İslam ülkelerindeki ekonomik soygun ve talanlarını meşrulaştırmak, en azından sessiz kalarak itiraz edilmesinin önüne geçmek. Bugün batının acentası ve taşeronu olarak gizli faaliyet gösteren hiçbir cemaat ve tarikatın Batının ya da başka ülkelerin bize dönük ekonomik emperyalist politikalarına karşı tavır aldığı görülmemiştir, görülmemektedir. Tam tersine okullarında İngilizce eğitim verdirerek, şefleri sıkışınca Arabistan'a ya da herhangi bir İslam ülkesine kaçacakken gidip Amerika'ya sığınarak, Batıyla her türlü işbirliği yaparak sömüren ve sömürülen organik ilişkisi pekiştirilmektedir. 
2- Emperyalizm vesayetçisi tarikat ve cemaatler, siyaseten kendi bağımsız devletlerinin bağımsızlık niteliğini yok ederek Batıya bağımlı hale getirilmesini sağlamak için her türlü çabanın içerisindedirler. Gazete ve televizyonlarında İslamî hassasiyeti de olan bir tane yerli, milliyetçi ve istiklalci Türk aydınına söz hakkı vermezler. Yanlarına bile yanaştırmazlar. Gazete yazıcılarının ve televizyon gevezelerinin neredeyse tamamı Avrupa Birlikçi, Amerikancı, PKK'cı, Sorosçu ve Türk düşmanı azınlıkçıdırlar. Dolayısıyla yayın organlarında Türk'e Türk düşmanlığı propagandasını parayla satarlar. Bu propagandalara ayet gibi inandırırlar, saf Müslüman Türk ahaliyi tecavüzcüsüne âşık olmaya ikna ederler. Bunlar, birlikçi, kapsayıcı ve bütünleştirici olan, Türkiye'de hangi etnik kökenden gelirse gelsin her vatandaşı ortak millî değerlerde birleştirecek ve tek millet yapacak olan "Türk milliyetçiliği"ni ırkçılık ve günah; ama ayrılıkçılık ve bölücülük neticesini verecek olan "Kürt ırkçılığı"nı ve "kavmiyetçiliği"ni de demokrasi diye belletmeye çalışırlar. Anlamı, içeriği, çerçevesi ve hedefleri tamamen emperyalist Batı tarafından belirlenmiş olan, Türk millet birliğini darmadağın etme amacındaki demokrasi, onların yeni dinidir. 
3- Dinî çerçevede İslam'ın ırkçılık karşıtlığını, asıl bağlamından koparıp saptırarak millî Türk devletinin millî değer, kurum, sembol, kural ve ilkelerini ortadan kaldırarak ahenkli, şuurlu millet birliğini kozmopolit bir kalabalığa dönüştürmek de öne çıkan çabaları arasındadır. Bu gayr-i millî enternasyonalist tavrı eskiden ümmetçilik kılıfı altında sunarlardı, şimdi onu da bıraktılar. Şimdi yeni ezberleri, ümmet söylemi yerine demokrasi söylemi. 
Güçlü, kendi siyasi iradesine sahip çıkan, şahsiyetli, bağımsız millî Türk devletine karşı olmaları kendi fikirleri değil, emperyalist Batının ellerine tutuşturdukları bir projedir. Zira Haçlı Siyonist Batı için bağımsız, millî, şahsiyetli, özgüveni yüksek millî devletler, her zaman tehlikelidir. Bu tehlikeyi bertaraf etmek ve kolayca sömürü düzenlerini devam ettirebilmeleri için taşeron olarak kullandıkları bu İslamcı görünümlü, ama sahih İslam'la alakası oldukça zayıflamış bu yapılara bağımsız millî Türk devletini çökertmek, dağıtmak ve yok etmek görevini vermişlerdir. Bütün kurumlarında, yayın organlarında emperyalist devletlerin sömürü ideolojisi olan enternasyonalizm, küreselcilik, evrenselcilik gibi söylemlerle millî ruhu öldürmeye, milliyetçiliği itibarsızlaştırmaya ve Türk milletini sürüleştirmeye çalışırlar.
