En Sıcak Konular

ZARRAB - BARIŞ GÜLER VE S. KAAN ÇAĞLAYAN KİMDİR?

28 Şubat 2014 22:47 tsi
ZARRAB - BARIŞ GÜLER VE S. KAAN ÇAĞLAYAN KİMDİR? İstanbul'da yürütülen yolsuzluk soruşturmasında adı en çok geçenlerden birisi Reza Zarrab. Peki Reza Zarrab Kimdir?

Reza Zarrab, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan Kimdir?

İstanbul'da yürütülen yolsuzluk soruşturmasında adı geçenlerden Reza Zarrab, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan kimdir?
 
İşte cevabı...
 
İstanbul'da yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, 20 şirketin mal varlığına ihtiyati tedbir kararı alındığı iddia edildi.Bu şirketler incelendiğinde ise ise 6 şirketin, Reza Zarrab'ın üzerine olduğu ortaya çıkıyor.
 
Türk vatandaşlığına geçen Zarrab'ın adının ise şirket kayıtlarında Rıza Sarraf olarak geçtiği dikkatlerden kaçmıyor. Zarrab'ın 6 şirketi incelendiğinde ortaya 35 milyon 500 bin TL sermayeye sahip oldukları görülüyor.
 
Şirketlerde ise Sarraf ya çoğunluk hisselere sahip ya da tek başına şirketin hakimi.
 
İşte o şirketler:
 
Are Havacılık 15 milyon
 
Volgam Gıda 500 bin
 
Royal Denizcilik 5 milyon
 
Royal Holding 5 milyon
 
Safir Altın 5 milyon
 
Cameron Denizcilik 5 milyon
 
Zarrab, yaşı daha 30 olmadan servetine servet kattı. İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Reza Zarrab, operasyonun kilit isimlerinden biri... İşte Reza Zerrab kimdir sorusunun cevabı...
 
Onu nereden tanıdık?
 
Türkiye onu Ebru Gündeş'le evlenmesiyle tanıdı. Bakü doğumlu 29 yaşındaki Zarrab, 5 yıldır Türkiye'de çeşitli işler yapıyor.Zengin bir ailenin çocuğu olmasından dolayı küçük yaşlardan itibaren ticaret ile uğraşmaya başladı ve öğrendiği şeyler ile ailesinin servetine servet kattı. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan ünlü iş adamı Ebru Gündeş ile evlidir. Bu kadar sengin olmasının en büyük sırrı altın piyasasını çok iyi bilmesi ve yatırımlarını altın üzerinden gerçekleştirmesidir.
 
Hüseyin Zarrab'ın oğulları Reza ve Muhammed Zarrab tarafından İstanbul'da kurulan "Royal Denizcilik ve Endüstriyel Makine Sanayi Ticaret A.Ş." adlı şirketi 27 Ekim 2011 tarihli Ticaret Sicili gazetesine göre 'altın' işlerini de yapmak için ismine bir ek yaptı.
 
Şirketin yeni ismi bu tarihten itibaren "Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler Sanayi Ticaret A.Ş." olarak değiştirildi. Reza Zarrab'ın daha önce de İstanbul'da bir kuyumculuk şirketi bulunuyordu.
 
Bu yılın başında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dubai'ye giden bir gruptan şüphelenen polis, çantalarda uyuşturucu ararken piyasa değeri 30 milyon dolar olan 320 külçe altın buldu. Altınların sahibinin ise yine Zarrab olduğu ortaya çıktı. Kuryeler altının yasal yollarla ihraç edildiğini belirtip ellerindeki beyannameyi polise gösterince altınlar geri verildi.
 
Reza Zarrab, bugün 6 farklı bölgede 4 ofis ve 120 broker aracılığı ile çalışan Safir Altın ile birlikte Royal Holding 8 firması ile 10 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. 2013-2015 aralığında ise turizm, enerji, petrokimya, madencilik ve bilişim sektörlerinde yatırım yapmayı planlıyor.
 
Barış Güler kimdir? Muammer Güler'in oğlu Barış güler kimdir:?
 
17 aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski içişleri bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler tahliye edildi. Barış güler kimdir? Barış Güler ne iş yapar? 
 
Barış güler neden tutuklandı?
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetinde görev yapan birçok bakanın ve çocuklarının ticaret ile olan ilgisi birçok kez tartışma konusu oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 3 bakanın çocuğunun gözaltına alınması ile yaptıkları işler ve ilişkiler yeniden gündeme geldi.
 
