En Sıcak Konular

Altın Portakal Ödülleri Sahiplerini Bekliyor

23 Ağustos 2007 11:48 tsi
Altın Portakal  Ödülleri Sahiplerini Bekliyor Real'in ana sponsorluğunda düzenlenen 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının nitelikli yapımlarını festivalin yarışma bölümüne bekliyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV)'nın Real'in ana sponsorluğunda düzenlediği 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının nitelikli yapımlarını festivalin yarışma bölümüne bekliyor.

Türkiye'nin en büyük ve prestijli kültür-sanat organizasyonu olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, birincilik ödülü için verilecek 300 bin YTL'lik ödül dahil bu yıl 700 bin YTL'lik rekor ödül ile Türk sinemasını desteklemeye devam ediyor. 

19 -28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali'nin Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması bölümüne 1 Ekim 2006 tarihinden sonra tamamlanmış eserler başvurabilecek.

Yarışmalara katılan eserlerde daha önce ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmaya katılmama şartı aranmazken, bu yarışmalardan "En İyi Film" harici ödül almış olmak da Altın Portakal'a başvuruya engel değil.

Yarışmanın şartname ve başvuru formları Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin internet sitesinde (www.altinportakal.org) yayınlanırken, başvuru formlarının en geç 14 Eylül 2007 tarihine kadar TÜRSAK Vakfı'na ulaştırılması gerekiyor.

Altın Portakal Film Festivali'nin Yarışma bölümünde "En İyi Film" ödülüne layık görülecek yapım 300 bin YTL para ödülü ve "Altın Portakal Heykeli" ile ödüllendirilecek.

Yurtiçi Kargo ise festivalin filmlerinin dünya festivallerine katılımlarını sağlamak için dolaşımını üstlenerek kurumsal destek verdi. Festivalde verilen "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'ne verdiği 30.000 dolarla Türk Sineması'na katkıda bulunuyor

Digitürk, bu sene de festivalin ödüllerine katkıda bulunarak gelenekselleşen "Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü'nü 25.000 dolar ile destekliyor ve bu vesileyle genç yeteneklerin önünü açmış oluyor.

Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması bölümünde En İyi Yönetmen'in 30 bin YTL ile ödüllendirileceği Altın Portakal Film Festivali'nde geçen sene Türkiye'de ilk kez verilen "En İyi Müzik" ve "En İyi Senaryo" ödülleri de bu sene 20'şer bin YTL ile desteklenecek.

Kodak'ın artık gelenekselleşen ve en iyi görüntü yönetmenine verilen ödül 30.000 USD değerinde 100 kutu filmden oluşuyor.

TÜRSAK'ın bu yıl TÜRSAB'ın desteğiyle bünyesine kattığı uluslararası festivallerde örneklerine rastlanan 25.000 YTL'lik para ödüllü "Uluslararası Avrasya Film Festivali Senaryo Geliştirme Fonu" için ortak senaryo projeleri yarışacak. Fonun en önemli kuralı ise yapımcılardan birinin Türk olmasıdır.

KISA METRAJ VE BELGESELLER

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yer alan Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Film Yarışması'na başvurular 31 Ağustos'ta sona eriyor.

Yarışmaların şartname ve başvuru formları TÜRSAK'ın internet sitelerinde yayınlanırken (www.tursak.org.tr), kısa film ve belgesel film yarışmalarına Ocak 2006 tarihinden sonra tamamlanmış eserler başvurabilecek.

Yarışmalara katılan eserlerde daha önce ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmaya katılmama şartı aranmazken, bu yarışmalardan ödül almış olmak da Altın Portakal'a başvuruya engel değil.

Kısa ve Belgesel Film yarışmalarına katılan eserler ön elemeden geçirildikten sonra sonuçlar 15 Eylül'de web sayfası ve medya aracılığıyla duyurulacak ve yarışacak eser sahiplerinden filmlerinin 35mm ya da Betacam kopyası istenecek.

Yarışma sonunda "En İyi Kısa Film" 7,500 YTL, "En İyi Belgesel Film" yine 7,500 YTL'lik para ödülü kazanacak. 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yapılacak kapanış töreninde el yapımı mücevher ve gümüş obje tasarımcısı firma URART'ın tasarladığı "Altın Portakal Heykeli" ile ödüllendirilecek.

KISA FİLMDE TÜR AYRIMI YOK

Kısa film yapımını özendirmek, gelişmesine katkıda bulunmak, yeni sinemacıları desteklemek ve sinema sektörü ile bütünleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Kısa Film Yarışması'nda kısa filmler kurmaca, deneysel, canlandırma gibi tür ayrımına gidilmeden anlatım yetkinliği dikkate alınarak değerlendirilecekler. Belgesel filmin sanatsal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Belgesel Film Yarışması'na ise nitelikli sinema sanatı sınırları içinde değerlendirilebilecek filmler kabul edilecek.

ULUSLARARASI AVRASYA FİLM FESTİVALİ

İlki 2005 yılında 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali çatısı altında düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali, kısa sürede büyük başarı kazanarak kimliğini oturtmayı başardı ve tanınmış bir festival olarak son iki yılda uluslararası arenada yerini sağlamlaştırdı. Festival sırasında dünyanın dört bir tarafından her format, uzunluk ve tarzda 200'den fazla film gösteriliyor. Kendine has konsepti ile profilini oluşturan ve iki bölümden oluşan festival, yarışma bölümüne hem Avrupa hem de Asya'dan film kabul ediyor.

ÖDÜLLER

Dünya Sinemasına emeği geçen değerli en az 5 en fazla 7 kişiden oluşan Uluslararası Jüri toplamda iki ödül verecek.

'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen'

'En İyi Film' Ödülü 75.000 Dolar

'En İyi Yönetmen' ödülü 25.000 Dolar

Dünyaca tanınmış en az 5 en fazla 7 uzman film eleştirmeninin jüri üyeliğini yaptığı 15.000 Dolarlık Avrasya Film Kritikleri Ödülü ise kazanan filmin yapımcısına verilecek.


Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,703 µs