En Sıcak Konular

YOLSUZLUĞU ''GÖRMEZ''DEN GELEMEDİ

23 Ocak 2014 23:12 tsi
YOLSUZLUĞU ''GÖRMEZ''DEN GELEMEDİ Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kamudaki yolsuzluklar için Mahkeme-i Kübra hatırlatması yaptı

Görmezden gelmedi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kamudaki yolsuzluklar için Mahkeme-i Kübra hatırlatması yaptı

Türkiye'de aylardır konuşulan kamu kurumlarındaki yolsuzluk ve rüşvet operasyonları Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de dikkatini çekti. Toplumu rahatsız eden yolsuzluk ve rüşvet gibi olayların dinen de mesuliyet getirdiğini hatırlatan Görmez, Mahkeme-i Kübra'yı hatırlattı.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kamu malının dokunulmazlığı ve manevi mesuliyetinin, en az özel mülk kadar dinen ve manen hassas bir konu olduğu vurgulayarak, "Kamudaki istismarların, usulsüzlük ve hak ihlallerinin hem pozitif hukukta hem de Mahkeme-i Kübra'da karşılıksız kalmayacağı açıktır. Aynı şekilde sadece kamu güveninin istismar edilmesi değil, hukuk mekanizmalarının istismarının da toplumsal güveni yaralayacağı unutulmamalıdır. Yargıya intikal eden her türlü iddianın er ya da geç kamu vicdanında da karşılığını bulacağı kesindir." dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilin müftülerinin katıldığı toplantıda gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan hizmetlerin değerlendirilmesi yapıldı. Kapanış oturumunda ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, istişare toplantısının sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştı. 19 maddelik bildirgede özellikle Türkiye'de son dönemlerde yaşanan tartışmalara ilişkin Diyanet'in görüşlerine yer verildi. 
 
SURİYE'DEKİ DRAM HER HANEDE DERİNDEN HİSSEDİLİYOR
Başta Suriye olmak üzere Ruanda, Orta Afrika, Myanmar gibi dünyanın pek çok yerinde yaşanan Müslümanlara yönelik hak ihlalleri her vicdan sahibini derinden sarstığına dikkat çeken Görmez, "Suriye'de yaşanan dram, ülkemizde her hanede derinden hissedilecek bir boyuta ulaşmıştır. Vahşet ve trajedinin boyutları ne yazık ki geç de olsa basına yansıyan fotoğraflarla dünya kamuoyuna mal olmuştur. Ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak, insani/dini sorumluluğumuzun, milli hasletlerimizin bir icabı olarak elimizdeki tüm imkânları seferber etmek ve hayatta kalma çabalarına kayıtsız kalmayarak onlara el uzatmak, hem ahlaki hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir. Mamafih Başkanlığımız büyük çoğunluğu kamplar dışında yaşayan mazlum ve mağdur kardeşlerimize hem maddi hem de manevi desteğini düzenli bir şekilde sürdürmektedir. Özellikle TDV aracılığıyla masum yavruların eğitimi konusunda ihtiyaçlarını karşılamak için özel projeler geliştirmiştir." diye konuştu.
 
KARDEŞLİK HUKUKUNUN İHLALİ KABUL EDİLEMEZ
Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajları, Peygamber Efendimiz'in (sas) çağlar üstü örnekliği istikametinde hak, hakikat, adalet ve erdem yolunda hizmet etmesi gereken Müslümanların bugün mezhep, meşrep, cemaat ve hizip tarafgirliğine savrulması, grupların kendilerini hakikat yerine ikame ederek kardeşlik ahlakını ve kardeşlik hukukunu ihlal etmesi kabul edilemez. Son günlerde tırmanma eğilimi gösteren ve aziz milletimizi kendi içinde farklı kamp ve kulvarlara savurma tehlikesi içeren gerilim zemini halkımız tarafından endişe ile izlenmektedir. Gerçekte sosyo-politik mülahazalarla varlığını sürdürmekle birlikte dinî ve millî terminoloji ile kültürel referans ağlarımızın büyük bir hevesle kullanıldığı bir ortamda serdedilen beyan ve değerlendirmelerden Din-i Mübin-i İslâm'ın yüksek şeref ve itibarına hiçbir halel gelmemesi için herkesin azami gayret sarf etmesi elzemdir. İslam'da ruhban sınıfı yoktur, imtiyazlı din adamı statüsü de hiç kimse için söz konusu değildir. Herkes insani, İslami ve ahlaki ödevlerini, yükümlülüklerini yerine getirmede eşittir ve aynı derecede sorumluk sahibidir. Bu nedenle hiç kimse iradesini, aklını, kalbini ve vicdanını kendisi gibi beşer olan, beşeri zaafları bünyesinde barındıran ve ölümlü olup hesap verecek olan hiçbir faniye kayıtsız şartsız teslim edemez. Her Müslüman Kur'an, Sünnet, akıl ve vicdanın rehberliğinde İslam medeniyetinin zengin bilgi mirası eşliğinde sorumluluğunu idrak etmelidir.
 
MAHKEME-İ KÜBRADA KARŞILIKSIZ KALMAYACAK
Başkanlığımızın 2013 yılı Ramazan ayı temasını "Helal Kazanç, Helal Lokma" olarak belirlediği ve muhtelif vesilelerle bu temaya atıfta bulunduğu kamuoyunun malumlarıdır. Kamu malının dokunulmazlığı ve manevi mesuliyeti, en az özel mülk kadar dinen ve manen hassas bir konudur. Bu itibarla kamudaki istismarların, usulsüzlük ve hak ihlallerinin hem pozitif hukukta hem de Mahkeme-i Kübra'da karşılıksız kalmayacağı açıktır. Aynı şekilde sadece kamu güveninin istismar edilmesi değil hukuk mekanizmalarının istismarının da toplumsal güveni yaralayacağı unutulmamalıdır. Yargıya intikal eden her türlü iddianın er ya da geç kamu vicdanında da karşılığını bulacağı kesindir. Allah'ın rahmet ve inayeti, aziz milletimizin sağduyusu, feraset ve basiretiyle, içinden geçtiğimiz zor ve meşakkatli süreçlerin geride kalacağına ve bu badirelerin aşılacağına olan inancımız tamdır. İslam'a hizmet gayesiyle kurulan bütün kuruluşların, hayırsever milletimizin bağışlarıyla inşa edilen bütün sivil yapıların kendini sorgulaması, bir öz eleştiri yaparak toplumsal güveni zedeleyecek ve istismar algısına kapı aralayacak her türlü tutum, tavır ve davranış, iş ve işlemden özenle kaçınması gerekmektedir. İl Müftülükleri bünyesinde oluşturulan irşad kurulları şehrin dini-manevi hayatına yön vermede etkin bir şekilde çalışmalı, başta vaaz ve hutbelerin verimliliğinin artırılması olmak üzere tüm irşad faaliyetlerinde aktif rol almalıdır.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Gormezden_gelmedi/306286




Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,379 µs