En Sıcak Konular

MİLLET SİZİN KÖLENİZ Mİ?

24 Ocak 2014 20:20 tsi
MİLLET SİZİN KÖLENİZ Mİ? Kendileri neye inanıyorlarsa milletin de ona inanması için, kendileri neyi seviyorsa milletin de onu sevmesi için, kendileri neye düşmansa milletin de ona düşman olması için yoğun propaganda yaptılar.

Millet sizin köleniz mi?

Bir zamanlar Esad'ın can ciğer dostu idiler, sonra onu en büyük düşman ilan ettiler. Esad'a dost iken dediler ki "Ey millet siz de Esad'ın dostu olun. O bizim kardeşimizdir." 
Esad'a düşman olduklarında dediler ki "Ey millet! Esad'a düşman olun, o bizim düşmanımızdır." 
Biz zamanlar Avrupa Birliği'nin en büyük meftunu idiler. Dediler ki "Ey millet! Biz AB'ye aşığız. Başka çaremiz yok. AB'ye karşı olanlar marjinallerdir." 
AB'nin ekonomiye vurduğu darbeyi görünce dediler ki; "Ey millet! Şanghay Beşlisine girmekten başka çaremiz yok. Ey Putin, bizi alın da kurtarın!" 
Bir zamanlar Fethullah Gülen en büyük dostlarıydı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Diyalog masalarında, rant sofralarında bir ve beraberdiler. Fethullah'a karşı olanlara "Hain, kıskanç, derin devletin adamı" derlerdi. "Ey millet! Fethullah Hoca, bu milletin en büyük hizmetkârıdır" diyorlardı. 
Şimdi Fethullah'a en büyük düşman oldular. Paralel devlet hikâyesi çıkardılar. Cemaatçi olanı olmayanı içine katıp devletin işleyiş mekanizmasını alt süt ettiler. 
Bir zamanlar HSYK'da yapılan değişikliklerin "demokrasi tarihimiz için gurur vesilesi" olduğunu söylediler. "HSYK'daki değişiklilere karşı çıkan muhalefeti düşman ilan ettiler. "Ey millet! Muhalefet, devletin dirliğini istemiyor" dediler. 
Sonra HSYK'yı baştan aşağı değiştirdiler. "Hukuk devleti bunu gerektiriyor" dediler. Karşı çıkanları yine ihanetle suçladılar. 
Bir zamanlar savcıların genelkurmayın kozmik bürosuna baskın yapıp aramasının hukuk devletinin gereği olduğunu söylediler."Ey millet! Bu ülkenin savcılarının kozmik büroda arama yapmasından doğal ne var?" diye sordular. 
Aynı savcılar MİT'e ait kamyonlarda arama yapınca "savcıların MİT'in kamyonunu araması ne hadlerine. Bu bir komplo" dediler.  
Bir zamanlar orduyu darbeci ilan ettiler. Düzmece belgelerle yüzlerce askeri yargılayıp hapse attılar."Orduya komplo kuruldu" diyenleri Ergenekoncu ilan ettiler. "Ey millet! Bu darbecileri iyi tanıyın" dediler. 
Sonra yine çark ettiler, "orduya komplo kuruldu! Yeniden yargılama yapılsın. Ey millet! Bütün bunlar paralel devletin işi" dediler. 
Bir zamanlar polisler kahramandı, Gezi'de, Taksim sokaklarından destan yazan yiğitlerdi. Sonra aynı polisleri cemaatçi olanı ve olmayanıyla sürgün ettiler. 
Kendileri neye inanıyorlarsa milletin de ona inanması için, kendileri neyi seviyorsa milletin de onu sevmesi için, kendileri neye düşmansa milletin de ona düşman olması için yoğun propaganda yaptılar. 
Medyayı kullandılar. 
Kara propaganda yöntemlerini kullandılar. 
Milletin algı değişimini sağlamak için, "milletin uyumaya devam etmesini sağlamak" için her yolu denediler. 
Milletin özgür iradesiyle baş başa kalıp gerçeği düşünmesini, gerçeği görmesini istemediler. 
Böyle bir ihtimal onların tüylerini diken diken etti. 
Merakla bekliyoruz: 
Millet,"ben uyumaya devam edeceğim, böyle çok iyiyim" mi diyecek, yoksa "yahu bu işte bir iş var, galiba kandırılıyorum" mu diyecek.

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12008592/millet-sizin-koleniz-mi/muharrem-bayraktar



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,433 µs