En Sıcak Konular

115 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

29 Ocak 2014 22:57 tsi
115 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda yaklaşık 115 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Flaş..! 115 hakim ve savcının görev yeri değişti

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda yaklaşık 115 hakim ve savcının görev yeri değişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına geçtiğimiz günlerde atanan Başsavcı Hadi Salihoğlu geçtiğimiz günlerde basın mensupları ile yaptığı tanışma toplantısında "esaslı görev değişikliği yapacağım. Buraya geldiğimiz belli olsun" demişti.
Başsavcı Salihoğlu savcıların görev dağılımları konusunda yeni görev talimatlandırılmasını açıkladı. Yeni görev talimatlandırılmasında Balyoz, Ergenekon, Devrimci Karargah davalarına bakan savcıların da yerleri değişti.

Yeni görevlendirme listesini e mail yolu ile ileten savcılara ileten Başsavcı Salihoğlu, savcılara bir de not gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başarısının tüm savcıların başarısı olduğunu belirten Salihoğlu, "Göreve başladıktan sonra çalışma arkadaşlarımızın, çalışma düzeni ve görev alanını belirleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı ve İş bölümü değişikliği bu ön yazı ile birlikte sizlere tebliğ ediyorum" dedi.

9 başsavcıvekilinin görev alanlarını yeniden düzenleyen Salihoğlu, Teknik Büro isimli bir birim kurarak tüm teknik ve fiziki takip taleplerini bu birim üzerinden yapılacağı öğrenildi.

Yeni görevlendirme ile Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, 40 Asliye Ceza Mahkemesine duruşma savcısı olarak atandı. 10. Ağır Ceza Mahkemesine ise Savcı Naci Kanık getirildi. Ergenekon davası duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş'a ek görev verildi. Bu isimler kendi görevlerinin yanında noter ve icra müdürlüğü denetimi işlerine bakacak. Spor savcısı olarak görev yapan Taner Tabel 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı oldu.

Değişiklik kapsamında 17 Aralık soruşturmasına soruşturmayı yürüten savcılar Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç'in yeni görev talimatları doğrultusunda görev yerleri değişmişti. Kara 45. Asliye Cezaya duruşma savcısı olarak gönderilirken, Yüzgeç 1. Çocuk Mahkemesi duruşma savcısı olmuştu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Flas_115_hakim_ve_

savcinin_gorev_yeri_degisti/307240#.UulgrNJ_vho



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs