En Sıcak Konular

AKP İLE İSRAİL'İN GİZLİ ANLAŞMASI DEŞİFRE OLDU

19 Şubat 2014 22:58 tsi
AKP İLE İSRAİL'İN GİZLİ ANLAŞMASI DEŞİFRE OLDU Mavi Marmara olayı sonrasında kopma noktasına gelen Türkiye-İsrail ilişkilerinin, tekrar düzeltilmesi amacıyla Türk ve İsrailli diplomatların yaptığı anlaşma metninde ilginç bir detay ortaya çıktı.

AKP ile İsrail'in gizli anlaşması deşifre oldu

Mavi Marmara olayı sonrasında kopma noktasına gelen Türkiye-İsrail ilişkilerinin, tekrar düzeltilmesi amacıyla Türk ve İsrailli diplomatların yaptığı anlaşma metninde ilginç bir detay ortaya çıktı. Hazırlanan anlaşma metninde, Türkiye'nin Mavi Marmara harekatına katılan İsrailli askerler hakkında yasal işleme başvurmayacağı iddia edildi.

Hastürk sitesinin haberine göre; Başbakan Netanyahu, anlaşma şartlarında Türkiye'ye ödenecek tazminatın 20 milyondan fazla olması nedeniyle sağcı partilerden gelecek sert tepkilerden çekiniyor.

Haberin devamında, İsrail ve Türk görüşmeciler anlaşma taslağını 2 hafta kadar önce hazırladıkları ve bu taslağın, Milli Güvenlik Konseyi danışmanı Yossi Cohen'in mektubuyla birlikte Netanyahuya sunulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili haberin devamı şöyle:

"Uzun zaman ara verilen görüşmelere Türk tarafının İstanbul'da toplantı yapma talebiyle Aralık 2013'te tekrar başlanmıştı.

Netanyahu, görüşmelerde İsrailli temsil eden Cohen, başbakanlık özel danışmanı Joseph Ciechanover ve Dışişleri müsteşarı Nisim Ben Shitrit'e uzlaşma sağlanmasını istediğini söylemiş, ve Başbakan'ın bu tutumu, görüşmelerin olumlu sonuçlanacağı ümidini uyandırmıştı.

TÜRKİYE İSRAİLLİ ASKERLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMAYACAK

Bu iyimserlik, Türk tarafının taleplerini yumuşatmasıyla İstanbul toplantısından sonra daha da arttı. Bu toplantının devamı olarak, 2 hafta önce Yeruşalayim'de buluşan taraflar bir iki tarafın da kabul ettiği anlaşma metni hazırladılar.

Anlaşmada, İsrail'in ödeyeceği tazminat, Türkiye'nin harekata katılan subay ve askerlere karşı yasal işlemlere başvurmayacağı, ve ilişkilerin normalleştirilmesi için bir plan da vardı.

Taslağın kendisine tesliminden 2 haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen, Netanyahu'nun taslağı imzalamaya yanaşmamasının arkasından, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'in Gazze ablukasını kaldırması şartını bu anlaşmaya dahil etmek talebi geldi."

Odatv.com


Kaynak: ODATV.COM http://www.odatv.com/n.php?n=akp-ile-israilin-gizli-anlasmasi-desifre-oldu-1902141200


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,026 µs