En Sıcak Konular

KIŞANAK: ''ANKARA'NIN KEYFİNİ BEKLEYECEK DEĞİLİZ''

17 Şubat 2014 21:24 tsi
KIŞANAK: ''ANKARA'NIN KEYFİNİ BEKLEYECEK DEĞİLİZ'' BDP'nin Diyarbakır adayı Gültan Kışanak açık bölücülük yaptı: Öz yönetimle özgür kimlik inşası süreci başlatacağız, yasaları sistemi zorlayacağız!

Ankara'nın keyfini bekleyecek değiliz

BDP'nin Diyarbakır adayı Gültan Kışanak açık bölücülük yaptı: Öz yönetimle özgür kimlik inşası süreci başlatacağız, yasaları sistemi zorlayacağız!

Demirtaş'tan da ileri gitti!

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan sonra Gültan Kışanak da sert ifadelerle 'özerklik'ilan etti: Statü için devletin adımlarını bekleyecek değiliz. Beklemek zorunda da değiliz. Yerel yönetimi, halkımızın öz yönetimi olarak tanımlıyoruz. Bu öz yönetimlerle özgür kimliği inşa edeceğiz.

Ankara'ya meydan okudu

Seçilmem durumunda yasaları zorlayacak, sistemi zorlayacak çalışmalar yapacağım. Seçim sloganını 'Öz Yönetimle Özgür Kimliğe'diye belirledik. Bunun adı, Kürt halkının statüsüdür. Yani biz artık Kürt halkının statü talebine Ankara'nın ne yanıt vereceği ile meşgul olamayız. 

Suçu ve suçluyu da övdü

Seçimlerden sonra özgür bir kent olacağız. Başkan Apo, Diyarbakır'a, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Ancak siz oyalamaya, halkımızın özgürlük talebini ertelemeye kalkışırsanız sizi beklemeyeceğiz; halk olarak öz yönetimlerimizi, özerk sistemimizi inşa edeceğiz.

"Devleti beklemeyiz bildiğimizi okuruz!" 
Demirtaş'ın, "Kürtler kendilerini yönetme aşamasına geldi" açıklamasından sonra Kışanak da, "Ankara'nın ne diyeceği önemli değil. Seçimlerden sonra daha özgür olacağız" dedi
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kürtler artık kendilerini yönetme aşamasına geldi. Devleti beklemek zorunda değiliz" açıklamasından sonra BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak da, Kürtlerin gelinen aşamada "statü" talebi konusunda devletin adımlarını bekleyebilecek durumda olmadığını söyledi. Kışanak, "Yerel yönetimleri, belediyelerimizi halkımızın öz yönetimi olarak tanımlıyoruz. Bu öz yönetimlerle özgür kimliğin inşa sürecine gireceğimizi düşünüyoruz. Biz artık Kürt halkının statü talebine Ankara'nın ne yanıt vereceği ile meşgul olamayız" dedi.

Diyarbakır'a gelecek

Kışanak, 30 Mart'ta yapılacak seçimde seçilmesi durumunda yasaları zorlayacak, sistemi zorlayacak çalışmalarda bulunacağını ifade ederek, "Kürt halkı uzun süredir, diyalog ve müzakere ile statüsünün kabul edilmesi için ortaya çözüm politikaları koydu. Öcalan'ın bu konuda yol haritaları var, çözüm önerileri var, protokoller var" dedi. Buna rağmen hukuksal olarak, merkezi hükümetin Kürtlerin statüsünü kabul eden bir noktaya gelmediğini savunana Kışanak, şunları söyledi:
 "Kürtler siyasi olarak meşru bir statüde, bunu kimse inkar edemez. Ancak bunun hukuki zemini yok. Bu nedenle Kürt halkı statü talebi konusunda devletin adımlarını bekleyebilecek durumda değildir. Kürtler bu meşru ve haklı, kendi iradesine dayalı çözüme kavuşmak arzusundadır. Bu nedenle biz bu seçimin sloganını 'Öz Yönetimle Özgür Kimliğe'diye belirledik. Yerel yönetimleri, belediyelerimizi halkımızın öz yönetimi olarak tanımlıyoruz. Bu öz yönetimlerle özgür kimliğin inşa sürecine gireceğimizi düşünüyoruz. Bunun da adı, Kürt halkının statüsüdür. Yani biz artık Kürt halkının statü talebine Ankara'nın ne yanıt vereceği ile meşgul olamayız. Seçimlerden sonra daha özgür bir kent olacağız. Başkan Apo, Diyarbakır'a, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Ancak, siz oyalamaya, halkımızın özgürlük talebini ertelemeye kalkışırsanız, sizi beklemeyeceğiz halk olarak öz yönetimlerimizi kuracağız. Kendi özerk sistemimizi inşa edeceğiz. İmral'ı sistemi yıkılmış, yerle bir olmuştur. Öcalan da dünya lideri olmuştur. Öcalan artık Kürt halkının ulusal lideridir. Kürdistan'da her kesin gönlünde yer etmiş öncülük yapmış bir liderdir. Kürt halkı özgürlüğünü kazanmadan mücadeleyi bırakmayacak." 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ankaranin-keyfini-bekleyecek-degiliz-94882h.htm



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,671 µs