En Sıcak Konular

4 SAAT SÜREN ''HAVA KORSANI KRİZİ'' OLAYSIZ BİTTİ

8 Şubat 2014 14:03 tsi
4 SAAT SÜREN ''HAVA KORSANI KRİZİ'' OLAYSIZ BİTTİ 4 saat süren korsan krizi gece yarısı olaysız bitti. Kharkov-İstanbul seferini yapan uçak, üzerinde bomba olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendi.

4 saatlik korsan krizi

4 saat süren korsan krizi gece yarısı olaysız bitti. Kharkov-İstanbul seferini yapan uçak, üzerinde bomba olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendi. Korsanın kokpite girmesini engelleyen pilotlar, uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirdi. 'Teslim ol' çağrılarına olumsuz yanıt veren korsana karşı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu korsan etkisiz hale getirildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı açıklamada; 'Saat 18.00 itibariyle Sabiha Gökçen Havaalanı'nda Pegasus yollarına ait Ukrayna-Sabiha Gökçen seferini yapan uçak bir hava korsanı tarafından indirildi. Çerkes yurttaşlara yönelik herhangi bir açıklaması olmadı' dedi.
 
Sabiha Gökçen Havalimanında yapılan operasyonla etkisiz hale getirilen 45 yaşlarındaki hava korsanı ambulansla, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.
Ambulans içinde sedyede ters kelepçeli olan hava korsanının başındaki bandaj dikkat çekti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu havalimanında yaptığı açıklamada, "Kendiliğinden teslim olmayınca, ikna etmemiz gerekiyordu. Ama silah kullanmadan etkisiz hale getirildi. Boğuşma sırasında çok ağır olmayan bir yarası var. Silah kullanmaya gerek kalmadı." demişti.
Korsan tedavisinin ardından sorgu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
FACİA BÖYLE ÖNLENMİŞ
 
Ukrayna'dan İstanbul'a gelirken kaçırılmak istenen Pegasus Hava Yolları'na ait uçağın güvenli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesini sağlayan pilotların başarısı konuşuluyor.
Uçakta bulunan bir Ukraynalı yolcunun uçağı 22.Kış Olimpiyat Oyunları düzenlenen Rusya'nın Soçi şehrine kaçırmak istemesi üzerine soğukkanlılıkla davranan uçuş ekibi büyük bir faciayı da önlemiş oldu.
 
"SOÇİ'YE UÇUYORUZ" DEDİLER
Şüpheli şahsın bomba taşıdığını ve Soçi'ye uçmak istediğini söylemesinin ardından şahsı sakinleştiren ekip, uçaktaki herkesi Soçi'ye uçtuklarına ikna etti. Uçakta karartma uygulayarak güvenliği sağlayan pilotlar, İstanbul'a kaçırılma sinyali yolladı ardından uçağa kontrollü bir şekilde iniş yaptırdı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=4-saatlik-korsan-krizi&id=33267


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,946 µs