Operasyon ile birlikte kamuoyunun en yakından izlediği isim İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler oldu. Göz önünde olmayı pek de sevmeyen Barış Güler, genç yaşına rağmen 2009 yılından bu yana aktif bir ticaret hayatına sahip görülüyor. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Güler halen dört ayrı şirkete ortak. Ortak olduğu bir diğer şirket ise 2013 yılında tasfiye sürecine girmiş olarak görülüyor. Ortaklıklar konusunda oldukça istikrarlı; Ahmet Şafak Kuş ve Demir Süerli dışında kimseyle ortaklık yapmayı tercih etmemiş. Ahmet Şafak Kuş, aynı zamanda Barış Güler'in avukatlığını üstleniyor. Süerli de pek yabancıları değil, Ahmet Şafak Kuş'un kız kardeşi ile evli.
 
Ahmet Şafak Kuş ile Barış Güler'in geçmişleri eskiye dayanıyor. 2008 yılında Akfırat Belediye Başkanı'nın da yargılandığı arazi yolsuzluğu ve orman yağmasına yönelik operasyon sırasında yine iki isim birlikte anılıyordu. Jandarma istihbaratı tarafından yapılan teknik takip sırasında Barış Güler'in, Kuş'a ait telefon ile görüştüğü belirlenmişti. Çete üyeleri ile ilişkisi olduğu iddia edilen Güler hakkında savcılık kovuşturmaya gerek duymadı. Savcılığın "kararın taraflara tebliğine gerek yoktur" kararı itiraz yolunu da kapattı. Karardan bir ay kadar sonra soruşturmanın yürütüldüğü Tuzla'nın Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, Yargıtay'a seçildi.
 
Gıda danışmanlığından bakan danışmanlığına
 
Güler'in ortak olduğu şirketlerden 2011 yılında kurulan "BBS Danışmanlık Gayrimenkul ve Eğitim Anonim Şirketi", üçüncü şahıslar adına gayrimenkul alımı, kiralanması gibi işlemleri de takip ediyor. Soruşturma kapsamına alınan ilişkiler arasında Barış Güler ile Reza Zarrab arasında imzalanan 720 bin dolarlık "danışmanlık anlaşması" da bulunuyor. Ancak verilen danışmanlık hizmeti konusunda yürütülen çalışma şimdilik belirsiz. Güler'in danışmanlık yaşamı 2009 yılında kurulan BBS Turizm Eğitim Danışmanlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile başlıyor. Ancak danışmanlık konusu oldukça farklı; o dönemde yiyecek ve içecek konusunda faaliyet yürütüyor. Şirket ortağı ise İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü mezunu Salih Barış Kıranta. Şirket daha sonra Ahmet Şafak Kuş ve Demir Süerli'ye devredilmiş. Güler'in Kıranta ile bir diğer ortaklığı ise Zeugma Reklamcılık Organizasyon Teknolojik Ürünler ve Tıbbi Cihaz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nde yaşanmış. Bu şirket de Ahmet Şafak Kuş ve Demir Süerli'ye devredilmiş, daha sonra tasfiye işlemi başlatılmış.
 
Kıranta, ticaret hayatına son vermesinin ardından kendisine bürokrasi içerisinde yer buldu. 29 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine, Salih Barış KIRANTA'nın atanması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 59 ve 60'ıncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2'nci maddesi gereğince uygun görülmüştür" kararı doğrultusunda, İçişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın imzası ile İçişleri Bakanı Başdanışmanlığı görevine atandı.
 
Salih Kaan Çağlayan Kimdir?
 
Salih Kaan Çağlayan Biyografisi Kaçakçılık İhale ve Yolsuzluk Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Salih Kaan Çağlayan Kimdir?
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan kimdir? Çağlayan, İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Salih Kaan Çağlayan Kimdir ,Salih Kaan Çağlayan Biyografisi
 
Salih Kaan Çağlayan Biyografisi Kaçakçılık İhale ve Yolsuzluk Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Salih Kaan Çağlayan Kimdir?
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan kimdir? Çağlayan, İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Salih Kaan Çağlayan Kimdir ,Salih Kaan Çağlayan Biyografisi
 
Salih Kaan Çağlayan kimdir?
 
Salih Kaan Çağlayan, 6500 m2 arazi üzerinde yapılan, 3500 m2 kapalı alana sahip, Ankara-Ayaş yolu üzerinde, 25. Km'de, 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Akel Alüminyum A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.
 
Akel Alüminyum Şirket Yapısı:
 
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şenol ÇAĞLAYAN
 
Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kaan ÇAĞLAYAN
 
Genel Müdür  Mustafa GÜLER
 
Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çağan ÇAĞLAYAN
 
2013 Nisan ayında evlenen Salih Kaan Çağlayan'ın düğünü Ankara Sheraton Otel'de yapıldı. Çağlayan'ın nikah törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Ali Babacan ile bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katılmıştı. (ENES BABACAN'IN HABERİ -Milligazete.com.tr - özel)
 

 

Kaynak: Milligazete.com.tr http://www.milligazete.com.tr/haber/Reza_Zarrab_

Baris_Guler_ve_Salih_Kaan_Caglayan_Kimdir/311142#.UxDTkeN_vho




Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,639 µs