En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

29 Ocak 2014 23:04 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FAİZ AÇIKLAMASI Başbakan Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla ilgili konuştu: "İyi niyetle sabredip sonuçlarını bekleyecegiz, etkili olmazs B, C planlarımız var." dedi.

Başbakan Erdoğan'dan 'faiz' açıklaması

Başbakan Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla ilgili konuştu: "İyi niyetle sabredip sonuçlarını bekleyecegiz, etkili olmazs B, C planlarımız var." dedi.

Başbakan Erdoğan Merkez Bankası'nın faizlerde artırıma gitmesini değerlendirdi. Erdoğan şunları kaydetti; Ben öncelikle şunu söyleyeyim. Merkez Bankası malum bağımsız bir kurum. Biz bugüne kadar buna müdahale etmediğimizi, bizimle direkt bir bağlantısı olmadığını defalarca söyledik. Ama maalesef birileri hep köşelerine bizim baskı yaptığımızı yazarlar. Şimdi tabii ben bir defa faizin yükseltilmesine her zaman karşıyım. Ama, şu anda merkez bankası böyle bir karar almış. Bana düşen buna bir sure sabretmektir. Nereye gidiyoruz diye bunu görmektir. Faizin tekrar bir geri dönüşü veyahutta döviz kurlarında olumlu istikamette gelişme, Borsa İstanbul'da yükselme görmemiz halinde bu iyi niyetimizi korumak zorundayız. Ama aksi olduğunda iyi niyetimizi koruyamayız.

Çünkü her zaman söylediğimiz şey yüksek faizin bu noktada tek enstruman olmadığıdır. Ben burda bir tezimi söyleyeyim, isterseniz değerlendirirsiniz. Ben enflasyon olayında enflasyon ile faizin ters orantılı değil, doğru orantılı olduğuna inanırım. Yani enflasyon ile faiz arasındaki ilişki sebep netice ilişkisidir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faizi yükseltirseniz, enflasyon da yükselir. Düşürürseniz, ikisi beraber düşer. Ters orantılı olarak düşündüğünüzde her zaman için çok daha olumsuz neticeler alırsınız.

- B planınız var mı?

B planı, C Planı benzeri şeyler noktasında bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağımız bir çalışmamız olabilir. Belki birkaç hafta sonra böyle bir çalışmayı açıklayabiliriz.

- Ekonomi ile ilgili bir paket mi?

Alışılmışın dışında birşey olsun istiyoruz. Dünyada uygulamaları var. Ama MB'nın bu adımı atmış olduğu bir süreçte bunları açıklamamız doğru olmaz.



Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Basbakan_Erdogandan_

faiz_aciklamasi/307261#.UuliNtJ_vho



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs