En Sıcak Konular

BAŞBAKANLIK KORUMA DAİRESİNDE 23 POLİS GÖREVDEN ALINDI

5 Şubat 2014 21:01 tsi
BAŞBAKANLIK KORUMA DAİRESİNDE 23 POLİS GÖREVDEN ALINDI 17 Aralık'ta yapılan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında başlatılan görevden almalar devam ediyor.

Başbakanlık Koruma Dairesi'nde deprem

17 Aralık'ta yapılan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyet teşkilatında başlatılan görevden almalar devam ediyor.

Görevden almalar bu kez Başbakanlık'a sıçradı. Başbakanlık Koruma Dairesi'nde görev yapan 23 polisin görev yeri değiştirildi. Görevden alınanlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın korumalarının da bulunduğu belirtiliyor. Bu arada, Diyarbakır'da 10 gün içinde yapılan ikinci tayinde tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve alındı.  

Diyarbakır'da tasfiye

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para operasyonunun ardından görevden alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yerine Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü atanmasıyla tasfiyelere başlandı. Böğürcü'nün göreve gelmesinden kısa süre sonra 9 şube müdürünün yeri değiştirildi. En kapsamlı görev değişiklikleri ise önceki gece yaşandı. Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılarının tamamı görevden alındı. Yerine polis okulunda derslere giren müdürler getirildi. En büyük görevden almalar ise KOM, Narkotik, TEM ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde yaşandı. Bu birimlerde görevli şube müdür yardımcılarının tamamı görevden alınarak 'pasif' görevlere atandı. Bazı müdür yardımcıları da ilçe emniyet müdür yardımcılığı gibi 'pasif görev'e gönderildi. Bu şubelerde görevli, 'terörle mücadele' başta olmak üzere uyuşturucu gibi bölgenin en önemli sorunlarında uzman olan komiser, komiser yardımcıları ile çok sayıda polis memuru yine pasif görev olarak karakollara gönderildi. Diyarbakır'da terörle mücadeleden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'na öğretmen olarak tayin edilmesi dikkat çekti. Diyarbakır emniyetindeki tayinlerin önümüzdeki günlerde daha kapsamlı devam edeceği öğrenildi.  

Ankarada 6. dalga

Ankara Emniyeti'nde başlatılan görev yerlerini değiştirme depremi de sürüyor. Dün de, 42 şube müdür yardımcısının görev yeri değişitirildi. Bunlardan bazıları taşraya gönderilirken, bazıları da personel emrine çekildi. Görev yeri dalgasından en çok etkilenen il emniyet müdürlüğü Ankara oldu. Yaklaşık 17 bin polisin görev yaptığı Ankara'da, 3 bine yakın polisin görev yeri değiştirildi. Öte yandan Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde, bir şube müdürününde aralarında bulunduğu 11 personelin görev yerleri değiştirildiği bildirildi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/basbakanlik-koruma-dairesinde-deprem-94425h.htm


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,464 µs