En Sıcak Konular

TUBİTAK'TA KRİPTO TIRPANI

27 Şubat 2014 14:34 tsi
TUBİTAK'TA KRİPTO TIRPANI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kriptolu telefonlara yönelik 3 fazlı inceleme yapıldığını söyledi.

TÜBİTAK'ta 'kripto' tırpanı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kriptolu telefonlara yönelik 3 fazlı inceleme yapıldığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dün sabah, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'ndeki (BİLGEM) kriptolu telefonlara bakan 5 kişinin izne ayrıldığını vurgulayan Işık, bu kişilerin kurumla, çalıştıkları mekanla irtibatlarının kesildiğini belirtti. Kriptolu telefonları kimin ve nasıl dinlediğinin teknik inceleme sonrasında ortaya çıkacağını dile getiren Işık, "Şu anda bildiğimiz şey kriptolu telefonların dinlendiği" dedi.

Özellikle 1 Şubat'ta Bilim Kurulu kararıyla görevine son verilen BİLGEM Başkanı'nın yerine atanan yeni Başkan Arif Ergin'e kesinlikle kriptolu telefonların incelenmesi talimatı verdiğini söyleyen Bakan Işık, bu incelemenin 3 fazlı yapılmasını istediğini vurguladı. 

Bakan Işık ayrıca TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu da ifade ederken, Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Murat Aydın'ın da görevden alındığını dile getirdi.

 "Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının incelenmesi noktasında TÜBİTAK'ın devreye girmesi söz konusu mu?" şeklindeki bir soru üzerine Bakan Işık şunları söyledi: "Arkadaşlar, ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir şekilde montaj olduğunu hissettim. Bu çok açık ve net bir montaj. Eğer başbakanlık, TÜBİTAK'tan böyle teknik bir inceleme isterse tabiki biz yaparız ancak teknik incelemeyi gerektirmeyecek kadar açık bir montaj olduğu ortada. Bunu, yani başka hiç bir teknik incelemeye tabi olmadan söyleyebiliriz. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu ses Ağrı Dağı kadar gerçektir'dedi. Herhalde Sayın Kılıçdaroğılu, Ağrı Dağı'nın Konya'da sanıyor. Bu kadar açık ve net montajı görmüyorsa, herhalde Ağrı Dağı'nın da yerini bilmiyordur diye düşünüyorum." 


Kaynak: YENİ ÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/tubitakta-kripto-tirpani-95209h.htm


Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,018 µs