4- Haçlı-Siyonist emperyalizmi tarafından uyduruk cemaat ve tarikatlara Ilımlı İslam, dinlerarası diyalog gibi proje ve söylemlerle Hristiyanlığın İslam dünyasında taban bulmasına ve dolayısıyla her türlü misyonerlik faaliyetlerine zemin hazırlama görevi de verilmiştir. 
Bugünkü emperyalizmin yedeğindeki cemaat ve tarikatlar, Millî Mücadele döneminde de vardı. Bugün nasıl yerli, millî ve İslamî değerlere bağlı, geniş bir helalî ve istiklalî Müslüman Türk milleti varsa o zaman da vardı. Millî Mücadelede Atatürk, İslam Teali Cemiyeti, Kürt Teali Cemiyeti, İngiliz Muhipleri Cemiyeti gibi Haçlı taşeronu haşerata karşı Rıfat Börekçi ve Mehmet Akif gibi gerçek ve samimi Müslüman alimlerin temsil ettiği helalî ve istiklalî Müslüman Türk milleti ile beraberdi.
Kuva-yı Milliyenin istiklal cidalindeki muzafferiyetinin temel sırrı bu birliktelikte yatar. Rıfat Börekçi ve Mehmet Akif gibi maneviyat komutanlarının Atatürk gibi siyasî, askerî, maddi komutanlarla el ele vermesi, bağımsız millî Türk devletini doğurdu. O halde bugün de istiklalci millî Türk devletini yeniden ihya ve inşa edeceksek, bu sentezi güçlendirmek zorundayız. Millî olan bütün kişi ve kurumların mutlak surette samimi ve mütedeyyin Müslüman Türk kitleyi, haramî ve haşhaşilerin tasallutundan kurtarma zorunluluğu vardır.
Millî Mücadele dönemini anlatan ve gerçekçi bir roman olan Tarık Buğra'nın Küçük Ağa adlı eserinde temel motif, bu sözünü ettiğimiz tasalluttan kurtuluştur. Millî Türk devletinin kuruluşu, bu kurtuluşla olmuştur. O da şudur: İşgalciler ve destekçileri olan İstanbul Hükûmeti tarafından, Kuva-yı Milliyeye yani istiklalci, Milliyetçi Türklere karşı propagandacı olarak Anadolu'ya gönderilen yeni medrese çıkışlı İstanbullu Hoca, zaman içinde düşünerek, dinleyerek, gözlemleyerek, mukayese ve muhakeme ederek Küçük Ağa yani kuvvacı ve milliyetçi olmuştur. Bugün de taşeron cemaat ve tarikatlar tarafından iğdiş edilmiş ve kendi milletine karşı emperyalizmin propagandacısı olan Müslüman Türk evlatları da İstanbullu Hocanın Küçük Ağa kimliğine evrilmesi gibi hayırlı bir dönüşüm ve değişim geçirirlerse kurtuluşumuz ve peşinden yeniden kuruluşumuz başlayacaktır. 
Millî Mücadelede iki kavram, iki söylem, iki temel ilke birlikte bir bütün halinde idi: 1- "Millî Mücadele batı emperyalizmine karşı bir istiklal cidalidir." 2- "Millî Mücadele, Haçlı saldırısına karşı İslamî bir cihaddır." O sürecin ruhunu okuduğumuzda, şuurunu süzdüğümüzde bunu görüyoruz. Bugün bu iki ilkeden ikincisini, Batı emperyalizminin bir başka uşağı olan ateizmin ve sekülerizmin yerli karartma misyonerleri boşlukta bıraktılar. Yerli, millî ve İslamî değerlere bağlı tam istiklalci Türk aydınları, Millî Mücadelenin bu ayağını tekrar yerine oturtabilirse ikinci kurtuluş ve kuruluş sürecimiz kısa zamanda tamama erecektir.

Prof. Dr. Nurullah Çetin - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12009005/kurtulus-ve-kurulus-zeminini-yeniden-insa-etmek/prof-dr-nurullah-cetin




Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,757 µs