En Sıcak Konular

ODADAKİ KASALAR, KUTUDAKİ DOLARLAR, VAKFA AKAN PARALAR KONUŞULMUYOR

1 Şubat 2014 21:23 tsi
ODADAKİ KASALAR, KUTUDAKİ DOLARLAR, VAKFA AKAN PARALAR KONUŞULMUYOR Cumhuriyet tarihinin en büyük çaplı rüşvet ve yolsuzluk skandalı ortaya çıkıyor. Başbakan Erdoğan da bunu yurt dışı uzantılı bir çetenin siyasi mühendislik girişimi olarak tanımlıyor.

ODADAKİ KASALAR, KUTUDAKİ DOLARLAR, VAKFA AKAN PARALAR KONUŞULMUYOR

İnanılır gibi değil!.. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde, ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar, içişleri bakanının oğlunun yatak odasında 7 tane para kasası ve para sayma makinası bulunuyor, ardından da kabinedeki 4 bakan rüşvet ve yolsuzluk iddialarından dolayı istifa ediyor. Yani cumhuriyet tarihinin en büyük çaplı rüşvet ve yolsuzluk skandalı ortaya çıkıyor. Başbakan Erdoğan da bunu yurt dışı uzantılı bir çetenin siyasi mühendislik girişimi olarak tanımlıyor. Siyasi ahlak açısından hükümetin istifası beklenirken, oğlu gözaltına alınmış olan içişleri bakanı, olaydan sonra 9 gün daha görevine devam ederek, olayla ilgili soruşturmayı yürüten emniyet müdürlerini görevden alıyor. Bir süre sonra da poliste ki bu kıyım bir çığ gibi artıyor ve binlerce rütbeli polis sürgün ediliyor. İlerleyen safhalarda rüşvet iddiaları Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal'in üzerinde yoğunlaşıyor. Oğul Bilal'in ifade vermesi için mahkeme karar veriyor, ancak o bir türlü mahkemeye giderek ifadesini vermiyor. Üstelikte bu yolsuzluk soruşturmasını sürdüren savcılar hallaç pamuğu gibi atılarak sürgün ediliyor. İşin özeti 2 yıldır yaptıkları çalışmalarla soygun ve rüşvet iddiaları ile ilgili dosyaları oluşturan, yani olayın özüne hakim ne kadar polis ve savcı varsa, hepsinin dosyalarla olan ilişkisi kesiliyor. Bu gelişmenin akabinde de Bilal Erdoğan'ın avukatı açıklama yaparak, müvekkilim çağrılırsa gidip ifadesini verecektir diyor. Yani Bilal'e uygun bir savcı ekibi oluşturularak, milletin aklıyla alay ediliyor.
 
İstanbul da ki bu skandal halka halka yayılırken, bir yolsuzluk bombası da İzmir'den patlıyor. Binali Yıldırımın Bacanağı'nında içinde olduğu çok sayıdaki şüpheliyi kapsayan bir soruşturma da, oradan başlıyor. İşte bu sırada cumhuriyet tarihin de eşi görülmemiş bir hukuk skandalı yaşanıyor. Adalet bakanlığı müsteşarı Kenan İpek, İzmir Cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Baş'ı arayarak, bir hukuk devletinde gerçekleşmesi mümkün olamayacak, akla ziyan isteklerde bulunuyor. Bu istekler neler miydi derseniz… bunu da bu istekleri geri çevirdiği için sürgün edilen Baş savcı Hüseyin Baş'tan dinleyelim. "6 Ocak 2014 günü beni arayan Adalet Bakanlığı müsteşarı Kenen İpek, hal hatır sorduktan sonra, sözü yürütülen soruşturma evrakına getirip, içeriğini sordu. Kendisine kısaca soruşturma ile ilgili bilgi verdim. Bunun üzerine bu soruşturmanın derhal durdurulmasını ve ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın değiştirilmesini istedi, makamda beklediğini, sonucun kendisine bildirilmesini istedi. Cevaben kendisine hukuk ve yasalara aykırı bir işlem olmadığını izah etmeme rağmen, ısrarcı oldu. 4 dakika süren görüşme sonrası tekrar soruşturmayı durdurmamı, mahkeme kararlarını kolluktan geri istememi ve Cumhuriyet Savcısı'nı değiştirmemi ısrarla istedi. Cevap beklediğini belirterek telefonu kapattı. Daha sonra beni tekrar 22.31'de aynı şekilde arayarak ne yaptığımı sordu. Ben de yapılan işlemin hukuk kuralları çerçevesinde olduğunu, herhangi bir müdahaleyi gerektirir hukuka ya da usule aykırı bir durumun bulunmadığını, nezaketle izah etmeye çalışmama rağmen, bana hitaben 'Bu saatte git, Cumhuriyet Savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur, bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız' diyerek telefonu kapattı." Müsteşarın Dünyada eşi benzeri görülmemiş bu yargıya balyoz indirme girişimi tartışılırken, bu defada aynı şeyi Adalet bakanı Bekir Bozdağ'ın da yaptığı ortaya çıkıyor. Sayın Bozdağ'da Yolsuzluk ve rüşvet iddialarını soruşturan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ile MİT'e ait silah yüklü Tır soruşturmasını sürdüren Adana Cumhuriyet Başsavcısını arayarak, sürdürülmekte olan soruşturmaların durdurulmasını istiyor.
 

Anlayacağınız hükümet suçluların telaşını çağrıştıran bu davranışlarıyla, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının doğru olma olasılığının ne kadar da güçlü olduğunun işaretini veriyor. Polisi sürüyor, savcıyı tehdit ediyor, TÜSİADI ihanetle damgalıyor. Açıkçası yolsuzluk ve hukuksuzluk hakkında kimse konuşmayacak diyor. Yapılan bu baskı ve yıldırma politikasında da oldukça başarılı oluyor. Şimdilerde Kimse ne kutudaki dolarları ne yatak odasındaki kasaları ne de Bilal'in vakfına akan paraları konuşmuyor ya da konuşamıyor. Tüm bu gerçekler korkuyla bilinç dışına bastırılarak unutturulmaya çalışılıyor. Çalışılıyor çalışılmasına da!.. o kadar çok yolsuzluk iddiası var ki!.. bilinç dışı bir türlü tamamını alamıyor . Her ne yapılsa da bir kısmı açıkta kalarak, işte ben buradayım diye sırıtıyor.

GÜNÜN SÖZÜ : AHLAKIN OLMADIĞI YERDE KANUNLAR BİR İŞE YARAMAZ (NAPOLYON)


Yalçın Güzelhan - Ortadoğu 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33121



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,241 µs