En Sıcak Konular

ÖCALAN'I BAHANE EDİP ORTALIĞI YIKTILAR

17 Şubat 2014 21:26 tsi
ÖCALAN'I BAHANE EDİP ORTALIĞI YIKTILAR Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Türrkiye'ye getirilişini bahane ederek bir çok kentte ortalığı yangın yerine çeviren örgüt yandaşları, polisle çatıştı.

Öcalan'ı bahane edip ortalığı yakıp yıktılar!

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Türrkiye'ye getirilişini bahane ederek bir çok kentte ortalığı yangın yerine çeviren örgüt yandaşları, polisle çatıştı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Nusaybin ve İdil caddesinde lastik yakıp, çöp konteynerlerinden barikat kurarak yolu trafiğe kapatan göstericiler, olay yerine gelen zırhlı polis araçlarına molotofkokteyli, ses bombası ve taşla saldırdı. Güvenlik güçleri de grubu tazyikli su ve biber gazı kullanarak

İstanbul'da

Sultangazi, Beyoğlu ve Kağıthane'de düzenlenen izinsiz gösterilere de polis ekipleri müdahale etti. Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösteri yaptı. Yolu trafiğe kapatarak, çöp konteynırları ve pazar tezgahlarıyla barikat kuran eylemciler, daha sonra barikatı ateşe verdi. Olay yerine gelen polislere taş ve havai fişek atan göstericilere çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, barikatlardaki alevler TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü. Beyoğlu Dolapdere Caddesi'nde toplanan maskeli bir grup da,aynı amaçla izinsiz gösteri yaptı. Park halindeki midibüse molotofkokteyli atan gruptakiler, daha sonra kaçtı. İtfaiyenin müdahale ettiği olayda midibüs kısmen hasar gördü. Kağıthane Örnektepe Mahallesi Etibank Caddesi'nde toplanan başka bir grup ise caddedeki bankamatiklere molotofkokteyli attı. Göstericiler, kendilerine biber gazıyla müdahale eden polislere taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

İzmir'de

İzmir'in Bornova ilçesinde de izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Doğanlar Mahallesi'nde akşam saatlerinde toplanan bir grup, izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Çevredeki çöp konteynerlerini devirerek yolu kapayan grup, polise taş attı. Destek olarak gönderilen çevik kuvvet polisleri ile TOMA aracının bölgeye gelerek müdahalede bulunmasının ardından grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı. 

Batman ve Van

Batman'da gösterilerde yaralanan Ömer Erkmen'in (18) bir gözünü kaybettiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, ellerinde sopa ve taş bulunan yüzleri puşi ile kapatılmış bir gurubun; sivil emniyet güçlerine ve kaldırımdaki vatandaşlara tsaldırıda bulunduğu ifade edildi. Güvenlik güçleri ile akşama kadar devam eden olaylar sırasında yaralanan Ömer Erkmen'in hastaneye götürüldüğü ardından Diyarbakır'a sevk edildiğini kaydedildi. Açıklamada, "Tüm tıbbi müdahalelere rağmen maalesef Ömer Erkmen'in bir gözünü kaybettiği bilgisi alınmıştır. Bu yaralanmanın polis tarafından yapıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar, eldeki bilgilere göre gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak sağlıklı bilgi, gerekli inceleme ve doktor raporlarına göre ortaya çıkacaktır"  denildi. Van'da da çıkan olayda, 7 polis çeşitli yerlerinden yaralanırken, 6 gösterici gözaltına alındı, 37 molotofkokteyli ile 10 litre benzin ele geçirildi.

Kerkük'te poster krizi

Türkmen diyarı olan Kerkük'te terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri asılması krize yol açtı. Kerkük Valiliği'nin yanında asılan Öcalan posteri Türkmenlerin tepkisine neden oldu. Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, yayınladığı basın bildirisinde, Öcalan'ın posterinin Kerkük'te asılmasının kentteki kardeşliğe zarar vereceğini belirtti. Salihi, Kerkük'ün çok fazla hassas bir dönem geçirdiğini, böyle girişimlerin başta Kerkük'te yaşamını sürdüren bütün etnik gruplar arasında tarihsel ilişkileri zedeleyebileceğini ifade etti. Bu arada, Diyarbakır'ın Bağlar semtindeki Sento Caddesi üzerindeki bilboardlara da geçtiğimiz hafta BDP imzalı ve üzerinde Öcalan'ın fotoğrafları bulunan Kürtçe ve Türkçe yazılı "Özgür önderlikle özgür yaşama şiarıyla tüm halkımızı önderliğe özgürlük için kuracağımız üç günlük platforma katılmaya çağırıyoruz" yazısının bulunduğu afişler asılmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu afiş ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş ve Diyarbakır 2 No'lu Hakimliğin mahkeme kararına istinaden toplatma ve el koyma kararı verilmiştir" denilmişti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ocalani-bahane-edip-ortaligi-yakip-yiktilar-94876h.htm



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs