En Sıcak Konular

TFF ''MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİZ'' LAFINI ÇİRKİN BULDU

2 Şubat 2014 20:32 tsi
TFF ''MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİZ'' LAFINI ÇİRKİN BULDU “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” lafını çirkin bularak Fener’e ceza veren TFF’ye tepki yağıyor

"Bu saçma kararın dünyada eşi yok!"

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" lafını çirkin bularak Fener'e ceza veren TFF'ye tepki yağıyor

Futbolcular ve taraftarın "rabia" ve benzeri siyasi sloganlarına sessiz kalan TFF'nin son yaptırımı sert karşılık buldu. Kemal Belgin "Çifte standart" yorumunda bulunurken, Togay Bayatlı ise, "Tiyatro ile tribün karıştırılmamalı. Dünyada eşi benzeri görülmemiş ceza" dedi.

PFDK'nın, Konya maçında taraftarların "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını çirkin ve kötü tezahürat olarak kabul ederek Fenerbahçe'nin sahasını 1 maç kapatmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sloganlarda küfür olmadığı ve sadece hükümetin protesto edildiğini savunan sarı lacivertli taraftarlar, sosyal medyada TFF'yi topa tutarken, spor yazarları da kararın kötü bir emsal teşkil edeceği yönünde yorumlar yaptı. Maç sonunda 13 kişinin gözaltına alınması, ceza açıklamasında ise 2 saatlik dilimde sadece 12 saniye bu ihlalin gerçekleştiği ancak "sıfır tolerans" ilkesinin uygulandığının belirtilmesi tepki çekti. Uzun süre Dünya Spor Yazarları Derneği Başkanı olarak görev yapan Togay Bayatlı ve Kemal Belgin, PFDK kararlarını YENİÇAĞ'a değerlendirdi. 

"Tepki artar" 

Verilen cezanın dünyada emsali olmadığını belirten Bayatlı, şöyle konuştu: "Bu cezayı kimler, hangi zekayla vermiş, anlamak mümkün değil. Tamamen saçma ve yanlış bir karar. Ben yıllarca Dünya Spor Yazarları Derneği Başkanlığı yaptım, birçok ülkede sayısını hatırlayamayacağım kadar maç seyrettim. Her statta bu tür eylemler yapılıyor ancak hiçbir ülkenin federasyonu böylesine garip bir ceza vermiyor. Zaten bu işte kulüplerin de bir suçu yok. Taraftar para verip maça geliyor. Orası tiyatro değil, tabii ki bağırıp tezahürat yapacaklar. Bu bir toplum psikolojisidir. Başbakan bile bu tip eylemleri durduramıyor. Bu kararlar sporu baltalamaktan öteye gitmez, tepkiyi daha da artırır. Böyle giderse TFF dünyada kötü bir örnek olur." 

"Sana bana olmaz" 

Cezaya anlam vermenin mümkün olmadığını ifade eden ve "çifte standart" vurgusu yapan Kemal Belgin ise şöyle konuştu: "Bugüne kadar sahalarda birçok benzeri eylemler yapıldı. Ancak hemen hemen tamamı cezasız kaldı. Bu ülkede sosyal kültürel eksiklik var. Sahalarda rabia işareti yapan futbolcular da oldu fakat kimse ceza almadı. O zaman bu iş sanki keyfi yapılıyor gibi bir durum aldı. Spor alanlarında siyasi içerikli olsun, veya benzeri slagonlar atmak suç olarak kabul edildi Ama Hasan'a verip, Mehmet'e vermezsen sen de suç işlemiş olursun. Kısaca; Torku Konya maçında rakip taraftarların attığı sloganı görmezden gelip, Fenerbahçe'ye ceza verirsen bunun altından kalkamazsın. Bu işin sanası banası olmaz" Öte yandan Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'na duruşmalı savunma başvurusunda bulunacak. 

Gürel: Hukuk skandalı

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ali Gürel, F.Bahçe-Konya maçında toplu değil, bireysel tezahüratlar olduğunu, PFDK'nın yönetmelik ve talimatlara aykırı cezalar verdiğini söyledi. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratıyla hükümet ya da TFF'nin hedef alındığının söylenemiyeceğini belirten Gürel, "Trabzon-Beşiktaş maçında toplu şekilde Aziz Yıldırım'ın şahsına yönelik küfürler edildi ancak ceza verilmedi. TFF, F.Bahçe'ye hangi kriterlere göre ceza verdiğini açıklayamaz çünkü bu karar yönetmelik ve disiplin talimatlarına da aykırıdır. Ceza iptal edilmezse Tahkim'deki üyelerin hukuk bilgileri sorgulanmalıdır"  dedi. 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/bu-sacma-kararin-dunyada-esi-yok-94264h.htm


Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,879 µs