En Sıcak Konular

UZAKTAN KUMANDALI MÜSLÜMAN KATİLLERİ

20 Şubat 2014 23:05 tsi
UZAKTAN KUMANDALI MÜSLÜMAN KATİLLERİ CIA tarafından Pakistan, Somali, Yemen ve Afganistan'da tespit edilen hedefleri vurmak için kullanılan insansız hava araçları (İHA) uzaktan kumandalı Müslüman katili olarak adlandırılıyor.

Uzaktan kumandalı Müslüman katilleri

CIA tarafından Pakistan, Somali, Yemen ve Afganistan'da tespit edilen hedefleri vurmak için kullanılan insansız hava araçları (İHA) uzaktan kumandalı Müslüman katili olarak adlandırılıyor. Obama döneminde İHA kullanımı 10 kat artış gösterdi 

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilat (CIA) tarafından Pakistan, Somali, Yemen ve Afganistan'da tespit edilen hedeflerin imha edilmesi için kullanılmakta olan insansız hava araçlarının (İHA) sanıldığından çok daha yaygın kullanıldıkları ortaya çıktı.
Pakistan'da faaliyet gösteren insan hakları örgütlerinin yapmış oldukları araştırmalar sonucunda elde ettikleri bilgiler bu iddiayı kanıtlarken, İHA'ları kullanılan ABD istihbaratına karşı İngiltere'de açılmış olan davaların duruşmaları ise halen devam ediyor.
Eğer İngiltere Parlamentosu'nun alt kanadı olan Avam Kamarası'nda bazı milletvekilleri müdahil olmasalardı, CIA'in İHA'larına karşı açılan bu dava çoktan düşmüş olacaktı. Davanın esas tanığı olan ve Pakistan'ın Ravalpindi Kenti'nde yaşayan Kerim Han adlı vatandaş, söz konusu davanın başlamasına iki hafta kala bilinmeyen kişiler tarafından kaçırıldı. 2009 yılında Kuzey Veziristan'daki evi ABD İHA'ları tarafından bombalanan Kerim Han, bu olayda oğlunu, erkek kardeşini ve bir yakın arkadaşını kaybetmişti. Ölenlerden hiçbirinin terörizmle uzaktan yakından alakası yoktu. Olaydan sonra insan hakları alanında faaliyet gösteren örgütlerin desteğini alan Kerim Han, Pakistan'da bulunan CIA Merkezi aleyhine dava açmıştı. Davacı ve baş tanık olan Kerim Han, 5 Şubat tarihinde asker ve polis üniforması giymiş 20 kadar silahlı kişi tarafından kaçırıldı. 
Dünyanın en büyük terör eylemi

Terörist olduğu varsayılan hedeflerin imha edilmesi için insansız hava araçları olan 'drone'ların kullanılmasını öngören program, 2001 yılında George Bush döneminde başladı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, İHA'ların sivil can kayıplarını en aza indirgediği tezinin koca bir yalan olduğunu uzun zamandır dile getirmekte. CIA tarafından uygulanmakta olan İHA programı sonucu binlerce masum insan hayatını kaybetti. 
Durumu değerlendiren ABD'li yazar ve aktivist Noam Chomsky, insansız hava araçlarının kullanılmasını öngören programın dünya üzerindeki en büyük terör eylemi olduğuna işaret etti. 
İHA'lar ABD'den kumanda ediliyor

'Uzaktan kumandalı Müslüman katilleri' olarak da adlandırılan İHA'ların kullanımı, demokrat Obama iktidarında 10 misli arttı. İHA'lar tarafından gerçekleştirilmiş olan saldırıları bizzat gören tanıklar, verdikleri ifadelerle bu cihazları kullanan operatörlerin uyguladıkları taktiklerin teröristlere yönelik nokta atışı yapılması ile uzaktan yakından alakası olmadıklarını net bir biçimde ortaya koyuyor. Bu taktikler, tüm halkı korkutmaya yönelik... 
Saldırıya geçen İHA'lar asla tek başına ortaya çıkmıyor. Bir köyün üzerinde bir anda beliren 10-12 kadar İHA, ABD'nin Langley Kenti'ndeki CIA merkezinde oturan operatörlerin saldırı kararına kadar köyün üzerinde daireler çizmeye devem ediyor ve ardından da seçilen hedefleri bombalamaya başlıyor.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13004901/uzaktan-kumandali-musluman-katilleri


Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,213 µs