En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BU KİŞİYİ MERKEZ BANKASINA BAŞKAN YAPSIN!''

17 Şubat 2014 21:26 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BU KİŞİYİ MERKEZ BANKASINA BAŞKAN YAPSIN!'' CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD gazetesi Wall Street Journal'e verdiği röportajda, Halkbank eski genel müdürünün tahliyesini tiye aldı: AKP güvenilir biri olarak gördüğü bu kişiyi Merkez Bankası'na başkan yapsın!

Kılıçdaroğlu, alay etti!

Kılıçdaroğlu, alay etti!CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD gazetesi Wall Street Journal'e verdiği röportajda, Halkbank eski genel müdürünün tahliyesini tiye aldı: AKP güvenilir biri olarak gördüğü bu kişiyi Merkez Bankası'na başkan yapsın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturmasının Deniz Feneri e.V. davasına benzediğini savunarak; "Savcıların yerleri değiştirildi, müdahale edildi, polislere müdahale edildi. Dolayısıyla hakimler ona göre ayarlandı ve bildiğimiz süreç yeniden başladı. Deniz Feneri süreci yeniden başladı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesine 17 Aralık soruşturması ile ilgili röportaj verdi. 

CHP lideri, sekiz tutuklunun serbest bırakılmasını ve Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın savcıya ifade vermesini şöyle değerlendirdi: "Gelinen aşama Deniz Feneri'nin ikinci bölümü oluyor. Biliyorsunuz Deniz Feneri olayında kurban paralarını yiyenler, fitre paraları yiyenler, zekat paralarını yiyenler soruşturuluyordu. Ama soruşturulan sonuçta savcılar oldular ve mahkemenin savcılar çıktılar. İkinci aşama şimdi bu olayda 17 Aralık operasyonundan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra gündeme geldi. Savcıların yerleri değiştirildi, müdahale edildi, polislere müdahale edildi. Dolayısıyla hakimler ona göre ayarlandı ve bildiğimiz süreç yeniden başladı. Deniz Feneri süreci yeniden başladı. Bankanın genel müdürünün serbest bırakılması ise tuzun koktuğunu gösteriyor artık. Belki AKP şunu yapabilir; güvenilir bir insan olarak kendi yolsuzluğunun paydaşı olarak gördüğü ve güvenilir bir insan olarak gördüğü Halk Bankası Genel Müdürünü Merkez Bankasına başkan yapar. Böylece soygun daha nitelikli hale gelmiş olur. Hem kalite olarak, hem büyüklük olarak daha iyi bir noktaya taşınmış olur." 
Kılıçdaroğlu, bakanların fezlekesinin Meclis'e gelmemesini eleştirerek, "Benim fezlekem süratle gelirken bakanların yolsuzluk fezlekesi gelmiyor ve iade ediliyorsa, İzmir'deki bir yolsuzluk operasyonu dolayısıyla gelen fezleke adalet bakanıyla ilgili gelen fezleke iade ediliyorsa Türkiye'de yolsuzluk yapanların yani güçlülerin korunduğunu gösteriyor. Her hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan yargılanmıyor. Gaziantep'te bir çocuk 17 lira çaldı diye 17 aya mahkum edildi. Ama burada trilyonlar gidiyor kimsenin sesi çıkmıyor. Tam tersine Başbakan bunların hamiliğini üstlenmiş durumda." dedi.

Ses kayıtları yasal

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ses kayıtları dinletmesinin sorulması üzerine işe şöyle konuştu:
 "Kamuoyuna yansıttığımız konuşma tapeleri, bantları mahkeme kararıyla alınmış olan tapeler. Dolayısıyla bunların yasa dışı bir dinleme olduğunu kabul etmek mümkün değil. Başbakan'ın, Hükümetin, Adalet Bakanlığı'nın rahatsızlığı yolsuzluğun bu kadar açık ve net, yolsuzluk yapanların dillerinden, sözlerinden, cümlelerinden kamuoyuna duyurulmuş olmasıdır." 

Alo Fatih dönemi kapanmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyada Alo Fatih döneminin kapanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu medyanın bugünkü durumunu şöyle değerlendirdi: "Medyanın daha cesur olması lazım. Korktukça üzerine gelen baskının artacağını bilmeli. Alo Fatih döneminin kapanması gerekiyor. Halktan gelen tepkilere kulak kabartmalı medya, güçlülerden, iktidardan gelen tepkilere değil. Eğer iktidardan gelen tepkilere kulak kabartırsa medya olma, yani, halkı doğru bilgilendirme hakkı artık onun olmaz. Medyası özgür olan bir toplumun kendisi özgürdür. Eğer medya özgür değilse zaten toplumda özgür değildir. Çünkü toplumun haber alma kanalları tıkanmıştır. Buradan şunu görüyoruz. Düne kadar ne diyorlardı? Efendim oy vereceğiz de hangi partiye verelim, muhalefet yok. Ne diyor Yalçın Akdoğan? Muhalefetin sesini kesmek için Meclis TV'yi yasakladık diyor. Sizde meclisteki görüşmeleri canlı veriyorsunuz böyle şey olur mu diyor? Yani biz yasak getirdik aynı yasağa siz de uyun diyor. Medyanın cesur olması lazım, kararlı olması lazım. Verilmeyecek hesabı yoksa olayların üstüne gitmesi lazım. Ama medya patronu eğer devlet ihalelerinden besleniyorsa zaten ona medya dememiz de yanlış." 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kilicdaroglu-alay-etti-94880h.htm


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,638 µs