En Sıcak Konular

TBMM, BAŞÖRTÜSÜNE İLİŞKİN TEKLİFİ GÖRÜŞECEK

3 Şubat 2008 11:33 tsi
 TBMM, BAŞÖRTÜSÜNE İLİŞKİN TEKLİFİ GÖRÜŞECEK TBMM Genel Kurulu, bu hafta üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına olanak sağlayan Anayasa değişikliği hakkındaki kanun teklifini görüşecek.

ANKARA - TBMM Genel Kurulu, bu hafta üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasına olanak sağlayan Anayasa değişikliği hakkındaki kanun teklifini görüşecek. Anayasa değişikliği görüşmelerinin 1. turu 6 Şubat Çarşamba, ikinci turu ise 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak.
     Genel Kurulda 6 Şubat Çarşamba günü yapılacak birinci tur görüşmelerinde, önce teklifin tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. Görüşmeler tamamlandıktan sonra maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapılacak. Kabul edilmesi durumunda ise teklifin maddeleri üzerinde ayrı ayrı görüşme yapıldıktan sonra gizli oylamaları gerçekleştirilecek.
     Anayasa hükmü gereği Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri ise 48 saat sonrasına denk gelen 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak.
     İkinci tur görüşmelerde yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri ele alınacak, birinci turda üzerinde değişiklik teklifi bulunmayan maddeler hakkında ise ikinci turda önerge verilemeyecek. Bu durumda da ikinci turda yalnızca Anayasa değişikliği teklifinin maddeleri ile tümümün gizli oylaması yapılacak.
     Anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin ve tümünün kabulü, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun (330) gizli oyu ile mümkün olabilecek. Birinci turda gerekli çoğunlukla (330) kabul oyu alamayan bir madde, ikinci turda da en az (330) oy alamazsa reddedilmiş sayılacak.
     TBMM Genel Kurulu, bu haftanın ilk çalışma günü olan 5 Şubat Salı günü, görüşmeleri geçen haftadan yarım kalan Vakıflar Kanununu ele alacak.
     Meclis 7 Şubat Perşembe ve 8 Şubat Cuma günleri ise sırasıyla Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ile AR-GE faaliyetlerinin teşvik edilmesini düzenleyen kanun tasarısını ve Ağrı Dağı Üniversitesinin adının ''Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini öngören kanun tasarısını görüşecek.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 5 Şubat Salı günü ulaştırma altyapı yatırımlarının yap-işlet-devret yöntemiyle tamamlanmasına olanak sağlayan kanun tasarısını, TBMM Adalet Komisyonu ise 7 Şubat Çarşamba günü Yargıtay Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını ele alacak.
     Türkçenin karşılaştığı sorunların tespit edilmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu da ilk toplantısını 5 Şubat Salı günü yapacak.


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs