En Sıcak Konular

TSK'DAN HARDDİSK HAMLESİ

6 Şubat 2014 23:29 tsi
TSK'DAN HARDDİSK HAMLESİ Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden sayılan 5 no'lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının belirlenmesi üzerine Genelkurmay da devreye girdi. Donanma Askeri Savcılığı, Org. Necdet Özel'in talimatıyla soruşturma başlattı.

TSK'dan harddisk hamlesi!

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden sayılan 5 no'lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının belirlenmesi üzerine Genelkurmay da devreye girdi. Donanma Askeri Savcılığı, Org. Necdet Özel'in talimatıyla soruşturma başlattı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 5 no'lu harddisk raporuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Askeri savcılık, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Poyrazköy'de bulunan mühimmat" davası kapsamında dava konusu dokümanların kayıtlı olduğu "5 numaralı harddisk"le ilgili TÜBİTAK'ta görevli uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporundaki tespitler üzerine harekete geçti.

Detaylı araştırma

Balyoz ve Poyrazköy davalarının ana delillerinden 5 no'lu harddiskin üzerinde oynama yapıldığının TÜBİTAK bilirkişilerince belirlenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı devreye girdi. Bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla Donanma Askeri Savcılığı, 5 no'lu harddisk konusunda detaylı araştırma başlattı. 5 no'lu harddisk Gölcük'teki donanma üssünde 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunmuştu. Harddisk taban parkeleri altında gizlenmiş olarak ele geçirilmişti. Bu açıdan Donanma Askeri Savcılığı, Gölcük'e o dönemde kimlerin girip çıktığı, harddisk ve bulunduğu odaya kimlerin ulaşabileceği konusunda detaylı bir araştırma yapacak.
Savcılar, Gölcük'te ele geçirilen harddiske belgeye dayanarak, aralarında eski kuvvet komutanları da olmak üzere 163 subay hakkında iddianame hazırladı. Yapılan yargılama sonucu subaylar çeşitli cezalara çarptırıldılar. 

Mahkemenin tespiti

Balyoz Davası görülürken mahkeme, sanıkların ve avukatlarının, harddiskte yer alan belgelerin çoğunun sonradan üretilmiş olduğu yönündeki itirazlarını ve harddiskin TÜBİTAK'ta ayrıntılı bir incelemeye tâbi tutulması talebini reddetti. Ancak Poyrazköy Davası'na bakan mahkeme bu yöndeki talebi kabul edince, hard disk TÜBİTAK uzmanları tarafından incelendi. TÜBİTAK'ın 20 Ocak 2014'te mahkemeye gönderdiği raporda, "Bazı dosyaların 28.07.2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir" bulgusu yer aldı. Harddiskle sonradan oynanmış olabileceği anlamına gelen bu yeni bulgu çerçevesinde de Genelkurmay Başkanı Özel'in talimatıyla yeni bir detaylı soruşturma başlatıldı. Askeri savcılık, 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunan ve "5 numaralı harddisk"in de aralarında yer aldığı materyallerin kim tarafından düzenlenip konulduğunu araştıracak.

 
Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/tskdan-harddisk-hamlesi-94470h.htm


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,717 µs