En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ''TEHDİT TUTANAĞINI'' AÇIKLADI

22 Ocak 2014 12:45 tsi
KILIÇDAROĞLU ''TEHDİT TUTANAĞINI'' AÇIKLADI CHP lideri, ‘dehşet verici’ olarak tanımladığı belgenin içeriğini paylaştı: Adalet Bakanlığı Müsteşarı, İzmir’deki operasyonla ilgili soruşturmayı durdurması için savcıyı tehdit etti!

Kılıçdaroğlu 'tehdit tutanağı'nı açıkladı

CHP lideri, 'dehşet verici' olarak tanımladığı belgenin içeriğini paylaştı: Adalet Bakanlığı Müsteşarı, İzmir'deki operasyonla ilgili soruşturmayı durdurması için savcıyı tehdit etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasına 'dehşet verici bir belge açıklayacağım'diye başladı. CHP lideri konuşmasının sonunda sözünü ettiği belgeyi açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu süre içinde yolsuzlukla mücadele yerine, "yolsuzlukları nasıl örteriz" in mücadelesinin verildiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluğun boyutu o kadar büyük ki insanın aklı almıyor. Öyle bir noktaya geldi ki yolsuzlukla mücadele eden değil yolsuzluğu savunan başbakan portresi çıktı. Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti devletini soymasıdır. " dedi.

Bazı bakanların istifa ettiğini, bazılarının çocuklarının içeride, bazılarının arandığını, kaçtığını ifade eden Kılıçdaroğlu, olayın büyük olduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde İzmir'deki operasyonundan bahsetti. Konuyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın hazırladığı tutanağı okuyan CHP lideri şunları kaydetti:

Müsteşarın istekleri

"Başsavcının tuttuğu tutanaktan okuyorum: 'Mahkeme tarafından verilen kararlar mesai sonrasına karmış, emniyete gönderilmesinden sonra evimde bulunduğum sırada, Adalet Bakanlığı'ndan arayan sekreter, sayın müsteşar Kenan İpek'in benimle görüşmek istediğini iletti. Sayın müsteşar, hal hatır sorduktan sonra, sözü yürütülen evraka getirip içeriğini sordu. Kendisine kısaca soruşturmayla ilgili bilgi verdim. Bunun üzerine, soruşturmanın derhal durdurulmasını, cumhuriyet savcısının değiştirilmesini istedi. Makamda beklediğini, sonucun kendisine bildirilmesini istedi. Cevaben kendisine, hukuk ve aykırı bir işlem olmadığını izah etmeme rağmen ısrarcı oldu. dört dakika süren görüşme sonrası, tekrar soruşturmayı durdurmamı, mahkeme kararlarını kolluktan geri istememi ve savcıyı değiştirmemi ısrarla istedi. Cevap beklediğini belirterek telefonu kapattı.'

Sonucuna katlanırsın

'Daha sonra beni tekrar 22:31'de. Aynı şekilde müsteşar bey arayarak ne yaptığımı sordu. Ben de yapılan işlemin hukuk içinde olduğunu, herhangi bir müdahaleyi gerektirir bir durumu nezaketle anlatmama rağmen, bana hitaben, su saatte git cumhuriyet savcısını değiştir, bu soruşturmayı durdur. Bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız diyerek telefonu kapattı.'
Tutanağın son bölümünde şöyle diyor: 'Cumhuriyet başsavcılığımızca yapılan işlemlerde hukuka aykırı bir işlem görmediğimden bu taleplerine yeri getirmedim' Şimdi AKP'ye oy veren bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizin vicdanınız el veriyorsa, bir yolsuzluk soruşturması kapatılsın diyorsanız size bir şey diyemem. Ama hayır diyorsanız 30 Mart'ta gelin yolsuzluğa hayır diyelim." 

Vatanseverliğe millet karar verir!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in görevleri arasında silah kaçakçılığının bulunmadığını kaydetti. CHP grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Adana'da TIR'lar habire yakalanıyor, silah yüklü TIR'lar. Diyorlardı ki, bunlar insani yardım malzemesi götürüyor. Yahu bir devlet düşünün, bunu saklar mı? Sen Somali'ye yardım götürürken gazetecileri götürmedin mi? Aç kapısını, makarna elbise çıkacak. Dünyaya da gösterirsin. Ama olay o olay da değil. TIR'lar silah yüklü, mühimmat yüklü. Bunu eleştirdiğimde, doğru değil dediğimde, benim vatanseverliğimden şüphe ettiğini söylemiş. Edebilir, kimin vatansever olup olmadığına bu millet karar verir. Ben bir gün cebimi doldurup Amerika'ya falan kaçmayacağım, ama senden şüpheleniyorum. Ayrıca senin yatacak yerin de yok. Onun için söyledim, vatandaş elini cebine atarken başka bir el görürse, o el Recep'in elidir. MİT'in böyle bir görevi yok, silah kaçakçılığı yapma görevi yok." 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETES, http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kilicdaroglu-tehdit-tutanagini-acikladi-93826h.htm


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,704 µs