En Sıcak Konular

İSRAİL MESCİD-İ AKSA'YI TAMAMİYLE YIKMA PEŞİNDE

2 Şubat 2014 23:17 tsi
İSRAİL MESCİD-İ AKSA'YI TAMAMİYLE YIKMA PEŞİNDE Mescid-i Aksa'nın altını kazarak bu kutsal mekanı çökertmeye çalışan İsrail, tüm dünyanın gözü önünde, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

HADDİNİ BİL!

Mescid-i Aksa'nın altını kazarak bu kutsal mekanı çökertmeye çalışan insanlık düşmanı İsrail, tüm dünyanın gözü önünde, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi'ni inşa etmek isteyen Siyonistler, artık hain planlarını gizleme ihtiyacı bile duymuyor. Daha önce yüzlerce polis ve korumayla Mescid-i Aksa'ya giren İsrail İmar Bakanı Uri Ariel, şimdi de Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine Yahudi tapınağı yapılacağını söyledi.

Kipalı İşgal Pozu Vermişti

İşgal ettikleri toprakları  "yeni yerleşim yeri" adıyla imara açan İmar Bakanı Uri Ariel'in Müslümanlara ve onların kutsal mekanlarına olan kini bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda, yanına aldığı hahamlar ve yüzlerce korumasıyla birlikte Mescid-i Aksa'ya giren Uri Ariel, burada kipasıyla poz vermeyi de ihmal etmemişti. Filistinlilerin tepki ve direnişi karşısında Mescid-i Aksa'dan kaçmak zorunda kalan Ariel, her fırsatta Aksa'yı yıkacaklarını söylüyor.

Mescid-İ Aksa'yı Üflesen Yıkılacak Hale Getiriyorlar

İsrail Mescid-i Aksa'yı yıkmak  için her türlü hinliği yapıyor. Mescid-i Aksa'nın altını kazarak, etrafına yerleştirdiği bombalarla bu mekanın temellerini zedeleyen İsrail, Aksa'yı üflense yıkılacak hale getirmek istiyor. Bunun için kutsal mekanın altı kazılıyor, tünellere bomba ve dinamit yerleştirilerek patlatılıyor. İşgalci Ariel'in Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yerde birinci ve ikinci Yahudi tapınaklarının bulunduğunu iddia etmesi ve akabinde "Şimdi üçüncü tapınağı yapacağız" açıklamaları bu şeytani planın bir parçası.

2013'te Filistinli mültecilerin sayısı %25 arttı

Siyonistler ocakları yıkıyor

BM'den işgalci İsrail'e "ev yıkma" tepkisi geldi. BM Filistin Bölgesi İnsani İşler Koordinatörü Rawley, "İsrail, ev yıkımlarını durdurmalı ve Filistinlilerin yerlerinden edilmesine son vermeli" dedi. Bu arada teröristler işgal ettikleri tarım alanındaki Filistinli aktivistlere yine ateş açarak 7 kişiyi yaraladı.

2013'te Filistinli mültecilerin sayısı %25 arttı

Siyonistler ocakları yıkıyor

BM'den işgalci İsrail'e "ev yıkma" tepkisi. BM Filistin Bölgesi İnsani İşler Koordinatörü Rawley, "İsrail, ev yıkımlarını durdurmalı ve Filistinlilerin yerlerinden edilmesine son vermeli" dedi. Bu arada teröristler yine işgal ettikleri tarım alanındaki Filistinli aktivistlere ateş açarak 7 kişiyi yaraladı.

Birleşmiş Milletler (BM), terörist İsrail'in, Filistinlilerin evlerini yıkıp yerlerinden etmesini kınayarak, yıkımları durdurması ve Filistinlilerin yerinden edilmesine son vermesi çağrısında bulundu. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, BM Filistin Bölgesi İnsani İşler Koordinatörü James W. Rawley'in, İsrail'in, Ürdün Vadisi'ndeki yıkımlara devam etmesini ve Filistinlilerin yerinden edilmesini kınayarak buna bir son verilmesini istediği bildirildi.

İsrail'in yıkımlara devam ettiği Ürdün Vadisi'nde aralarında 36 çocuğun da bulunduğu toplam 66 Filistinli'nin yerinden edilmesine son verilmesi çağrısı yapan İnsani İşler Koordinatörü Rawley, ''Devam eden yerinden etme durumlarından ve Filisitinlilerin C Alanı'ndaki evlerinden çıkarılmasından, özellikle de Ürdün Vadisi boyunca birçok yapının, geçen yıla göre iki kat daha fazla yıkılmasından endişe duyuyorum'' dedi.

C Alanı, Batı Şeria'nın yüzde 60'ını oluşturan ve İsrail'in, güvenlik, planlama ve yapı denetimini kontrolü altında tuttuğu bölgeyi temsil ediyor.

Rawley açıklamasında ayrıca, ''Bu hareket, sadece Filistinlilerin barınma ve temel hizmetlere erişiminden mahrum edilmesine neden olmuyor, aynı zamanda uluslararası hukuka da aykırı'' ifadesini kullandı.

Filistinlilerin sahibi oldukları mülklerden zorla tahliye edilmesine derhal son verilmesini isteyen Rawley, Filistinlilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayan adil bir planlama ve imar rejimine erişmesinin sağlanmasını istedi.

Filistinli Mülteci Sayısında Büyük Artış

OCHA'ya göre, ''İsrail'in kısıtlamaları yüzünden, Filistinlilere acil yardım sağlanmasında zorluklar artarken, birçok durumda insani yardıma el konuldu veya tahrip edildi.''

2013 içinde yerinden edilen Filistinlilerin sayısının yüzde 25 arttığı, bunların bin 100'den fazlasının Batı Şeria'da olduğu belirtilen OCHA açıklamasında, 2014'ün başından bu yana aynı bölgede, 100'den fazla Filistinlilere ait yapının yıkıldığı, 100'ü çocuk olmak üzere 180 Filistinlinin zorla yerinden edildiği bildirildi.

Siyonistler Filistinlilere Ateş Açtı

Siyonist İsrail askerlerinin Gazze sınırında açtığı ateş sonucu 7 Filistinli yaralandı. Filistinli aktivistlerin, İsrail ordusu tarafından "tampon bölge" olarak tanımlanan alana girmesini bahane eden teröristler gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Olayda 7 Filistinli yaralandı. Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaralananların tedavi altına alındığını belirtti. Aynı bölgede geçen hafta yaşanan olaylarda bir Filistinli hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

Gazze'nin kuzeyinde sınır şeridine 300 metre mesafedeki alanı "tampo bölge" olarak kabul eden İsrail, Filistinlilerin bu alanda tarım faaliyetleri yapmasını engelliyor. İsrail ve Filistin arasında 8 gün süren ve 160 Filistinlinin hayatına mal olan savaşın ardından 2012 yılında imzalanan sözde ateşkes anlaşmasında söz konusu bölgenin Filistinli çiftçilerin kullanımına açılması kararlaştırılmıştı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/

HADDINI_BIL/307675#.Uu6zkj1_vho



Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs