En Sıcak Konular

YILDIRIM: ''BEN DURUŞUMDAN TAVİZ VERMEM''

13 Şubat 2014 16:21 tsi
YILDIRIM: ''BEN DURUŞUMDAN TAVİZ VERMEM'' Cnntürk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Yargıtay'da yeniden yargılanmak için dilekçemiz var. Hapisten korkmuyorum kabul edilmezse girer yatarım

Yıldırım bombaladı

Cnntürk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: Yargıtay'da yeniden yargılanmak için dilekçemiz var. Hapisten korkmuyorum kabul edilmezse girer yatarım

Türkiye'de tepeler var. Birileri bu tepeleri düzeltmek için operasyon yaptı. Fenerbahçe Türkiye'de bir spor gücüdür. Fenerbahçe halktır. Ben duruşumdan taviz vermem. Cumhuriyetçi, laik ve Atatükçü'yüz.

Operasyonu yapanlar belli, isimlerini anmayalım. Bir grup Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştı. Bu cemaatti. Silivri'de korkmadan çekinmeden memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında esti gürledi. 3 Temmuz Şike sürecinde yaşananları dile getiren ve bir çok kesimi bombalayan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:
* "Yargıtay başsavcılığında bizim dilekçemiz var ve inceleniyor. İtiraz dilekçesi. Sonucunu bekliyorum. Kabul edilmezse de hapisten korkmuyorum. Biz dava adamıyız. 1 yıl yattım. 2 sene 4 ay gibi bir şey daha yatacağım. Mühim olan benim insanları vicdanında temiz olmam"
* "Ülkenin genel durumu üzerinde kendimizi odaklıyoruz. Bugün Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Cübbeli Ahmet davası... Yani özel mahkemelerde yargılananların hukuksuz yargılandıklarını beyan ediyoruz. 17 Aralık'ta yapılan bu hadiseyi kınıyoruz. Fetullah hocanın da ses kayıtlarının yayınlanmasını da tasvip etmiyoruz."
* "İktidar yanlış yaptı. Adil yargılanmayı yaparken usulüne ve kanuna göre yapılmalı. Benim resimlerimi çektiler hapishanede. Bir algı oluşturuldu. Kanun, hakim, savcı eldeki belgelere göre yargılamalı. Suç var veya yok o ayrı bir konu. Mahkeme gerekeni yapar. Rejimi sıkıntıya soktuk. Bunu çözmek hükümetin görevi. O insanlara yazık. İnsanlar kanserden ölüyor içeride."
* "Emenike'nin parası görüntülü dediler. Bir şey çıkmadı. Biz görmedik bugüne kadar. Siyah çanta var dediler. Bizde Emenikte'nin paralarının görüntüleri var dediler. Sivas'ta görüntü var dediler, yok. Buca maçında şike olduğunu biliyoruz dediler, iddianameye bile girmedi. Herkesi itibarsızlaştırma hareketiyle içeriye aldılar ve tutukladılar. Söylüyorum ispatlasınlar kendimi köprüden aşağı atarım.''
* "Mehmet Berk şunu söylüyor. Bu davanın kilididir bu: "Bu dava bana Zekeriya Öz 'den geldi. Öz Galatasaraylı'ydı. Davanın kendisinde olmasının yanlış olduğunu söyleyerek dosyaları önüme koydu... Davalar sıradan bir dolandırıcılık çerçevesinde ele alınabilirdi. Bu durumda bu kişileri çağırıp, ifadelerini alıp salmaya karar verdim. 
* "Bana tapelerin bir tanesini dinlettiler. Biz bu kayıtları internette gördük diyoruz. Polis fezlekesinde kısaltmışlar ve suçlamaya uygun hale getirmişler. Bütün okuduğunuzda farklı çıkma olanağı da vardı. Türkiye'de yargılanmanın nasıl olduğu ortada. Başbakan ve diğer siyasi partiler bunu ifade ediyor. Bu operasyonun tamamı içinde yer alan herkes dağıtıldı."
* Şike dedikleri 19 maçı 7 maça indiler. Böyle bir şey Avrupa'da olsaydı o savcılar ne olurdu acaba. CAS'ta bu polis fezlekeleri ile bizi son 7 maç ile ilgili değil Gençlerbirliği maçı ile suçladılar. Eğer bunu polisler yazmışsa doğrudur dediler."
* 17 Aralıktan sonra ben inanıyorum ki Başbakan bizi daha iyi anlıyordur. Başbakan bize tepkili olabilir, olmayabilir de. Ben duruşumla bir bireyim ve duruşumdan taviz vermem. Cumhuriyetçi, laik ve Atatükçü'yüz.
* Bu operasyonu yapanların kim olduğu belli isimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim.
* Cemaatten birileri yukarılarda bişey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Hükümet kanadından da bize geldiler.  Cemaatçilere sorduk kimden bunlar diye 'bizden değil' dediler. Ben hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'bunu biz yapmadık' dedik. Ozaman bu bir Gladyo operasyonu dedim.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yildirim-bombaladi-94792h.htm


Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,247 µs