En Sıcak Konular

KATLEDİLEN ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN DURUŞMASI BAŞLADI

3 Şubat 2014 23:20 tsi
KATLEDİLEN ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN DURUŞMASI BAŞLADI ESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Kayseri'de yapıldı.

Gergin duruşma

ESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Kayseri'de yapıldı. Hem duruşma salonu hem de dışarıda gergin saatler yaşandı. Güvenliği 500'ü il dışından olmak üzere 2 bin 30 polis, 3 TOMA, 1 panzer ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter sağladı.
 
 
Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında polis şiddetine maruz kalan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması  Kayseri'de olağanüstü güvenliki önlemleri altında yapıldı.
Duruşma için Adana, Kahramanmaraş ve Kırşehir'den 500 çevik kuvvet polisinin Kayseri'ye geldiği belirtilirken, yaklaşık 2 bin polis görev yaptı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'b4nden görevlendirilen bir polis helikopteri ise duruşma boyunca adliye binası üzerinde seyrederek, görüntü aldı. Polis memurlarının 3 gün boyunca izinlerinin iptal edildiği, ayrıca 12 saat mesai, 12 saat dinlenme şeklinde çalışacağı öğrenildi. 
 
OTOBÜSLERDE ARAMA
Başta Eskişehir olmak üzere farklı illerden Kayseri'ye gelen otobüsler, kentin doğu-batı girişlerinde aranarak şehir merkezine alındı. Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri'ye alınan davayı çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri de takip etti.
 
SIKIYÖNETİM GİBİ
Valilik tarafından her türlü açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığı kentte, saat 09.15'te eski adliye binasında başlayan dava dolasıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Adliye binasının çevresindeki
yollar trafiğe kapatılırken polis ekipleri, bariyerlerle çevrilen güvenlik alanına girmek isteyenlerin üstlerini arayarak içeriye aldı. Adliyeye polisin elindeki listelerde isimleri yazanlar alındı.
 
 
YÜZLERİNİ GİZLEDİLER
Kayseri Kapalı Cezaevi'ne önceki gün duruşmayla ilgili nakledilen tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, Ebubekir Harlar cezaevi aracıyla eski adliye binasının mahkum girişine kadar getirildi. Jandarmanın adeta etten duvar ördüğü kapıdan 5 tutuklu, yüzlerini ellerindeki dosyalarla, atkılarla kapatarak duruşma salonuna götürüldü. Tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G. Hüseyin E., Yalçın A. da adliyeye, polis kontrolündeki yan kapıdan girdi.
 
'NASIL KIYDINIZ OĞLUMA
Ali İsmail Korkmaz'ın anne ve babası da duruşma için Adliye'ye geldi. Acılı anne baba duruşma salonuna girmek için uzun süre kapıda bekledi. Oğlunu yitiren acılı anne duruşmanın başlamasını beklerken adliye koridorlarında gözyaşlarıyla oğlunun resimlerini göstererek "Nasıl kıydınız çocuğuma? Ne yaptı çocuğum size? Kendi çocuklarınıza nasıl bakıyorsunuz" diye isyan etti. Ali İsmail'in ailesi duruşma salonuna alkışlarla girdi. Duruşmada yer yokluğu zaman zaman tartışmalara neden oldu.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33162&haber=gergin-durusma


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,767 µs