En Sıcak Konular

SARRAF VE BAKAN ÇOCUKLARINININ TAHLİYESİNE BÜYÜK TEPKİ

1 Mart 2014 10:17 tsi
SARRAF VE BAKAN ÇOCUKLARINININ TAHLİYESİNE BÜYÜK TEPKİ Ayakkabı kutuları, kasalar, para sayma makineleri, havada uçuşan milyon dolarlar, eurolar, tapeler... Hepsi, "bir varmış bir yokmuş" oldu, zanlılar tahliye edildi, "17 Aralık"tan bir tutuklu bile kalmadı

YOK ARTIK!

Ayakkabı kutuları, kasalar, para sayma makineleri, havada uçuşan milyon dolarlar, eurolar, tapeler... Hepsi, "bir varmış bir yokmuş" oldu, zanlılar tahliye edildi, "17 Aralık"tan bir tutuklu bile kalmadı

HSYK Kanunu'nda yapılan değişiklik ve dün yapılan atamaların ardından 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Rıza Sarraf hakkında tahliye kararı verildi. Soruşturma kapsamında hiç tutuklu isim kalmadı. Haberle ilgili sosyal medyada 'Sıfırladılar'yorumu yapıldı. 

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin avukatları, farklı tarihlerde tahliye içerikli dilekçelerini nöbetçi mahkemeye sundu. Taleplere ilişkin ara duruşma yapan İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, avukatların sözlü beyanlarını da aldı. 

Mahkeme, değerlendirmesi sonucunda Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyesine karar verdi. Tahliye kararını İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek verdi.

Mahkemenin gerekçesi şöyle: "Şüphelilerin rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet vermek suçlarına yönelik delillerin, iletişim tespiti, dinlenilmesi, kayda alınması ve teknik araçlarla izleme ve neticesinde görüntülerin kayda alınması suretiyle elde edildiği, bu şekilde elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmediği sürece tek başına esasa ilişkin delil mahiyetinde bulunamadığı açıktır.

Kaçma şüphesi yok

Toplanan tüm delillerin telefon dinleme ve teknik takip sonucu elde edildiklerinden delillerin toplandığı dolayısıyla karartılmasının söz konusu olamayacağı ve şüphelilerin sabit ikametgahı ve konumları itibarıyla kaçma şüphelerinin olmadığı, en son incelemelerden sonra dosyaya kayda değer bir delil girmediği, bilirkişi incelemelerinin her zaman yapılabileceği, kamu görevlisi olmayan şüphelilerin, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmekten tutuklandıkları, aracılık ettiklerinin yasal delillerle ortaya konulması gerektiği, böylece şüphelilere atılı suç vasıflarının, şüpheliler lehine değişme ihtimalinin yüksek olduğu, bu durumda tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vereceğinden tahliye hükmü kurulmuştur." 

İmza verecekler

Mahkeme, tahliyesine karar verilen Reza Zarrab, Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner hakkında "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün güvenlik merkezine giderek imza atma" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında tutuklu sanık kalmadı. Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Rıza Sarraf ise "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Sosyal medyada büyük tepki var

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan eski Bakanların çocukları ve Reza Zarrab'a tahliye kararı çıkmasına sosyal medyada tepki yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan 5 kişinin daha tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Hukuka darbe

Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak için geldiği Çanakkale'de, havaalanında gazetecilerin sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  "Yargının kararıdır. Tutuklama ve tahliye kararları mahkemelerin takdirinde olan bir konudur. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada birşey söylemem uygun olmaz" dedi. Sosyal medyada ise tepkiler şöyle dile getirildi:
Ertuğrul Günay: Dün, TBMM'de yaptığım basın toplantısında yolsuzluk soruşturmalarının önünü kesmek için hukuk devletine darbe yapıldığını söylemiştim! 27Şubat, Hukuka Darbe olarak tarihe geçecek. 

Gürsel Tekin (CHP Genel Başkan Yardımcısı) : Geçtiğimiz günlerde büyük olasılıkla 25 Şubat'ta serbest bırakilacaklar demiştim.

Umut Oran (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Hukuk bu 5 kişinin önüne yatırılmıştır. Bugünden sonra yürütmenin başı yargı önüne çıksa da sonuç değişmez.içi boş iddianameler aklayacaktır
Sezgin Tanrıkulu: Başbakanlığın Çağlayan Adliye Şube Müdürlüğü HSYK yasasının yürürlüğe girmesinin hemen ardından aldığı tahliye talimatlarını yerine getirdi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yok-artik-95295h.htm


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,266 µs