En Sıcak Konular

ÜLKÜCÜLERDEN TRT'YE ''YAVRU MUHALEFET'' TEPKİSİ

26 Ocak 2014 20:34 tsi
ÜLKÜCÜLERDEN TRT'YE ''YAVRU MUHALEFET'' TEPKİSİ TRT spikeri Anda Özmen'in haber bülteni sunarken MHP için kullandığı ahlak ve edep dışı "Yavru muhalefet" ifadesine ülkücüler sert tepki gösterdi.

Ülkücüler, TRT'yi protesto etti

TRT spikeri Anda Özmen'in haber bülteni sunarken MHP için kullandığı ahlak ve edep dışı "Yavru muhalefet" ifadesine ülkücüler sert tepki gösterdi. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, gece yarısı TRT'nin İstanbul Beyoğlu Tepebaşı'ndaki stüdyoları önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan ülkücüler, kurum aleyhinde sloganlar attı.

Burada basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "TRT bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikretmiş olduğu 'yavru muhalefet 'söylemiyle bir kez daha kanıtlamıştır" dedi.

TRT 1 Haber Spikeri Anda Özmen'in, dün akşamki ana haber bülteninde "Evet, ana muhalefetten sonra 'yavru muhalefete' geçelim" şeklindeki tanımlaması, İstanbul Ülkü Ocakları'nın tepkisine neden oldu.
TRT yani Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun AKP'nin borazanı olduğu bir kez daha belgelendi.
TRT'de önceki akşam Ana Haber Bülteni'ni sunan spiker Anda Özmen, CHP ile ilgili haberini bitirdikten sonra MHP ile ilgili habere geçerken, "Yavru muhalefet" ifadesini kullandı. Spikerin bu anonsu MHP'liler tarafından büyük tepki çekti. Olayın ardından TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün talimatıyla spikerin görevden alındığı öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Nasuhi Güngör ise, "Bugün (cumartesi) saat 19:00'da TRT 1 Ana Haber Bülteni'ni sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN PROTESTO

TRT Ana Haber Bülteni'nde MHP için 'yavru muhalefet' ifadesi kullanılması üzerine TRT'nin İstanbul Beyoğlu Tepebaşı'ndaki stüdyoları önünde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyeleri kurum aleyhinde sloganlar attı.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "TRT bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikretmiş olduğu 'yavru muhalefet 'söylemiyle bir kez daha kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin televizyonunun yöneticileri, ucuz yandaşlık yaparak ayakkabı kutucularının söylemleriyle hırsızların sözcülük görevini üstlenmiştir.
 
Devletin kanalı olması hasebiyle iktidar ve muhalefetin değil direkt Türk milletinin sesi olması gereken kanal, iktidar yandaşlığının artık söylem birliği içerisinde yansıtıldığı bir medya kuruluşu olmuştur. Kendi yavrularını savcılardan kaçıranlarla ağız birliğine giren TRT bürokratlarına ülkücüler olarak diyoruz ki; haber ve habercilik büyük sorumluluktur. Yolsuzlukların safında olan TRT yöneticileri, bir an önce TRT'nin adını değiştirerek yandaşlığa yeni bir isim bulmalıdırlar" diye konuştu. Sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.

ÖZÜR DİLEDİ

TRT spikeri Anda Özmen de twitter hesabından art arda attığı iki mesajda gaf yaptığını belirterek şunları yazdı,

"Bu akşamki yayında (ana haber bülteninde) yapmış olduğum gaftan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi'nden özür dilerim. Tamamen spontane gelişen, hiçbir art niyet olmaksızın 2 haber arasında bağlantı yapmak adına söylenmiş yanlış bir sözdür. Tekrar özür diliyorum."  


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=ulkuculer-trt-39yi-protesto-etti&id=32984




Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,677 µs