En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''ÜLKE BU BAŞBAKANI ARTIK SİNDİREMİYOR''

28 Şubat 2014 22:40 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''ÜLKE BU BAŞBAKANI ARTIK SİNDİREMİYOR'' CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı TV kanalında Başbakan'ı eleştirerek, "AKP bu ülkeyi soymak için iktidar oldu. Son kasetten sonra Başbakan hemen istifa etmeli" dedi.

"Ülke bu Başbakan'ı artık sindiremiyor"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı TV kanalında Başbakan'ı eleştirerek, "AKP bu ülkeyi soymak için iktidar oldu. Son kasetten sonra Başbakan hemen istifa etmeli" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam bir TV kanalında gündemdeki olayları yorumladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları için "Başbakan artık benim gözümde Başçalandır. Başbakan son kasetten sonra başbakan olarak kalamaz. Başbakanın ses kayıtlarını uzmanlara sorduk, doğrulattık. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir siyasetçi görmedim. Senin bakanına 700 bin dolarlık saati kim verdi. Rıza Sarraf. 4 bakanı teslim aldı mı, aldı; rüşvet verdi mi verdi. Devletin sırrını Sarraf'a teslim etmediğini kim biliyor? " dedi. 

"Başkanlığı bırakırım" 

Bugüne kadar cematle hiç bir şekilde konuşmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Cemaat ile konuşma kasetim çıkarsa CHP Genel Başkanlığından ayrılırım. Ama böyle bir konuşma yok" dedi.  Son dönemde yaşananlardan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de sorumlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'nın da mevcut dikta oluşumunda sorumluluğu var" dedi. Kılıçdaroğlu,  Bir ülke istihbaratla yönetilir mi? Cumhurbaşkanının hükümetle pazarlık yapma görevi yoktur. Bunlar devleti soymak üzere geldiler, iktidar oldular. Arkalarında yüzde 50 destek olduğuna inanmıyorum. Bu ülke hırsız bir Başbakan'ı içine sindiremez. Hemen istifa etmeli. Seçimde AKP büyük oranda oy kaybedecek. Özel yaşamla ilgili görüntü ve ses kayıtlarını ahlaki bulmam. Ama devleti yönetmek üzere iktidar olup, devleti soyuyarsanız bunun delilinin resmisi gayrisi olmaz. ABD'deki Watergate skandalını düşünün, resmi dinlemeler miydi? Ses kayıtlarını yayınladık çünkü özel yaşamla ilgili değildi. "Alo Fatih" in olduğu kanalların meşruluğu tartışılır, onun ahlaki olarak gitmesi lazım. Meclis TV ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız " diye ekonuştu.

"Bu nasıl bir para sevdasıdır 

"Ben Erdoğan'a değil çocuklarına üzülüyorum. Sen nasıl böyle kirli işlerin içerisine sokarsın. Bu nasıl bir para sevdasıdır? Bu ülke hırsız bir başbakanı sindiremez, istifa etmelidir." diyen Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili, "Sağcılık sevdası falan değil. Cumhuriyetten yana olanların bir araya gelmesi lazım. Güç birliği yapmak lazım. Biz onun için beraberiz. Antakya Belediye Başkanı şu anda CHP'li. Özel kavgalara çok önem vermiyorum" şeklinde konuştu.

Sarıgül koltuğa oturacak mı?

Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığına oturup oturamayacağı sorusuna CHP lideri, "Yarın genel başkanlık koltuğunu Mustafa Sarıgül'e mi devredeceğim. Hayır. Genel başkan nasıl olunur, kurultayla. Ben kalacağım başka hiç kimse gelmeyecek. Yok öyle bir şey. Yarışırız, birisi gelir genel başkan olur. İzmir'i kaybetme olasılığımız yok. Binali Yıldırım bütün müteaahitlerini oraya yığmış. Parayla İzmir'i satın alacaklarını zannediyor. İstanbul'u da alacağız"  dedi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ulke-bu-basbakani-artik-sindiremiyor-95282h.htm




Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,645 µs