En Sıcak Konular

FATİH HİLMİOĞLU TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ

21 Şubat 2014 14:41 tsi
FATİH HİLMİOĞLU TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık raporu doğrultusunda tedbiren tahliyesini kararlaştırdı.

Hilmioğlu'na tahliye kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM), kanser tedavisi gören Ümraniye Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık raporu doğrultusunda tedbiren tahliyesini kararlaştırdı.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu Başkanlığı'nın Hilmioğlu'nun sağlık durumuna ilişkin gönderdiği rapor dün Anayasa Mahkemesi'ne ulaşmıştı. Yüksek Mahkeme, raporun ulaşmasının ardından toplanarak Hilmioğlu'nun tahliye talebini içeren bireysel başvurusunu görüştü. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi, Hilmioğlu'nun hastalığı nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen rapor doğrultusunda tedbiren tahliyesini kararlaştırdı. Raporda, Hilmioğlu'nun cezaevi koşullarında tedavisinin mümkün olmadığı tam teşekküllü hastanede tedavisinin sürmesi gerektiği görüşüne yer verilmişti.   Avukat Celal Ülgen tahliye kararının ardından yaptığı açıklamada, "Anayasa mahkemesinin tedbir yoluyla almış olduğu karardır. Sanıyorum bu yolda aldığı ilk kararlardan birisidir. Bunun sonucunda yerel mahkemeye yazı yazılacak. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tahliyesine karar verecektir. Bu tedbir dava sonuna kadar geçerlidir. Hükümle ilgili birlikte bir kez daha karar verilecektir" dedi. Ülgen şunları söyledi: Anayasa Mahkemesinde inceleme aşamasında giderilmesi olanaksız zarar olmaması için tedbir kararı verdi mahkeme. Örneğin ihlal var diye bir karar verdiğinde bu tedbir kararı kati karara dönüşecek. Tam tersinde bu tedbir kalkacak. Tedbir kararı tahliyeye yönelik. Eğer tedbiri kaldırırsa tekrar cezaevine gönderilir. Geç kalınmış bir karardır. Böyle yüzlerce sanık var. rahatsızlıkları hat safhaya çıkmış. Örneğin Levent Ersöz var. bir çok kişi var. Umarım bu kişiler de bu karardan yararlanır. 

Yüreğimiz hala yanıyor

Ümraniye Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fatih Hilmioğlu hakkında "sonunda" verilen tahliye kararının "geç de olsa" memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Başbuğ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Doğan Temel, Muzaffer Tekin, Levent Eröz ve diğer tutuklu hastaların durumu yüreğimizi yakmaya devam ediyor" ifadelerini takipçileriyle paylaştı. 

Kılıçdaroğlu: Emsal olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Hilmioğlu'nun tedbiren tahliye kararı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hilmioğlu'nun Türkiye'nin saygın ve seçkin bir bilim adamı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Hukuk dışı suçlama ve yargılamalarla toplama kampına atılan, orada insanlık dışı uygulamalar gören ve evlat acısı yaşayan Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık sorunları, eldeki raporlar ve hukuki itirazlara rağmen yıllarca Silivri toplama kampında çürütüldü" ifadelerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Memnuniyetle öğrendim ki Anayasa Mahkemesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi tarafından verilen 9 kişilik sağlık raporunun 'Cezaevinde tedavisi mümkün değil, hayati tehlike vardır ve cezaevinde kalması uygun değildir,'raporunu da gözönünde bulundurarak, tahliyesine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararı çok geç kalmış bir tahliye kararı olsa da bu kararın tıbbi, hukuki ve insani açıdan diğer tutuklu ve hükümlüler için de emsal alınmasını ve tahliye istemlerinde Anayasa Mahkemesi kararının gözönünde bulundurulmasını diliyorum. Fatih Hilmioğlu'na sağlık, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/hilmiogluna-tahliye-karari-95022h.htm



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,134 µs